Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα, μια «περίεργη» μετάθεση και οι απαντήσεις που πρέπει να δοθούν! Έστειλαν στην Θεσσαλονίκη τον ανακριτή Σωτήρη Μπαϊκάμη που ερευνά το έγκλημα των Τεμπών με τους 57 νεκρούς που μέχρι εχθές υπηρετούσε στην Λάρισα.


edolio5 team

Εάν δεν υπάρχει δάκτυλος τότε το λιγότερο που πρέπει να συμβεί είναι να ανακληθεί αυτή η μετάθεση. Στο Εφετείο Θεσσαλονίκης μετατέθηκε ο ειδικός εφέτης ανακριτής Λάρισας Σωτήρης Μπακαίμης, που διενεργεί την έρευνα, γιά το πολύνεκρο έγκλημα των Τεμπών.

Ο Εφέτης, ο οποίος - μέχρι τώρα - χειρίζεται υποδειγματικά τη δικογραφία, για τους 57 νεκρούς στα Τέμπη, από τις 16 Σεπτεμβρίου θα υπηρετεί στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώ μέχρι τώρα ανήκε στο δυναμικό του Πρωτοδικείου Λάρισας.

Η αλήθεια είναι ότι στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται η οικογένεια του ανακριτή Μπακαίμη και μάλλον ο ίδιος πρέπει να ζήτησε την μετάθεση του.  Εάν όμως δεν συμβαίνει αυτό τότε η μετάθεση αυτή είναι, «περίεργη». Επειδή όμως η πρόθεση για την μετάθεση των δικαστών συζητιέται μεταξύ των, εάν ήταν γνωστή η πρόθεση αυτή εκ μέρους του, γιατί το δικαστικό συμβούλιο εφετών του ανέθεσε αυτή την έρευνα.

Ευλόγως δημιουργείται το ερώτημα πως ενώ θα είναι δικαστής Θεσσαλονίκης, θα συνεχίσει να διερευνά την πολύνεκρη τραγωδία στη Λάρισα αφού θα πρέπει δεκάδες άνθρωποι από την Θεσσαλία να μεταβαίνουν στην Θεσσαλονίκη για να καταθέσουν;