(Ν1) Τα 24 ανεξιχνίαστα συμβόλαια θανάτου σε 5 χρόνια... έγιναν 26! Οι 3 λόγοι που η ΕΛΑΣ δεν θα ασχοληθεί ούτε μια ώρα με την δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου. Η Ομερτά στις "πιάτσες" των "συμβολαιογράφων" και ο επόμενος που περιμένει μια σφαίρα στο κεφάλι. "Απρόσεκτοι" φίλοι και συγγενείς διαφήμιζαν επί μέρες στο Facebook το γλέντι που βάφτηκε με αίμα. (Όλα τα βίντεο)


Του Άρη Σπίνου

Μια ακόμη δολοφονία στο ξεκαθάρισμα των αφεντικών του υποκόσμου έβαλε χώρα! Γράφονται πολλά και λέγονται άλλα τόσα για τα "λάθη" των εκτελεστών που θα οδηγήσουν στην αποκάλυψη τους. Τίποτα από αυτά δεν θα συμβεί για τους εξής 4 απλούς λόγους. Το όνομα του εικοστού πέμπτου κατά σειρά «ανθρώπου της νύχτας» γράφτηκε στον αιματηρό κατάλογο εκτελέσεων από το 2017 μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα. Πρόκειται για τον γνωστό 55χρονο με το προσωνύμιο «Θείος Τζο» ή κατά κόσμον Γιάννη Σκαφτούρο, τον αρχινονό και έναν από τους παλαιότερους στον κόσμο της Greek Mafia, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές. Όλα αυτά βέβαια ήταν λίγο υπερεκτιμημένα γύρω από το όνομα του Γιάννη Σκαφτούρου που ζούσε πάντα στην σκιά του Βασίλη Στεφανάκου και του Παναγιώτη Βλαστού. 

Ο Σκαφτούρος ήταν ένας απλός άνθρωπος όπως όλοι. Με αδυναμίες και αγάπη για τα Social Media.

Αυτό  ήταν και η μεγάλη προδοσία! Όλη η νύχτα ήξερε ότι ο δολοφονημένος Γιάννης Σκαφτούρος βρισκόταν για πάσχα στο σπίτι της μητέρας του. Η σύζυγος του, οι φίλοι του, οι κόρες του είχαν γεμίσει το Facebook με το 3ημερο πάρτι που γινόταν στα Σκούρτα Βοιωτίας. Ακόμη και πόσοι αλλά και ποιοι ήταν μαζί του γινόντουσαν βορά για τους άσπονδους εχθρούς του.


Είναι προφανές ότι το χτύπημα ήταν απόλυτα οργανωμένο.  Το βέβαιο είναι ότι οι δράστες ήταν τουλάχιστον τέσσερις. Δύο εξ αυτών εισήλθαν μέσα στην αυλή και γάζωσαν τον Γιάννη Σκαφτούρο, ενώ δύο άλλοι τούς περίμεναν με το χέρι στο γκάζι στις υψηλού κυβισμού μοτοσυκλέτες. Ωστόσο, περίοικοι δήλωσαν ότι την ώρα του εγκλήματος κι άλλες μηχανές είχαν περικυκλώσει το χωριό. Η "επιχείρηση" αυτή πληρώθηκε καλά και αυτή την δυνατότητα την έχουν μόνο λίγοι. Το σίγουρο όμως είναι ότι επειδή θα υπάρχουν άμεσα αντίποινα αυτοί που συμμετείχαν ως εκτελεστές αλλά και οι εντολείς τους δεν είναι "παιδάκια" της διπλανής πόρτας. Όσοι γνωρίζουν λένε ότι αυτός που πάτησε το κόκκινο κουμπί για την εκτέλεση Σκαφτούρου... πρόλαβε την δική του εκτέλεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που έχουν διαρεύσει  "ο 55χρονος σε κανονικές συνθήκες κυκλοφορούσε ελάχιστα και πάντοτε ήταν συνοδευόμενος από μεγάλη ομάδα πάνοπλων φρουρών απολύτου εμπιστοσύνης." 

Δεν είναι αλήθεια αυτό. Ο Σκαφτούρος κυκλοφορούσε κανονικά, έτρωγε και έπινε και είχε για συνοδεία συνήθως 2 άτομα. Είναι πολλές οι φορές που είχε επισκεφτεί φίλο του που έχει ψητοπωλεία στα Νότια και Βόρεια προάστεια. Ήξερε ότι κινδυνεύει αλλά θεωρούσε ότι η "ασπίδα" που είχε φτιάξει γύρω από το όνομα του δεν θα έβρισκε πρόθυμος εκτελεστές. Να όμως που και αυτός έκανε λάθος. Προφανώς είχε ξεχάσει τα "ονόματα" που είχαν πέσει νεκρά και στην "ζυγαριά" της νύχτας ζύγιζαν πολύ περισσότερο από αυτόν. 

Αν θυμηθεί κανείς τον Μάιο του 2017 με την εκτέλεση θανάτου του 47χρονου Βασίλη Γρίβα, έξω από το σχολείο του παιδιού του και μπροστά στον γιο του, στην περιοχή των Γλυκών Νερών ο Σκαφτούρος θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός.

