Το θράσος ενός εξωδίκου για δημοσίευμα του edolio5... που γράφτηκε πριν 3 χρόνια (!) για τον βρεφονηπιακό σταθμό "Α-ΜΠΕ-ΜΠΑ-ΜΠΛΟΜ" και το ρεπορτάζ που δεν διαψεύδεται. Ο Θάνατος ενός 3χρονου αγοριού μέσα στον σταθμό και η δικαστική κρίση που αργεί!

Του Άρη Σπίνου

Λάβαμε μια εξώδικη διαμαρτυρία από την Ευθυμία Μοσχοπούλου, δια της δικηγόρου της, που διαμαρτύρεται για δημοσίευμα του edolio5 που έγινε τον Οκτώβριο του 2019! Επειδή όμως όλα έχουν τα όρια τους ας δώσουμε τις πρέπουσες εξηγήσεις. 

Φυσικά ποτέ δεν είναι αργά για να διαμαρτυρηθεί ο καθένας για ότι νομίζει ότι τον θίγει. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στις 4/10/19 ο 3χρονος Γιάννης Καραγιάννης κατά την διάρκεια που έτρωγε μέσα στον παιδικό σταθμό λιποθύμησε. Αφού πήγε στο νοσοκομείο σε άσχημη κωματώδη κατάσταση, σχεδόν πεθαμένο μετά από λίγες μέρες διαπιστώθηκε και κλινικά ο θάνατος του χωρίς να βελτιωθεί από την πρώτη μέρα που εισήχθη στο νοσοκομείο. Το edolio5 ανάρτησε τα εξής ρεπορτάζ: 

Μόνο στο edolio5!Αυτός είναι ο παιδικός σταθμός που έγινε νεκροτομείο για το τρίχρονο αγγελούδι."Λειτουργούσε χωρίς άδεια με την ανοχή της Δημάρχου Αγ. Δημητρίου"καταγγέλλει γνωστός δικηγόρος

Δείτε ζωντανά!!!Σεισμός στο δημοτικό συμβούλιο του ΑγΔημητρίου. "Κατακρεουργεί" η αντιπολίτευση την δήμαρχο για τις ευθύνες της στην παράνομη λειτουργία του παιδικού σταθμού που έγινε νεκροταφείο για το 3χρονο αγγελούδι."Οι υπάλληλοι φταίνε.Θα τους κυνηγήσω"Απάντησε η ίδια

Το λόγο έχει η δικαιοσύνη! Μετά την μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς για τον θάνατο μέσα στο παιδικό σταθμό του μικρού Γιαννάκη τους, 2,5 ετών, ο εισαγγελέας κάλεσε τον Άρη Σπίνο να παραδώσει το έγγραφο που αποδείκνυε ότι η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου γνώριζε ότι ο παιδικός σταθμός λειτουργούσε χωρίς άδεια... 2 χρόνια!

Ένας φάκελος για τον εισαγγελέα!10 φορές(!) η επιτροπή είχε απορρίψει το σχετικό φάκελο. 2 χρόνια λειτουργούσε παράνομα με την ανοχή του δήμου Αγ.Δημητρίου (και λειτουργεί!)ο παιδικός σταθμός που έγινε νεκροταφείο για το τρίχρονο Αγγελούδι.Αποκαλυπτικά έγγραφα!

Ας έρθουμε στο σήμερα. Όποιος διαβάσει με προσοχή τα παραπάνω ρεπορτάζ θα διαπιστώσει με ευκολία ότι το σύνολο των καταγγελιών προέρχονται από τον δημοτικό σύμβουλο Αγίου Δημητρίου & επικεφαλής δημοτικής παράταξης, δικηγόρο κύριο Παναγιώτη Λασκαρίδη. Το θέμα αυτό απασχόλησε όλη την Ελλάδα όπως ήταν φυσικό και κατά συνέπεια το εύλογο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον του edolio5 ήταν αυτονόητο. Τα έγραφα που αναφέρονται στα ρεπορτάζ είναι αποκαλυπτικά και δείχνουν χωρίς καμία αμφιβολία ότι για πολύ μεγάλο διάστημα ο παιδικός σταθμός λειτουργούσε χωρίς άδεια και η νομική υπηρεσία του δήμου είχε εισηγηθεί το σφράγισμα του. Όπως προκύπτει από τα ίδια τα ρεπορτάζ στις 4/10 του 2019 όπου έγινε το τραγικό συμβάν μέσα στον παιδικό σταθμό υπήρχε άδεια προέγκρισης κάτι που ουδέποτε αμφισβητήσαμε που όμως δεν επέτρεπε την λειτουργία του σταθμού. Η οριστική άδεια λειτουργίας εκδόθηκε στις 21/10/19. Δηλαδή 7 μέρες μετά τον θάνατο του παιδιού!!  Με την ίδια βεβαιότητα όμως προκύπτει από επίσημα έγγραφα ότι κατά μεγάλο χρονικό διάστημα ο σταθμός δεχόταν εγγραφές παιδιών χωρίς άδεια λειτουργίας! Με το εξώδικο που μας έστειλε η κύρια Ευθυμία Μοσχοπούλου μας ζητάει να κατέβουν οι αναρτήσεις (Μετά από 3 χρόνια) επειδή ισχυρίζεται ότι δυσφημίζουν την επιχείρηση της, επειδή προφανώς είναι περίοδος εγγραφών. Επειδή θεωρούμε ότι τα ρεπορτάζ περί αυτού του θέματος στο edolio5 δεν εμπεριέχουν καμία ανακρίβεια, δεν θα κατεβούν ή θα τροποποιηθούν . Εξάλλου ο μόνος αρμόδιος για να διατάξει την αφαίρεση, η τροποποίηση, η διόρθωση ενός δημοσιεύματος είναι ο δικαστής που θα του τεθεί σχετικό αίτημα σύμφωνα με τις δικονομικές διατάξεις. Πάντως αποτελεί απορίας άξιο πως είναι δυνατόν να μην έχει δικαστεί ακόμα αυτή η υπόθεση για τις ενδεχόμενες ευθύνες των στελεχών του βρεφονηπιακού σταθμού "Α-ΜΠΕ-ΜΠΑ-ΜΠΛΟΜ" ούτε σε πρώτο βαθμό. Μαθαίνουμε ότι η δικογραφία βρίσκεται ακόμα σε στάδιο προανάκρισης. Να σημειώσουμε πάντως ότι για την υπόθεση αυτή έχει μηνηθεί και η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου για το ενδεχόμενο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος αφού επέτρεπε την λειτουργία του σταθμού χωρίς άδεια ενώ γνώριζε ότι δεν είχε, όπως βέβαια και η υπεύθυνή του βρεφονηπιακού σταθμού για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Τα υπάρχοντα έγραφα της δικογραφίας είναι καταπέλτης. Τόσο η ιατροδικαστική έκθεση όσο και η απομαγνητοφώνηση του διαλόγου που έγινε μεταξύ του ΕΚΑΒ και της υπαλλήλου του βρεφονηπιακού σταθμού που κάλεσε για βοήθεια. Επειδή η δικογραφία βρίσκεται ακόμα σε στάδιο προανάκρισης (έχοντας σημειώσει μεγάλη καθυστέρηση) δεν αναφέρουμε περισσότερα στοιχεία τα οποία φυσικά είναι στην διάθεση μας.