"Ελεύθερος και ωραίος" στα καφέ της Γλυφάδας ο Α.Κ. και το ένταλμα σύλληψης που έχει "κόκαλα" και δεν βγαίνει πότε! Το "αεροπλανάκι" και οι 70 μηνύσεις από τα θύματα του "εγκεφάλου" με την ασημί Porsche. Το "φάγωμα" των 50.000.000 ευρώ, οι συμβουλές που έδινε σε απατεώνες για να ξεπλένουν μαύρο χρήμα και το Tennis Club που είχε στέκι και "τσίμπαγε" πελάτες.


Του Άρη Σπίνου

Από τις 20 Αυγούστου το edolio5 είχε αποκαλύψει την δράση του Α.Κ. και την μεγάλη απάτη που είχε στήσει σε βάρος ανυποψίαστων θυμάτων. Ο 55χρονος πρωταγωνιστής της απάτης άνω των 50 εκατ. ευρώ με το διαβόητο «αεροπλανάκι της Γλυφάδας, παρά το γεγονός ότι εις βάρος του έχουν υποβληθεί περισσότερες από 70 μηνύσεις κυκλοφορεί ελεύθερος και ωραίος στα καφέ της Γλυφάδας.

Υπενθυμίζεται πως ο Α.Κ. έχει εξαπατήσει δεκάδες επενδυτές, από απλούς αποταμιευτές έως πλούσιους επιχειρηματίες, εφοπλιστές κ.λπ. Είναι ο άνθρωπος που συνήθιζε να συστήνεται σαν «σύμβουλος εμπορικών συμφωνιών και επενδύσεων», με ειδίκευση στην αγορά των πετρελαιοειδών. Ωστόσο, ύστερα από την αποκάλυψη του σκανδάλου, τα ίχνη του Α.Κ. (γνωστού στην πιάτσα και ως «συμβούλου με την Πόρσε»), θεωρούνταν λίγο πολύ χαμένα. Πιθανότατα εσκεμμένα είχε καλλιεργηθεί η βεβαιότητα πως ο «σύμβουλος» είχε διαφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση, στο εξωτερικό για να μην τον ψάχνουν τα θύματα του. Εξάλλου, είναι πάνω από 70 συνολικά οι μηνύσεις και οι αγωγές που έχουν καταθέσει πολλά από τα θύματα εις βάρος του Α.Κ. Ένας "άνθρωπος του edolio5" τον είδε πριν λίγες μέρες να πίνει τον καφέ του σε γνωστό καφέ της Γλυφάδας.


Ας σημειωθεί επίσης ότι ο Α.Κ. φέρεται να έχει εξαπατήσει ακόμη έναν γνωστό επιχειρηματία, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στη δικογραφία που έχουμε στην διάθεση μας. Σύμφωνα με συνεργάτες του 55χρονου «συμβούλου», ο συγκεκριμένος φέρεται να έδινε συμβουλές στον Α.Κ. για το πώς θα αποφύγει νομικές συνέπειες, παροτρύνοντας τον να επικαλεστεί προβλήματα ρευστοποίησης λόγω δυσμενών εξελίξεων στις αγορές και άλλα παρόμοια τεχνάσματα. Στην πραγματικότητα, όμως, ακόμη και αυτός έπεσε θύμα του «συμβούλου». ΟΙ δυο τους είχαν γνωριστεί σε εκλεκτό τένις κλαμπ των νοτίων προαστίων, μέσω κοινών γνωστών και, έπειτα από καιρό, ο Α.Κ. έπεισε τον επιχειρηματία να επενδύσει στην αγορά πετρελαιοειδών.

Στην αρχή ο επιχειρηματίας τοποθετήθηκε με ένα μικρό ποσό, πήρε πίσω κάποια κέρδη και έτσι συνέχισε να επενδύει. Εβαλε ξανά ένα μικρό ποσό, κέρδισε κάποια χρήματα, μέχρι που ο «σύμβουλος» τον έπεισε την τρίτη φορά να επενδύσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, περίπου τρία εκατ. ευρώ, από τα οποία όχι μόνο δεν έβγαλε κέρδος, αλλά δεν τα ξαναείδε ποτέ, με αποτέλεσμα να στραφεί και αυτός εναντίον του Α.Κ., καταθέτοντας αγωγή.


Στην αγωγή του ο επιχειρηματίας αναφέρει ότι, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις προς τον Α.Κ, «εκείνος εξακολουθεί να κωφεύει και να μην επιστρέφει σε μας τα χρήματά μας». Είναι προφανές, σημειώνει ο επιχειρηματίας στην αγωγή, ότι «ο Α.Κ αλλά και τυχόν συνεργάτες του μας εξαπάτησε, εφόσον δολίως απέκρυψε από εμάς την πραγματική κατάσταση των εταιρειών του, παρουσιάζοντας την εικόνα μιας απολύτως εύρωστης επιχείρησης, στην οποία τα χρήματα μας θα ήταν απολύτως ασφαλή».

«Αντιθέτως, τα χρήματά μας δεν έχουν επιστραφεί μέχρι και σήμερα, ενώ ο Α.Κ με διάφορες προσχηματικές και αντιφατικές δικαιολογίες, μεταξύ άλλων περί δήθεν επίδρασης του Brexit, επιχειρεί να ρίξει στάχτη, ώστε να μην στραφούμε σε βάρος του» σημειώνει.

Σε άλλο σημείο της αγωγής του, ο επιχειρηματίας, προσθέτει: «Άλλωστε ολοένα πλέον και πληθαίνουν οι φήμες στην αγορά ότι ο Α.Κ έχει εξαπατήσει και άλλους συναλλαγέντες με τον ίδιο και τις εταιρείες του. Φημολογείται, δε, ότι στα θύματα του συγκαταλέγονται τόσο έμπειροι επιχειρηματίες, που είχαν επενδύσει ποσά εκατομμυρίων ευρώ, όσο και διάφοροι μικροπενδυτές, που του είχαν εμπιστευτεί τις αποταμιεύσεις τους».