Στα κρατητήρια παραμένει η 49χρονη εικαστικός - Προβληματίζει την αστυνομία η ψυχολογία της. Την Δευτέρα πάει στον ανακριτή. Αποσωληνώθηκε ο γιατρός που πυροβολήθηκε.


edolio5 team 

Στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής θα παραμένει μέχρι το πρωί της Δευτέρας η 49χρονη εικαστικός η οποία κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον πρώην σύντροφο της το μεσημέρι της Πέμπτης στο Χαλάνδρι.

Ωστόσο, η κράτηση δεν είναι μια εύκολα υπόθεση καθώς η ασταθής ψυχολογική της κατάσταση προβληματίζει τους αστυνομικούς. «Αν για όλους τους κρατούμενους πρέπει να έχουμε τεταμένη την προσοχή μας για όσο παραμένουν υπό κράτηση, με την συγκεκριμένη γυναίκα οφείλουμε να είμαστε δυο φορές πιο προσεκτικοί καθώς η ψυχολογία της είναι διαταραγμένη» έλεγε αστυνομικός που ασχολείται με την υπόθεση.

Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο που έκαναν οι αρχές, για την 49χρονη υπήρχαν πολλές εισαγγελικές παραγγελίες για εγκλεισμό σε ψυχιατρικά ιδρύματα αλλά κάθε φορά κατάφερνε να βγει, με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι αν η 49χρονη ακολουθούσε την αγωγή που της είχαν συστήσει οι γιατροί ή την διέκοπτε με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η ψυχολογική της κατάσταση.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλανδρίου αλλά και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής που σχημάτισαν την δικογραφία της υπόθεσης δεν κατάφεραν να αποκρυσταλλώσουν ολοκληρωμένη άποψη καθώς τα όσα τους έλεγε η 49χρονη δεν είχαν συνοχή. «Ήταν φανερό από την πρώτη στιγμή ότι ήταν πολύ ταραγμένη και δεν ήταν εύκολη η επικοινωνία μαζί της» λέει αστυνομικός.

Στο μεταξύ, ο οφθαλμίατρος υποβλήθηκε σε δυο πολύωρα χειρουργεία για να του αφαιρεθούν οι βολίδες από το περίστροφο που είχε δεχτεί στην ουροδόχο κύστη, στο έντερο και στον θώρακα. Σύμφωνα με τους γιατρούς, αργά το μεσημέρι ο 68χρονος αποσωληνώθηκε ενώ τα επόμενα δυο 24ωρα χαρακτηρίζονται κρίσιμα για την κατάσταση της υγείας του.