Καταδικάστηκε τελεσίδικα ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Κωσταντινίδης για συκοφαντική δυσφήμηση του Κώστα Βαξεβάνη. Οι 33 δίκες με τον Βγενόπουλο και οι ψευδείς ισχυρισμοί περί δημοσιευμάτων που γινόντουσαν με εκβιαστικές απαιτήσεις.


Του Άρη Σπίνου

Τελεσίδικα καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο της Αθήνας, τον δημοσιογράφο και πρώην συνεργάτη του Ανδρέα Βγενόπουλου, Σεραφείμ Κωνσταντινίδη για συκοφαντική δυσφήμιση του Κώστα Βαξεβάνη, υποχρεώνοντάς τον να καταβάλλει ως αποζημίωση ποσό 8.000 ευρώ μαζί με τους νόμιμους τόκους. Η απόφαση είναι διαφορετική του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου η οποία είχε καταδικάσει τον Κωνσταντινίδη  απλώς για εξύβριση, επιβάλλοντάς του να πληρώσει πολύ λιγότερα χρήματα. 

Ο Κωνσταντινίδης, που σήμερα διαχειρίζεται την επικοινωνία των εφοπλιστών Καϋμενάκη και Μπάκου που συμμετέχουν ως μέτοχοι στην Αττική οδό, καταδικάστηκε επειδή όπως έκρινε το δικαστήριο συκοφάντησε τον Βαξεβάνη ενώπιον δύο δικαστηρίων, ήταν συνεργάτης του Βγενόπουλου και εκπρόσωπος Τύπου του ομίλου MIG, ενώ εμφανιζόταν ως «επαγγελματίας» μάρτυρας κατηγορίας του Βαξεβάνη σε πολλές από τις συνολικά 33 δίκες του δημοσιογράφου μετά από μηνύσεις του αποθανόντος επιχειρηματία. Ο ίδιος, αν και γνώριζε ότι όσα καταθέσει δημοσίως στα δικαστήρια, είναι, όπως τελεσίδικα έκρινε η Δικαιοσύνη, ψευδή και συκοφαντικά, φρόντισε να σκιαγραφήσει για τον Βαξεβάνη το προφίλ του ανθρώπου που δημοσιοποιούσε στοιχεία για σκανδαλώσεις υποθέσεις στις οποίες εμπλεκόταν ο Βγενόπουλος, εκδικητικά, επειδή δηλαδή, δεν έπαιρνε οικονομικά ανταλλάγματα από τον επιχειρηματία.

Ο Κωνσταντινίδης είχε καταθέσει συγκεκριμένα σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, οι οποίες έτυχαν όπως αναφέρει η δικαστική απόφαση και δημοσιότητας, αφού αναδείχθηκαν και από τον Τύπο, ότι ο Βαξεβάνης προσφέρθηκε να βελτιώσει την κακή εικόνα του Βγενόπουλου με αντάλλαγμα χορηγίες, ενώ είχε προσθέσει ότι ο δημοσιογράφος έκανε συστηματική προσπάθεια συκοφάντησης του Βγενόπουλου και του ομίλου MIG του οποίου ο αποθανών επιχειρηματίας, ηγείτο την εποχή εκείνη. Είχε αναφέρει μάλιστα ότι ο Βαξεβάνης εκτός από δημοσιογράφος κάνει και άλλες δουλειές και ότι όπως προσφέρει υπηρεσίες διαφήμισης έτσι μπορεί να προσφέρει και υπηρεσίες δυσφήμισης. Κατά το δικαστήριο, αυτοί οι ψευδείς ισχυρισμοί του Κωνσταντινίδη, εμφάνιζαν τον Βαξεβάνη ως έναν επαγγελματία δημοσιογράφο ο οποίος εκβιάζει προκειμένου να αποκτήσει οικονομικά ανταλλάγματα και εκδικείται όσους δεν ενέδωσαν στους εκβιασμούς του. Επιπλέον, σημειώνει στην απόφασή του το Τριμελές Εφετείο της Αθήνας, ο Κωνσταντινίδης, εμφάνιζε τον Βαξεβάνη ως δημοσιογράφο με αδιαφανείς πόρους, γνωρίζοντας ασφαλώς ότι όσα λέει προσέβαλλαν την προσωπικότητά του και τον δυσφημούσαν.