Δίκη Χρυσής Αυγής! Με αιτήματα των συνηγόρων τους για να αφεθούν ελεύθεροι Κασιδιάρης και Λαγός "κύλισε" η σημερινή συνεδρίαση που ήταν 3η κατά σειρά. Την Δευτέρα η συνέχεια.


edolio5 team

Την αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους ζήτησαν στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, οι καταδικασθέντες ως διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός.

Για τρίτη φορά στο δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο Γιάννης Λαγός (που ήταν απών από το εδώλιο σήμερα) και για πρώτη φορά από την έναρξη της δίκης ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος μεταφέρθηκε από τις φυλακές, ζήτησαν από τους δικαστές να τους απελευθερώσουν.

Πρώτος κατέθεσε το αίτημα ο Ηλίας Κασιδιάρης, δια της συνηγόρου του Βάσως Πανταζή, η οποία τόνισε πως ο κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί σε 13 έτη κάθειρξη από την οποία έχει εκτίσει τα 10 έτη ( τριάμισι πραγματικά συμπεριλαμβομένων των ημερομισθίων που έχει πραγματοποιήσει στις φυλακές Δομοκού).

Αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 13 ετών κάθειρξη, κατέθεσε και ο Γιάννης Λαγός, δια του δικηγόρου του, Ιωάννη Ζωγράφου.

Από την έναρξη της δίκης η σημερινή είναι η δεύτερη φορά που ο Ηλίας Κασιδιάρης εμφανίζεται στο δικαστήριο.

Το Δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του για τη Δευτέρα το πρωί.