Δείτε ζωντανά!!!Σεισμός στο δημοτικό συμβούλιο του ΑγΔημητρίου. "Κατακρεουργεί" η αντιπολίτευση την δήμαρχο για τις ευθύνες της στην παράνομη λειτουργία του παιδικού σταθμού που έγινε νεκροταφείο για το 3χρονο αγγελούδι."Οι υπάλληλοι φταίνε.Θα τους κυνηγήσω"Απάντησε η ίδια


Αποτέλεσμα εικόνας για ανδρουτσου μαρια δημαρχος
Του Άρη Σπίνου

(Ανανεωμένο ρεπορτάζ) Στους υπαλλήλους του δήμου έριξε τις
ευθύνες η δήμαρχος του Αγ.Δημητρίου για την παράνομη λειτουργία του παιδικού σταθμού Α-ΜΠΕ-ΜΠΑ-ΜΠΛΟΜ,στην αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου,προαναγγέλοντας και τον σχετικό πειθαρχικό έλεγχο.Την Πέμπτη, 17/10/2019,ο δημοτικός σύμβουλος και δικηγόρος Παναγιώτης Λασκαρίδης αποκάλυψε την παράνομη (χωρίς άδεια) λειτουργία του παιδικού σταθμού "Α-ΜΠΕ-ΜΠΑ-ΜΠΛΟΜ" στον Άγιο Δημήτριο,όπου έχασε την ζωή του ο τρίχρονος Γιαννάκης. Η δήμαρχος Ανδρούτσου, έσπευσε σπασμωδικά να διαψεύσει ,με μια ανακοίνωση που την εξέθεσε αφάνταστα.Ισχυρίστηκε ότι δήθεν ο παιδικός σταθμός λειτούργει με μια προέγκριση. Σε καμία περίπτωση όμως δεν προβλέπεται από τον Νόμο η λειτουργία ενός παιδικού σταθμού με προέγκριση. Μπορεί να λειτουργήσει μόνο με οριστική άδεια. Η προέγκριση δε που επικαλείται η δήμαρχος, δεν έχει καμία σχέση με τη λειτουργία του παιδικού σταθμού,αλλά  αφορά στα σχέδια του κτιρίου(!) τα οποία όμως και αυτά  όταν έγινε επιτόπια αυτοψία του κτιρίου, βρέθηκαν να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και απορρίφθηκαν!!!Το edolio5 έχει στην διαθεσή του αποκαλυπτικά έγραφα φωτιά που υπογράφει ο νομικός σύμβουλος του δήμου Ισίδηρος Μποτωνάκης όπου εισηγείται από τις 15/2/2019 την διακοπή λειτουργίας του παδικού σταθμού λόγο ακαταλληλότητας.Το έγγραφο αυτό εκτός των άλλων αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου το κοινοποιεί και στην δήμαρχο!!!Ο παιδικός σταθμός τελικά πήρε άδεια πριν 2 ημέρες!!Το έγγραφο του νομικού συμβούλου  θα το δημοσιεύσουμε σε νέο ρεπορτάζ αφού οι νομικές εξελίξεις τρέχουν.Προκύπτουν όμως σοβαρά ερωτήματα για την άγνοια της δημάρχου,αφού το γεγονός ότι μετά από 9 χρόνια διοίκησης η δήμαρχος,Μαρία Ανδρούτσου, δεν ξέρει να διαβάσει ένα υπηρεσιακό έγγραφο!!
"Προτού  βιαστεί να απαντήσει, δεν ενδιαφέρθηκε καν - κατά πως φαίνεται - να ενημερωθεί από τον φάκελο για το ιστορικό του παιδικού σταθμού. Ισχυρίστηκε ότι ο παιδικός σταθμός μεταφέρθηκε από τον Άλιμο "φέτος", θέλοντας προφανώς να δημιουργήσει ψεύτικες εντυπώσεις και να καλύψει τα 2 ΧΡΟΝΙΑ αδράνειά της. Στην πραγματικότητα ο εν λόγω παιδικός σταθμός μεταφέρθηκε από την Αργυρούπολη (διότι εκεί του είχε ανακληθεί η άδεια), και λειτουργεί παράνομα στον Δήμο μας για ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ. Όλα αυτά τα χρόνια το αίτημα για χορήγηση άδειας λειτουργίας του, έχει εξεταστεί ΔΕΚΑ (10) ΦΟΡΕΣ από την αρμόδια επιτροπή (5 κατά το έτος 2018 και άλλες 5, κατά το έτος 2019) και τις 10 φορές έχει απορριφθεί λόγω ελλείψεως βασικών προϋποθέσεων λειτουργίας. Παρ' όλα' αυτά όμως ο παιδικός σταθμός λειτουργεί παράνομα μέχρι και σήμερα",αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος Παναγιώτης Λασκαρίδης.(Η ανακοίνωση αυτή ήταν πριν την αδειοδότηση)
Απορία βέβαια προκαλεί, γιατί η δήμαρχος  Ανδρούτσου δεν λαμβάνει υπόψη της τα 10 παραπάνω πορίσματα της εξεταστικής επιτροπής και κάνει τα στραβά μάτια στη παράνομη λειτουργία του συγκεκριμένου παιδικού σταθμού, αν και έχει ενημερωθεί η ίδια προσωπικά, από τις υπηρεσίες του δήμου.Οι τυχόν ευθύνες της δημάρχου αλλά και υπαλλήλων προφανώς θα αναζητηθούν από την δικαιοσύνη.Τα έγραφα που αποδεικνύουν την αλήθεια και τις ευθύνες πρέπει να δοθούν στην δημοσιότητα και την δικαιοσύνη  από όποιον δεν φοβάται την αλήθεια.Το edolio5 θα το πράξει.Είναι προφανές ότι η δήμαρχος για να βγάλει τις ευθύνες που ενδεχομένως τις αναλογούν,θα "κυνηγήσει"τους υπαλλήλους,μέχρι να ξεχαστεί το θέμα.Απόψε μάλιστα απεκάλυψε πως λειτουργεί και άλλος ιδιωτικός παιδικός σταθμός στον Αγ.Δημήτριο χωρίς άδεια,για να δείξει πως οι υπάλληλοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και εκείνη δεν μπορεί να τα ξέρει όλα.