Το "Άγιο" τετ-α-τετ Τσίπρα - Μαρινάκη και το μήνυμα του εφοπλιστή για τις εκλογές! Η εντολή του Μαξίμου στην ΕΡΤ να "εξαφανίσει" κάθε κοινό πλάνο. Το ραντεβού των "ανθρώπων" τους πριν την "τυχαία εμφάνιση" και ο κρύος ιδρώτας του Μητσοτάκη για το "χτύπημα" που έρχεται από τον Μιντιάρχη.


Του Άρη Σπίνου

Μεγάλη κουβέντα έχει γίνει τις τελευταίες ώρες για την "τυχαία" συνάντηση Μαρινάκη - Τσίπρα με αφορμή τα Θεοφάνια. Ας πούμε λοιπόν το ρεπορτάζ όπως μας το μετέφερε άνθρωπος - κλειδί. Ο ένας ήξερε ότι θα παραβρεθεί ο άλλος αφού υπήρχε η σχετική συνεννόηση πριν μερικές μέρες με απεσταλμένους! Υπάρχει απόφαση από τον μεγαλοεφοπλιστή το ρήγμα που έχει επέλθει με τον Μητσοτάκη να είναι οριστικό. Μπορεί τα δημοσιεύματα σε βάρος του πρωθυπουργού από τα ΜΜΕ που ελέγχει να μην είναι ορατά για την αντιπολιτευτικότητα τους αλλά αυτό έχει να κάνει μόνο με το αναγνωστικό κοινό που τα υποστηρίζει. Στη καθιερωμένη τελετή παρευρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος συναντήθηκε "τυχαία" στην είσοδο με τον ιδιοκτήτη της Alter Ego Βαγγέλη Μαρινάκη, όπου και αντάλλαξαν ευχές όχι μόνο για την ημέρα αλλά και για το νέο έτος.

Από τη μεριά του ο εκδότης και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ευχήθηκε, με νόημα, σε όλον τον κόσμο υγεία και φώτιση για να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις, επισημαίνοντας με νόημα ότι φέτος είναι και έτος εκλογών. Οι δηλώσεις αυτές αν και καλύφθηκαν από την κρατική τηλεόραση δεν έπαιξαν αλλά έκαναν τον γύρω των ΜΜΕ από την ιστοσελίδα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" που είναι γνωστό ότι οι σχέσεις του εκδότη της εφημερίδας Καραμήτσου και του μιντιάρχη είναι κάτι παραπάνω από άριστες και συνεπώς αυτό δείχνει την πρόθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί το μήνυμα που έδωσε. Οι δηλώσεις αυτές επίσης έπαιξαν και στο δελτίο ειδήσεων του MEGA. Να σημειώσουμε όπως έγινε γνωστό με no-paper από το Μαξίμου δόθηκε εντολή στην ΕΡΤ να μην προβληθεί κανένα κοινό πλάνο που να δείχνει μαζί με τον Τσίπρα.

«Σήμερα γιορτάζουμε σε όλη την Ελλάδα, όλοι οι Έλληνες και φυσικά το πρώτο λιμάνι της χώρας μας. Εύχομαι να έχουμε όλοι υγεία και να μας φωτίσει ο Θεός να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις για τις οικογένειές μας, για τη δουλειά μας, για την καθημερινότητά μας. Επίσης, έρχονται εκλογές μέσα στο 2023, οπότε καλό είναι να μας φωτίσει ο Θεός όλους να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. Να είστε καλά και σας εύχομαι ό,τι καλύτερο», δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Είναι προφανές ότι η υποστήριξη των ΜΜΕ που ελέγχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης άμεσα και έμμεσα θα έχουν πλέον υποστηρικτική διάθεση σε κάθε τι που κάνει εκλογική ζημιά στην κυβέρνηση. "Ο τρόπος που θα καθοριστεί η υποστήριξη αυτή θα διαφοροποιηθεί σε κάθε κόμμα ξεχωριστά." είπε στο edolio5 στενός συνεργάτης του εφοπλιστή. "Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Μητσοτάκης έχει πάρει ήδη το μήνυμα πως δεν μπορεί πλέον να υπολογίζει ως προσωπικό του σύμμαχο τον άνθρωπο που έδωσε πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να γίνει πρωθυπουργός ούτε σήμερα αλλά ούτε και αύριο που θα βρίσκεται σε δυσάρεστη θέση από τις εξελίξεις που έρχονται." κατέληξε ο άνθρωπος που μας εκμυστηρεύτηκε τις σκέψεις του Βαγγέλη Μαρινάκη.