Στο αρχείο η δικογραφία για δωροδοκία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από την Folli Follie! Μόνο ο Μπαλαούρας στο στόχαστρο του εισαγγελέα για τον νόμο περί μεσαζόντων.


edolio5 team

Με απόφαση της οικονομικής εισαγγελιας αρχειοθετήθηκε η δικογραφία που αφορούσε σε δωροδοκία κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα των Σταύρου Αραχωβίτη και Μάκη Μπαλαούρα, από τους πρώην επικεφαλής της Follie Follie Δημήτρη Κουτσολιούτσο και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο και τον διευθυντή ασφαλείας της εταιρίας.

Η υπόθεση προέκυψε μετά την έκθεση διαχειριστικού ελέγχου που διενήργησε η εταιρεία η Price Water House Coopers, στην οποία περιλαμβάνονταν μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας προς τον «ισχυρό άνδρα» της Follie Τζώρτζη Κουρτσολιούτσο. Στα συγκεκριμένα emails ο διευθυντής ασφαλείας της εταιρίας αναφερόταν ονομαστικά στα παραπάνω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυριζόμενος ότι προσπαθούσαν να ευνοήσουν την διοίκηση της Follie Follie, αν και είχε ήδη αποκαλυφθεί το σκάνδαλο με τους παραποιημένους ισολογισμούς.

Ωστόσο, αν και δεν προέκυψαν στοιχεία για το αδίκημα της δωροληψίας, η Οικονομική Εισαγγελία απέστειλε αντίγραφα της δικογραφίας προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί από τους Μάκη Μπαλαούρα, τον υπάλληλο της εταιρείας και τους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο το πλημμέλημα της «εμπορίας επιρροής- μεσάζοντες». Της υπόσχεσης δηλαδή ωφελήματος, ψευδώς ή αληθώς, σε κρατικούς αξιωματούχους, ώστε αυτοί να προβούν σε πράξη ή παράλειψη που ανάγεται στην άσκηση των καθηκόντων τους.