(Ν1) Βιαιοπραγία και προνόμοια για τους "εκλεκτούς" Δημητριάδη - Γεραπετρίτη! Ο "λεβέντης" Κρητικός στην μονάδα της ΕΥΠ στην Κομοτηνή, η Pacman (Μαρίνα η μεταφράστρια), και το "πάρε τσάμπα κόσμε" σπίτι- φως - νερό - τηλέφωνο.


Του Άρη Σπίνου

Πολλά σχόλια και αναφορές που κάνουμε για την ΕΥΠ έχουν "προγενέστερο" χρόνο και πρωταγονιστές με αλαγμένους ρόλους στο σήμερα. Αυτό δεν γίνεται εκ μέρους μας λόγο έλλειψης γνώσεων και πληροφοριών αλλά για "προστασία" ευαίσθητων δεδομένων για τα πρόσωπα αυτά. Ας έρθουμε όμως στο απόλυτο σήμερα για να βάζουμε και μια ισοροπία σε ότι γράφουμε.

Ένας λεβέντης Κρητικός, και ιδιόρυθμο άτομο, ο Γ.Μ. όταν διορίστηκε επί Καραμανλή ήταν στις ομάδες παρακλούθησης της Γ διεύθυνσης στην Αθήνα αλλά στην Κομοτηνή που μετατέθηκε μετά αφού προσπάθησε να το παίξει αφεντικό στους αποσασμένους αστυνομικούς και δεν του βγήκε ανέλαβε την συντήρηση οχήματων, με την δικαιολογία πως η πόλη ήταν μικρή και σύντομα οι τουρκοδίαιτοι στόχοι θα τον ανακάλυπταν! Βέβαια όταν η "Pacman" ( η γνωστή Μαρίνα η μεταφράστρια) και ο σύντροφος της (διοικητικής μοναδάς ΕΥΠ) πήταν τα ηνία στα χέρια τους τον αντάμειψαν για τις οποίες υπηρεσίες του και τον έχρισαν επιτελικό στέλεχος. Ας είναι καλά η αυτόματη διόρθωση ορθογραφίας στου ΗΥ διότι άπαντες γνωρίζουν στην ΕΥΠ πως δεν μπορεί να συντάξει δύο αράδες και φυσικά δεν γνωρίζει τι θα πει Δελτίο Πληροφοριών.

Έτοιμο κείμενο του δίνεις και το διάβάζει με ορθογραφικά λάθη! Το μέγιστο δεν είναι πως επικαλούμενος πρόβλημα υγείας στην μέση του και με τη μεσολάβηση του συνδικαλιστή προέδρου ενός σωματείου (Α.Μ.) του παραχωρήθηκε εδώ και δύο χρόνια η οικία διοικητή που βρίσκεται μέσα στον χώρο της μονάδας!!!

Το ίδιο έχει κάνει και ο σύντροφος της μεταφράστριας! Εγκατάστάθηκε λοιπόν, κάνει χρήση τον προνόμιων αλλά δεν του έφθανε αυτό, ήθελε να επιβάλει τους όρους του στην μονάδα. Για απόπειρα βιαοπραγίας οπου φυσικά είχε την ίδια τύχη με όλες τις αναφορές που έχουν απευθυνθεί στο γραφείο Διοικητή  εφόσον επρόκειτο για άτομα που έχουν την κάλυψη Δημητριάδη - Γεραπετρίτη.

Μαθαίνουμε πως μετά την οικειοθελή αναχώρηση σε άλλη μονάδα και του τελευταίου πολιτικού υπαλλήλου - επιτελή πληροφοριών, ο Γ.Μ. έχει λαλήσει διότι μένει κολλημένος στην Κομοτηνή και παρά τις αλεπάλληλες αιτήσεις του δεν μπορεί να αναχωρήσει... και εσχάτως έχει αρχίσει να στρέφεται και εναντίον του δίδυμου που συνδιοικεί την μονάδα μιλώντας για ανεπάρεκια του εως βλακεία. Οι απορίες μας είναι οι εξής: 
  • Γιατί τόσο προνομιακή μεταχέιρηση στον συγκεκριμένο ΔΕ υπάλληλο που του έχει παραχωρηθεί σπίτι με όλα τα έξοδα πληρωμένα; 
  • Οι άλλοι συνάδελφοι του που πληρώνουν για τα έξοδα τους είναι κορόϊδα;