Άμεση παρέμβαση του Ισίδωρου Ντογιάκου! Στις 2 Φεβρουαρίου η δίκη στο Πρωτοδικείο Φλώρινας κατά της δικαστικής απόφασης που αναγνώρισε το σωματείο “μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα” ύστερα από προσφυγή του Κυριάκου Βελόπουλου.


edolio5 team

Τη δικαστική διαδικασία για την ανατροπή της δικαστικής απόφασης με την οποία ουσιαστικά επιχειρήθηκε να τεθούν οι βάσεις για να εδραιωθεί “μακεδονική γλώσσα στην Ελλάδα”, μέσω της έγκρισης λειτουργίας του σωματείου με την επωνυμία «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα», εκκίνησε προ ημερών, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, ύστερα από αναφορά - προσφυγή για ανακοπή  που έκανε ενώπιον του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.


Με προσωπική παρέμβασή του, ζήτησε από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας Αναστασία Καλαϊτζή, να ασκήσει ανακοπή κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου Φλώρινας, με την οποία αναγνωρίστηκε το σωματείο με την επωνυμία «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα», και το οποίο μεταξύ των σκοπών του θέτει και τη «διατήρηση και καλλιέργεια της μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα» και την «υποστήριξη της εισαγωγής της μακεδονικής γλώσσας ως προαιρετικού μαθήματος σε δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια στην Ελλάδα».


Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε στις 27/7/2022 και η ανακοπή από την κα Καλαϊτζή (μετά την παρέμβαση του κ. Ντογιάκου) απαντά ευθέως πως στην Ελλάδα δεν υπάρχουν “Μακεδόνες” πολίτες, που ομιλούν αυτή τη γλώσσα, αλλά Έλληνες πολίτες, που ομιλούν την ελληνική γλώσσα επισημαίνοντας ότι η απόφαση αναγνώρισης του σωματείου παραβιάζει τη διεθνή συμφωνία των Πρεσπών, ενώ κάνει λόγο για προσπάθεια δημιουργίας μειονότητας. Η εκδίκαση της ανακοπής κατά της δικαστικής απόφασης θα γίνει στις 2 Φεβρουαρίου στο πρωτοδικείο Φλώρινας.