Τον ψάχνουν παντού! Κολλητός δημάρχων και υπουργών ο απατεώνας της Γλυφάδας που "δάγκωσε" 400 άτομα από Θεσσαλονίκη μέχρι Κρήτη! 150.000.000 ευρώ τσέπωσε με την "πυραμίδα" που είχε στήσει. Το μαύρο χρήμα των "επενδυτών" και το "συμβόλαιο", που έχει υπογράψει επιχειρηματίας που έχασε 2,5 εκατ. ευρώ!



Του Άρη Σπίνου

Το εύκολο κέρδος που αναζητούν πολλοί έχει και άσχημες συνέπειες! Εφοπλιστές αλλά και απλοί αποταμιευτές έφαγαν ξεγυρισμένο φέσι από το «αεροπλανάκι της Γλυφάδας» που είχε ως εγκέφαλο το γνωστό και μη εξαιρετέος  Α.Κ.

Οι ιθύνοντες του «Ενεργειακού» fund που υπόσχονταν αποδόσεις άνω του 10% από κέρδη που προέρχονταν από πετρελαϊκές αγοροπωλησίες, εξαφανίστηκαν από τα νοικιασμένα γραφεία τους σε κεντρικό δρόμο της Γλυφάδας και το ΣΔΟΕ που «μπούκαρε» πρόσφατα βρήκε μόνο έπιπλα και υπολογιστές. Σε έναν από αυτούς καταγράφονται περισσότερα από 400 ονόματα Ελλήνων επενδυτών -που έφαγαν το φέσι- από την Θεσσαλονίκη έως την Κρήτη.

Ανάμεσα τους, εφοπλιστές, διάσημοι επιχειρηματίες αλλά και απλοί αποταμιευτές που πείστηκαν από φίλους τους (έτσι δουλεύουν οι πυραμίδες!) να επενδύσουν τα χρήματα τους με υψηλές αποδόσεις. Ο επικεφαλής του fund, έχει εξαφανιστεί αλλά σίγουρα υπάρχουν και συνεργοί πέραν του Α.Κ τον οποίο ψάχνουν δεκάδες πελάτες του. Φίλος δημάρχων και υπουργών που φρόντιζε να έχει πάντα δίπλα του προκειμένου να φτιάχνει το προφίλ του. Ένας από τους πελάτες αυτούς, διάσημος επιχειρηματίας που έχει περάσει από πολλές …διακυμάνσεις στην επιχειρηματική του ζωή πείστηκε από φίλο του εφοπλιστή να επενδύσει 500.000 ευρώ. Όταν πήρε πίσω τα πρώτα κέρδη του (50.000 περίπου), που προφανώς ήταν η παγίδα για να "τσιμπήσει" αποφάσισε να επενδύσει 2.500.000 ευρώ αλλά τα χρήματα αυτά φαίνεται πως τελικά ….πέταξαν μαζί και με αυτά του φίλου του εφοπλιστή αλλά και πολλών ακόμα Ελλήνων που δελεάστηκαν από τις υψηλές αποδόσεις μιας που τα τραπεζικά επιτόκια καταθέσεων βρίσκονται εδώ και καιρό στο ναδίρ! Το edolio5 έχει στην διάθεση του τις πρώτες μηνύσεις από αυτούς που μπορούν τουλάχιστον να δικαιολογήσουν τα λεφτά που ήθελαν να επενδύσουν. Υπάρχουν και οι άλλοι που δεν θα βγάλουν άχνα! Πάντως όπως μάθαμε ένας των θυμάτων έχει μοιράσει 100 χιλιάδες ευρώ σε "καλόπαιδα"
για να βρουν τον θύτη του! Γίναμε Κολομβία!