"Θα τον τελειώσω. Μου φέρθηκε άτιμα". Η εντολή Μαρινάκη για να τον "πάνε αίμα" όλα τα ΜΜΕ που διαθέτει ο όμιλος του. Το μήνυμα του μεγαλοεφοπλιστή στον Μητσοτάκη για να κοπεί από τα ψηφοδέλτια ο Θεοδωρικάκος και οι κρυφοί άσοι "με ήχο και εικόνα" που έχει στην φαρέτρα του για τις σχέσεις του οργανωμένου εγκλήματος με το Μαξίμου.

Του Άρη Σπίνου 

Σε μια κλωστή κρέμεται πλέον η πολιτική τύχη του Τάκη Θεοδωρικάκου! 

Δύο υποθέσεις, όχι μία, με κεντρικό πρόσωπο τον Τάκη Θεοδωρικάκο ήρθαν στην επιφάνεια αυτό το Σαββατοκύριακο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και μετά από τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. Το περίεργο όμως είναι τα δύο χτυπήματα έρχονται από εκ διαμέτρου αντίθετες πλευρές: Το ένα από το Βήμα του Βαγγέλη Μαρινάκη και το άλλο από το Documento του Κώστα Βαξεβάνη. Τα πράγματα αρχίζουν και μπερδεύονται αλλά ταυτόχρονα είναι τόσο απλά. Ο πόλεμος σε βάρος του Θεοδωρικάκου γίνεται από 2 παράλληλα κέντρα με διαφορετική αφετηρία αλλά με τον ίδιο στόχο.

Τα όσα καταγγέλλονται στο δημοσίευμα του Βήματος για τη διαφθορά στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ  επί ημερών Θεοδωρικάκου προκάλεσαν την παρέμβαση του υπουργού (!) λες και ο ίδιος θα ελέγξει τον εαυτό του.  

Παράλληλα όμως, στις εξελίξεις παρενέβη και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, διατάσσοντας επίσης την ποινική διερεύνηση.

Αμφότερα τα δημοσιεύματα όμως, ακολουθούν -χρονικά- τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ, ενώ αναφέρονται σε θέματα που έχουν συμβεί μήνες πριν, χωρίς αυτό να αμφισβητεί ή να υπονομεύει τη βασιμότητα των καταγγελιών και την αξιοπιστία του ρεπορτάζ. Είναι προφανές ότι ο καθένας για να κάνει καταγγελία πρέπει να έχει ένα κίνητρο και συνήθως αυτό είναι η εκδίκηση.

Σίγουρο είναι πάντως ότι ο υπουργός βρίσκεται ήδη στον "αέρα" και πρέπει να έχει λάβει κλήση για να παραστεί στο Μαξίμου άμα τη επιστροφή του πρωθυπουργού, ενώ ήδη έχει ενημερώσει τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Γιάννη Μπρατάκο. Όσο περιέργο κι αν φαίνεται, τη πολιτική ζημιά θα την πάθει εξαιτίας του δημοσιεύματος του Documento και όχι από αυτό του Βήματος που είναι και πιο πιασάρικο και εντυπωσιακό.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των κρίσεων αποστρατεύθηκαν και μετατέθηκαν ανώτατοι αξιωματικοί που θεωρούνταν εξελίξιμοι και βρίσκονταν σε καίριες θέσεις, όπως αυτή του επικεφαλής της Διεύθυνσης Διαχείριση και Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙ,ΔΑ.Π), η οποία διαθέτει δικό της, ανεξάρτητο, κέντρο παρακολούθησης και επισυνδέσεων. Επίσης, εκτός βρέθηκε και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ο διευθυντής Ασφαλείας, ενώ είχε προηγηθεί η αποψίλωση άλλων τμημάτων της ΓΑΔΑ. Όλα αυτά προέκυψαν από έναν ανελέητο πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στον Οικονόμου και τον Θεωδορικάκο. Η αποπομπή του Γρηγόρη Δημητριάδη που ήταν επάνω και από τους 2 άφησε κενό για την διεκδίκηση στο ποιος θα κάνει κουμάντο στην ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 ο όμιλος Μαρινάκη με τα ΜΜΕ που διαθέτει τις επόμενες μέρες θα εντείνει τις αποκαλύψεις σε βάρος του Θεοδωρικάκου. Η απαίτηση του μεγαλοεφοπλιστή για να μην ρίξει στην μάχη τους άσους που κρατάει που σύμφωνα με συνεργάτες του ακουμπάνε και το Μέγαρο Μαξίμου για την διαφθορά στην ΕΛΑΣ είναι να κοπεί από τα ψηφοδέλτια ο κύριος Τάκης.