Όλα στην οικογένεια των πάμπλουτων εφοπλιστών! Μετά τον διορισμό του Θανάση Μαρτίνου στο Άγιο Όρος ως διοικητή, έκαναν και την σύζυγο (Αλεξάνδρα) του Αντρέα Μαρτίνου πρόεδρο στην "Κιβωτό του Κόσμου". Η "μάχη" μέχρι τελευταία στιγμή και τα τηλεφωνήματα στο Μαξίμου 2 κυριών για να πάρουν την θέση. Η χήρα και η φιλόδοξη που ονειρεύεται ξύπνια!


Του Άρη Σπίνου

Μεγάλο παρασκήνιο υπήρξε τελικά για την ανάληψη της προεδρίας του ΔΣ της "Κιβωτού του Κόσμου". Μια θέση με τεράστια κοινωνική προβολή που όπως φάνηκε ζήλεψαν πολλοί. Ανακοινώθηκε η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της «Κιβωτού του Κόσμου» σήμερα, Τρίτη 22 Νοεμβρίου, έπειτα από τις καταγγελίες για ασέλγεια και για βίαιη συμπεριφορά, που προκάλεσαν το «ξήλωμα» του προηγούμενου συμβουλίου. Στη θέση της προέδρου για την νέα διοίκηση η θητεία της οποίας θα είναι μονοετής, τοποθετείται η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, η οποία είναι σύζυγος του γνωστού εφοπλιστή της οικογενείας που ασχολείται κατά παράδοση με την ναυτιλία, Ανδρέα Μαρτίνου. Να θυμίσουμε ότι ο Θανάσης Μαρτίνος διορίστηκε διοικητής στο Άγιο Όρος.

Ως μέλη του ΔΣ επελέγησαν ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, ο παιδίατρος Ιωάννης Παπαδάτος, ο γενικός διευθυντής των παιδικών χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαπας, η γραμματέας της ένωσης «Φίλων της Θεοτόκου», Έρρικα Οικονόμου, ο πρόεδρος του κέντρου ειδικών ατόμων η «Χαρά», Ανδρέας Ζομπανάκης και ο διευθυντής του γραφείου της Δόμνας Μιχαηλίδου, Κωνσταντίνος Γλούμης - Ατσαλάκης.


Ποια είναι τα 5 μέλη του ΔΣ που ξηλώθηκαν:

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της «Κιβωτού του Κόσμου» που ξηλώθηκαν έπειτα από έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου αποτελούνται από την πρόεδρο και σύζυγο του πατέρα Αντώνιου, την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, δύο υπαλλήλους και πρώην τρόφιμους, έναν προπονητή μπάσκετ και μία κοινωνική λειτουργός, σύμφωνα με την καταχώρηση στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, που δημοσιεύθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2022, με θητεία 2 έτη.


Ένας 35χρονος πρώην τρόφιμος από το Ιράκ, το 2017 απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια καθώς είχε ολοκληρώσει την παρακολούθηση έξι τάξεων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα την 30-06-2006. Αυτός ο πρώην τρόφιμος έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου, όπως και ένας ακόμη με την ίδια διαδικασία.

Ένα ακόμη μέλος του ΔΣ είναι προπονητής μπάσκετ, όπως επίσης και μία κοινωνική λειτουργός, η οποία εκτός των άλλων φαίνεται να οργάνωσε το 2019 τη δομή της ΜΚΟ, στην Καλαμάτα, σε χώρο που είχε παραχωρηθεί από δωρεά της γνωστής οικογένειας Καρέλια. Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 μέχρι τελευταία στιγμή τα τηλέφωνα στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν ανάψει από 2 πασίγνωστες κυρίες της εφοπλιστικής οικογένειας προκειμένου να αυτοπροταθούν για την καρέκλα της προέδρου του ΔΣ ή έστω ως μέλος. Η μία εκ των 2 κυριών είναι χήρα και το όνομα της αλλά και η παρουσία της απασχόλησε έντονα τα ΜΜΕ λόγο μεγάλης οικογενειακής περιπέτειας που πήρε δημοσιότητα. Η άλλη κυρία είναι αυτή που θέλει να γίνει μέχρι και ΠτΔ!