Εζυγίσθησαν, εμετρήθησαν και ιδού τα αποτελέσματα! Άκαπνοι και άχρωμοι Στίγκας και Νατσιός στο πρώτο δείγμα της πολιτικής τους παρουσίας. Διάβαζαν με «καρφωμένα μάτια» για να μην χάσουν την σειρά των λέξεων, ανούσια κείμενα μαθητών λυκείου. Ισοπέδωσε τον Μητσοτάκη ο Κυριάκος Βελόπουλος με την ομιλία του κυριαρχώντας ως μόνος στον πολύπαθο πατριωτικό χώρο.


edolio5 team

Το μέγα ζήτημα που φάνηκε εντός Βουλής είναι η ανυπαρξία θεσμικής αξιωματικής αντιπολίτευσης! Το γεγονός αυτό θα γίνει ακόμα πιο έντονο από την ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης να ψηφίσει νομοσχέδια που γκρεμίζουν τις παραδοσιακές της καταβολές και να πάει ακόμα πιο Κέντρο. Για παράδειγμα, η απόφαση Μητσοτάκη να επιτρέψει με νόμο τους γάμους μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών θα κλυδωνίσει την παραδοσιακή βάση της ΝΔ και θα έπρεπε να βρει σύσσωμη μια «Εθνική φωνή» αντιπολίτευσης με ισχυρό ρόλο.

Το ζήτημα είναι είναι όμως ότι η ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων έκανε ηλίου φαεινότερο ότι αυτή την ανηφόρα θα την ανέβει μόνη της η Ελληνική Λύση αφού αποδείχτηκε ότι η πολιτική φυσιογνωμία των άλλων 2 κομμάτων που αυτοπροσδιορίζονται ως «πατριωτικά» είναι ελλιποβαρής, άκαπνη και χωρίς πρόθεση αντιπολιτευτικού λόγου ουσίας απέναντι στην κυβέρνηση. Το γιατί θα φανεί στο άμεσο μέλλον.  

Πριν καν καλα καλά ξεκινήσει η διαδικασία των προγραμματικών ο Κυριάκος Βελόπουλος ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με την κυβέρνηση και προσωπικά με τον πρωθυπουργό  κονιορτοποιώντας τις προγραμματικές δηλώσεις με μια ομιλία - πολυβόλο! Δείγμα γραφής με το «Καλημέρα» για την αντιπολίτευση που προτίθεται να κάνει. Από την άλλη μεριά ο Βασίλης Στίγκας παρομοίασε τον εαυτό του με τον Παύλο Μελά και τον Δραγούμη (!) ενώ η ομιλία του που διάβασε λέξη προς λέξη κοιτώντας τα χειρόγραφα που είχε μπροστά του με θρησκευτική ευλάβεια χωρίς να σηκώσει τα μάτια του ούτε στιγμή, ήταν μια ανάγνωση κειμένου έκθεσης «πως πέρασα στην εκδρομή» που γράφουν μαθητές Α λυκείου. Δεν βρήκε λέξη να πει για το θέμα  για το θέμα των 5 εξεταστικών επιτροπών που πρότεινε η «Ελληνική Λύση» προκειμένου να μάθει ο Ελληνικός λαός την αλήθεια για όσα σημαντικά έχουν συμβεί στον τόπο. 

Ο Νατσιός μετρήθηκε και ζυγίστηκε και δυστυχώς βγήκε το ίδιο αποτέλεσμα με τον κοινό παρονομαστή που ακολούθησε η πολιτική παρουσία του Στίγκα. Το μόνο θετικό έναντι του Στίγκα ήταν η ορθοφωνία των λέξεων που και εκείνος διάβαζε με τα μάτια καρφωμένα πάνω στις δαχτυλογραφημένες σελίδες που είχε μπροστά του. Απορεί κανείς τι θα γινόταν αν του έπεφτε μια σελίδα στο πάτωμα και χανόταν η αριθμητική τους, σειρά! Χωρίς καμία κριτική στην κυβέρνηση επί συγκεκριμένων γεγονότων παρά μόνο γενικολογίες για πολύτεκνους και παντρεμένους. Φυσικά ούτε αυτός πήρε θέση στο μείζον ζήτημα των 5 εξεταστικών επιτροπών που θα έπρεπε να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών για να τεθούν όλοι προ των ευθυνών τους εν όποιον του Ελληνικού Λαού. Τώρα κρίθηκαν αυτοί όμως και αν συνεχίσουν έτσι θα είναι χιλιάδες εκείνοι που παρασύρθηκαν σε μια ψήφο που έπεσε στο κενό.