Αυτή είναι η αίτια! Η συμφωνία Βαρδινογιάννη - Μαρινάκη να "τελειώσουν" οριστικά τον Μητσοτάκη! "Χαστούκι" μεγατόνων στον Μαξίμου από το ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ και τον Alpha που δείχνουν ως εγκέφαλο των παράνομων παρακολουθήσεων της ΕΥΠ τον Γρηγόρη Δημητριάδη. Ο "πόλεμος" στην αυλή του Μαξίμου με τον Γεραπετρίτη που απέκτησε ρόλο και ο "απολωλός" που βλέπει την επιστροφή του.


Του Άρη Σπίνου

Μόνο τυχαία δεν είναι τα ολοσέλιδα ρεπορτάζ των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΝΕΑ που αποτελούν τα "καλάσνικοφ" του Βαγγέλη Μαρινάκη! Η ναυαρχίδα του συγκροτήματος, το «Βήμα της Κυριακής» αλλά και μια μέρα νωρίτερα η εφημερίδα «Τα Νέα» έβαλλαν κατά του μέχρι πρότινος διευθυντή του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, εμφανίζοντάς τον ως τον εγκέφαλο των υποκλοπών νόμιμων και παράνομων. Το δημοσίευμα έρχεται στον απόηχο των φημών που θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δέχεται εισηγήσεις για επαναφορά του Δημητριάδη αλλά κάτι τέτοιο έχει την αντίσταση του Γεραπετρίτη που απέκτησε ρόλο πρωθυπουργεύοντα και φυσικά δεν θέλει να τον χάσει. 

Με βάση τα παραπάνω, το επίμαχο ρεπορτάζ του «Βήματος» δεν μπορεί να θεωρηθεί παρά προειδοποίηση προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Στο επίμαχο ρεπορτάζ – μήνυμα προς το Μαξίμου αναφέρεται πως ο Γρηγόρης Δημητριάδης έστησε δίκτυο παρακολουθήσεων όπου «υπήρχε κεντρικότερος σχεδιασμός» για τις παρακολουθήσεις, με «τον αριθμό των άγνωστων θυμάτων-στόχων του κατασκοπευτικού προγράμματος να θεωρείται ότι είναι μεγαλύτερος απ’ ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά. Με πολλούς από τους παρακολουθούμενους να είναι στελέχη του κυβερνητικού κόμματος που βρίσκονται σε πολύχρονη σύγκρουση μεταξύ τους».

Στο ρεπορτάζ υποστηρίζεται ότι παρακολουθήθηκε και υπουργός, φωτογραφίζοντας τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά και επιχειρηματίες και απλοί ιδιώτες. Υπενθυμίζεται πως προ διμήνου η «Καθημερινή», που επίσης στηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, είχε αναφέρει πως παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ επτά με οκτώ πολιτικά πρόσωπα… Εκείνο το δημοσίευμα ποτέ δεν διαψεύστηκε. Η κυβέρνηση απάντησε γενικόλογα στο δημοσίευμα υποστηρίζοντας
ότι κανένα παράνομο λογισμικό δεν αποκτήθηκε από την ΕΥΠ.

Να σημειώσουμε ότι στην ίδια γραμμή εξόντωσης του Μαξίμου βρίσκεται πλέον και ο Alpha, προς το παρόν το ραδιόφωνο. Tα σκάνδαλα της Νέας Δημοκρατίας κάνουν πλέον παρέλαση στα FM. Φυσικά αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι αφού οι σχέσεις Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη είναι ιδιαίτερα καλές και γνωστές. Αρχίζει η κατρακύλα Μητσοτάκη εκ των έσω. Να σημειώσουμε επίσης ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης θεωρεί ότι η εξέλιξη της υπόθεσης του με την ανοιχτή δικογραφία που τον αφορά για το Noor1 βρίσκεται υπό τον έλεγχο του πρωθυπουργού και παραμένει ανοιχτή αδικαιολόγητα τόσα χρόνια προκειμένου να αποτελεί αντικείμενο εκβιασμού σε βάρος του από την κυβέρνηση.