300 κιλά κολομβιανής κοκαΐνη στην Θεσσαλονίκη με... ολίγον μπανάνες! Τα βίντεο παρακολούθησης και εφόδου των ειδικών δυνάμεων της ΕΛΑΣ στην Βίλα της οργάνωσης. Μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί Έλληνας.


edolio5 team

Μια ακόμα επιχείρηση εντοπισμού 300 κιλά κοκαΐνης με πλήρη καθοδήγηση της DEA  εντόπισε η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, σε φορτίο με μπανάνες προερχόμενο από την Κολομβία. Το φορτίο αυτό φαίνεται πως αποτελεί ένα τμήμα από μια μεγάλη επιχείρηση εμπόρων κοκαΐνης από την Κολομβία προς τη Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσο σταθμό και την Ιταλία.

Όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες είναι τελικά Άγγλοι και εμπλέκονται στο φορτίο των 654 κιλών κόκας το οποίο είχε προορισμό τη Θεσσαλονίκη και εντοπίστηκε από τις ιταλικές αρχές σε λιμάνι της Καλαβρίας στα τέλη του Απρίλη.

Τις τελευταίες ώρες βρισκόταν σε εξέλιξη ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε σημαντικές ανακοινώσεις. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 4 άτομα, ενώ έχουν κατασχεθεί περισσότερα από 200 κιλά κοκαΐνης. Επισημαίνεται πως τα ναρκωτικά σε σχεδόν όλες τις περιπτώσεις ήταν κρυμμένα σε φορτία με μπανάνες και ακολουθούσαν συγκεκριμένες διαδρομές.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Ζούγκλα», οι ελληνικές αρχές συνεργάστηκαν με τις ιταλικές και την DEA στη συγκεκριμένη υπόθεση. Η συνεργασία αυτή είχε ως αποτέλεσμα την ανακάλυψη ενός ευρύτερου διεθνούς κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών. Η συνεργασία ήταν τόσο στενή, που οι Ιταλοί επισκέφθηκαν την Ελλάδα προκειμένου να υπάρξει από κοντά εκτίμηση της κατάστασης, ανταλλαγή πληροφοριών και συντονισμός των δράσεων.

Βίντεο 1 

Βίντεο 2