Σάββατο, Νοεμβρίου 13, 2021

Έχει χαθεί κάθε σοβαρότητα! Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να μην έχει δικαίωμα... ο Φουρθιώτης να κάνει μηνύσεις (!) επειδή ο εισαγγελέας κάλεσε τον Πολάκη να απολογηθεί, ύστερα από έγκληση του τηλεπωλητή!


Του Άρη Σπίνου 

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η κίνηση των δικαστικών αρχών να καλέσουν για ανωμοτί κατάθεση τον Παύλο Πολάκη, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από μήνυση του Μ.Φουρθιώτη εις βάρος του. Με λίγα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να μην μπορεί ο Φουρθιώτης εάν νιώθει ότι συκοφαντήθηκε ή καταπατήθηκε οποιοδήποτε έννομο δικαίωμα του να προσφεύγει στην δικαιοσύνη! Έχει χαθεί πλέον κάθε έννοια σοβαρότητας!

Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έστειλε αναφορά προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ζητώντας να ενημερωθεί για το εάν έχει έχει διαβιβασθεί στην Βουλή σχετική δικογραφία, ενώ καλεί τον κ. Τασούλα να περισώσει το κύρος του Κοινοβουλίου και να πράξει καθετί εντός των αρμοδιοτήτων του για την διαφύλαξη της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξης, ώστε να ανακληθεί η αντισυνταγματική και παράνομη κλήση βουλευτή, η οποία προσβάλλει βάναυσα τη Βουλή, παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα και αποτελεί επικίνδυνο προηγούμενο αλλά και πράξη διολίσθησης σε αυταρχικές ατραπούς που υπονομεύουν την δημοκρατία. Όλα αυτά επειδή με παλαιότερη δήλωση του ο π. υπουργός Παύλος Πολάκης σχολίασε τον Φουρθιώτη και ο δεύτερος προσέφυγε στην δικαιοσύνη. Ο Τηλεπαρουσιαστής ειδών οικιακής χρήσεως μπορεί να είναι... αυτό που είναι και να διώκεται για βαρύτατα κακουργήματα. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να του αφαιρέσει το δικαίωμα εάν νιώθει ότι συκοφαντήθηκε ή καταπατήθηκε οποιοδήποτε έννομο δικαίωμα του να προσφεύγει στην δικαιοσύνη! Είναι προφανές ότι η βουλή θα πρέπει να εξετάζει με προσοχή τις γελοίες μηνύσεις που υποβάλλονται σε βάρος βουλευτών, μόνο και μόνο για να διαφημιστούν οι μηνυτές αλλά δεν θα πρέπει να οδηγηθεί στο φαινόμενο του αποκλεισμού Ελλήνων πολιτών να διεκδικούν το δίκιο τους! Να σημειώσουμε πάντως ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε ανακοίνωση της η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έκανε λόγο για «εκ παραδρομής» λάθος και ενημέρωσε για την επιστροφή της δικογραφίας στην Εισαγγελία προκειμένου να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

Σημειώνεται, ότι ο βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε κλήση για εξηγήσεις έπειτα από μήνυση που υπέβαλλε σε βάρος του ο Μενιος Φουρθιωτης. Ωστόσο, η δικογραφία δεν είχε φτάσει ποτέ στη Βουλή προκειμένου να ζητηθεί η άρση ασυλίας του βουλευτή. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ενημέρωσε την γραμματέα της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, εξηγώντας ότι έπειτα από επικοινωνία που είχε με την εισαγγελία ενημερώθηκε πως έγινε λάθος και είχε ήδη εκδοθεί ανακλητική πράξη.