Δεκαεπτά ημέρες μετά την αλλαγή του χρόνου, το 2018 ακολούθησε η εκτέλεση που θεωρήθηκε το πιο ακριβό συμβόλαιο των τελευταίων 20 ετών, του «νονού των νονών», όπως ήταν το προσωνύμιό του Βασίλη Στεφανάκου, μέσα σε μια μαύρη BMW επί της λεωφόρου Αθηνών (Καβάλας) στο Χαϊδάρι. Μετά από μια τέτοια δολοφονία υπάρχουν όρια; 

Τον Απρίλιο του 2018 εκτελέστηκε ο Γιώργος Λίτσας ή αλλιώς «Μπούμπης» στους Αγίους Αναργύρους. Τον Μάιο εκτελέστηκε ο πρώην ΕΚΑΜίτης Σπύρος Παπαχρήστου έξω από γνωστή ταβέρνα. Και οι 2 αυτές δολοφονίες πριν από 10 χρόνια ήταν... ως ανέκδοτο αν κάποιος έλεγε ότι θα γίνουν.

Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς δολοφονήθηκε ο Μανώλης Καραγιάννης ή αλλιώς «Σαμπρέλας» ή «Καράφλας», που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν το αντίπαλον δέος του Στεφανάκου.

Τον Σεπτέμβριο εκτελέστηκε για πρώτη φορά γυναίκα. Η 33χρονη Κατερίνα Αναγνωστοπούλου, ή αλλιώς «bella mafia», άφησε την τελευταία της πνοή στον χώρο στάθμευσης του σπιτιού της.

Λίγο διάστημα αργότερα έγινε και μια επίθεση εις βάρος ενός ακόμη ατόμου, του Βαγγέλη Ζαμπούνη που κυριαρχεί σήμερα ως νούμερο 1 στον Πειραιά, όταν άγνωστοι δράστες «γάζωσαν» το αυτοκίνητό του στην Ακτή Κονδύλη στον Πειραιά, αλλά το όπλο τους έπαθε εμπλοκή και το θύμα τους σώθηκε, χάρη και στο αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε. Ο Ζαμπούνης με την "Bella Mafia", είχαν δεσμό και ήταν απόλυτα βέβαιο ότι μετά την εκτέλεση της θα ακολουθούσε η δίκη του.

Άλλαξε η χρονιά, μπήκε το 2019.  Τον Μάιο του 2019 εκτελέστηκε ο «Κάβουρας» ή αλλιώς «Δάσκαλος» και κατά κόσμον Παναγής Σιτοκωσταντίνου στα Ταμπούρια. Η πιάτσα θεωρεί ότι ο Πάνος ήταν ένας καλός "συμβολαιογράφος" που χρεώθηκε 2 από τις παραπάνω δολοφονίες.

Τον Οκτώβριο του 2019 εκτελέστηκε μέσα σε ένα SUV της BMW ο Δημήτρης Μάλαμας. Εδώ τα πράγματα αγρίεψαν. Μιλάμε για τον ταμία της διεφθαρμένης ΕΛΑΣ που του παρείχαν προστασία συνοδοί - αστυνομικοί.  Τον Δεκέμβριο του 2020 ακολούθησε η εκτέλεση του Δημήτρη Καπετανάκη ή αλλιώς «Καπέ». Και οι 2 αυτές εκτελέσεις είχαν άμεση σχέση με την δολοφονία του δημοσιογράφου Καραϊβάζ.

Ακολούθησαν και προηγήθηκαν και άλλα συμβόλαια θανάτου, άλλοτε σε σημαντικά πρόσωπα της νύχτας και άλλοτε σε περιφερειακά στελέχη τα οποία σόκαραν τις γειτονιές για τη βιαιότητα με την οποία πραγματοποιήθηκαν. Το μέλλον, δυστυχώς, προβλέπεται για ακόμα μία φορά δυσοίωνο. Είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα τα καλάσνικοφ θα κροταλίσουν ξανά στοχεύοντας του εκτελεστές του Σκαφτούρου αλλά και τους ηθικούς αυτουργούς. Τι κάνει η αστυνομία απέναντι σε αυτόν τον πόλεμο; Όπως και στις άλλες περιπτώσεις δεν θα κάνει απολύτως τίποτα. 

1ον) Δεν θέλει να εμπλακεί σε ξεκαθαρίσματα λογαριασμών παίρνοντας, εξαιτίας των συλλήψεων που θα κάνει το μέρος κάποιον εξ αυτών 

2ον) Οι πληροφορίες που θα μπορέσει να συλλέξει, ακόμα και αν ήθελε να έχει ενεργό ρόλο στην εξιχνίαση, θα είναι ανύπαρκτες αφού σε αυτές τις περιπτώσεις ο πληροφοριοδότης δεν θα προλάβει να ξημερώσει. Ανώνυμα τηλεφωνήματα και επιστολές χωρίς υπογραφηθα έχουν και τώρα την τιμητική τους αλλά χωρίς αποτέλεσμα... αφού δεν επιθυμούν να έχουν αποτέλεσμα. Είναι αλήθεια πως οι περισσότεροι από τους φυσικούς εκτελεστές αλλά και ηθικούς δεν βρίσκονται στην ζωή. Ο νόμος της νύχτας έχει τα δικά του μονοπάτια και ορίζει τα δικά του δικαστήρια. Η ποινή είναι μία.