Το «Colpo Grosso» της κυβέρνησης για να διορίσουν νέα ηγεσία στην δικαιοσύνη πριν τις κάλπες με «ελεγχόμενη παραίτηση»! Φαβορί για την θέση της προέδρου στον Άρειο Πάγο η «ανακρίτρια της Χρυσής Αυγής» αεροπαγίτης Ιωάννα Κλάπα και στην «θέση Ντογιάκου» ο αντιεισαγγελέας Α.Π. Βασίλης Παπαδάς.


Του Άρη Σπίνου

Η ηγεσία του Αρείου Πάγου αποτελούσε πάντα το «αγαπημένο παιδί» της εκάστοτε κυβέρνησης! Σε εξέλιξη είναι το τελευταίο χρονικό διάστημα έντονες διεργασίες στο χώρο της Δικαιοσύνης για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στον Άρειο Πάγο, πριν την λήξη της θητεία της που είναι 30 Ιουνίου και κατά συνέπεια θα έχουν γίνει εκλογές και κανείς δεν ξέρει τι θα έχει προκύψει.

Δεδομένου μάλιστα το πλήθος σκανδάλων που έχουν εμπλακεί στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι έκδηλη η αγωνία στη ΝΔ ώστε καταφέρουν να εξασφαλίσουν ελεγχόμενη ηγεσία στη Δικαιοσύνη την επαύριον των εκλογών.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr στο τραπέζι του κυβερνητικού σχεδιασμού έχει τεθεί το ενδεχόμενο να παραιτηθεί η τωρινή ηγεσία του Αρείου Πάγου πριν την ολοκλήρωση της θητείας της στα τέλη Ιουνίου ώστε να τοποθετηθεί η επόμενη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5, ήδη ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με πρόσωπα τα οποία θα αποτελέσουν τις επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ηγεσία του Αρείου Πάγου.


Ένα από τα πρόσωπα που φέρεται να είναι υποψήφιο για τη θέση της πρόεδρου του Αρείου Πάγου, είναι αυτό της Αρεοπαγίτη, Ιωάννα Κλάπα. Πρόκειται για την πρόεδρο του Ειδικού Δικαστηρίου που έκρινε ομόφωνα ένοχο το Νίκο Παππά και είναι αυτή που διεξήγαγε τον κύριο όγκο τον ανακρίσεων για την Χρυσή Αυγή.

Σε ότι αφορά την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, δύο από τα πρόσωπα που θεωρούνται πολύ πιθανά είναι αυτό της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη και του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Παπαδά που έχει κα τις μεγαλύτερες ελπίδες.

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται και προβληματίζει την κυβέρνηση έχει να κάνει με την λήξη της θητείας της τωρινής ηγεσίας της Δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα οι θητείες του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου και της προέδρου του Αρείου Πάγου, Μαρίας Γεωργίου λήγουν στις 30 Ιουνίου. Επομένως για να καταφέρει η κυβέρνηση να διορίσει την ηγεσία της αρεσκείας της θα πρέπει να υποβάλλουν νωρίτερα την παραίτησή τους.