Ο Ρουμπάτης της Ε.Υ.Π, το 30% της Εθνικής τράπεζας, τα Αραβικά Εμιράτα και οι "σκιές" στις σχέσεις με... τα 649 δις δολάρια! Οι Έλληνες επιχειρηματίες που τον παρακαλάνε για ένα ραντεβού με τους "πετρέλαιαδες" χωρίς να ξέρουν το διαζύγιο που πήρε ο κύριος Γιάννης από αυτούς.


Του Άρη Σπίνου

Όνειρο ήταν και πέρασε. Τουλάχιστον το ευχαριστήθηκε! Τώρα θα μπορεί να ασχοληθεί απερίσπαστος με τις προσωπικές του νομικές περιπέτειες. Την ώρα που γίνεται λόγος πολύς γύρω από το ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει οι Άραβες του Ντουμπάι και του Αμπου Ντάμπι για το 30% των μετοχών της Εθνικής τράπεζας, ο Γιάννης Ρουμπάτης, πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και παλαιό κυβερνητικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, φέρεται να χωρίζει τους δρόμους του με το περίφημο Sovereign Wealth Fund του Άμπου Ντάμπι και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του οποίου ήταν ο εκπρόσωπος στην Ελλάδα!

Καλά πληροφορημένες πηγές του edolio5 αναφέρουν ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας των μυστικών υπηρεσιών της Ελλάδας, ο οποίος λόγω των διασυνδέσεων που είχε αναπτύξει εκ της θέσεως του και του ρόλου του, είχε διαμορφώσει προσωπικές σχέσεις με πρόσωπα – κλειδιά στο Αμπου Ντάμπι, με επιρροή στο κρατικό fund, είχε καταφέρει να αποσπάσει την συναίνεση τους ως προς την εκπροσώπηση στην Ελλάδα, όπου θεωρείτο ο «άνθρωπος» τους!

Ωστόσο την ώρα τούτη για λόγους αδιευκρίνιστους η συνεργασία του Γιάννη Ρουμπάτη και της συζύγου του με τους Άραβες του πλούσιου Εμιράτου έλαβε τέλος με τις πληροφορίες να φέρουν τον πρώην ισχυρό άνδρα της ΕΥΠ να πολιορκείται από πλείστους όσους επιχειρηματίες θέλουν να αναπτύξουν σχέσεις με τους Άραβες, ενόψει της απόβασης τους στην Ελλάδα!

Για την ιστορία το Sovereign Wealth Fund του Άμπου Ντάμπι (ADIA) που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 649 δις. δολαρίων, τελεί υπό την καθοδήγηση του Προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Εμίρη του Αμπου Ντάμπι, Σεΐχη Χαλίφα Μπιν Ζαγέντ Αλ Ναγιάν!