Η διπλή δολοφονία της Σαλαμίνας, ο καναδός ντεντέκτιβ που "όργωσε" το νησί και η απολογία των κατηγορούμενων που αφέθηκαν ελεύθεροι από τον ανακριτή. Τι είπε ο ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας που τους υπερασπίστηκε.


Του Άρη Σπίνου

Μια διπλή δολοφονία από το 2011! Το πτώμα της Νατάσσας Απέργη 22 χρόνων, μητέρας ενός δίχρονου τότε κοριτσιού, δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα. Ο Γιώργος Μπάκας 27 χρόνων είχε βρεθεί δολοφονημένος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του στην παραλία Φανερωμένη της Σαλαμίνας.

Η τακτική ανακρίτρια Πειραιά μετά την πολύχρονη έρευνα της και την αξιολόγηση όλων των στοιχείων, άσκησε διώξεις εναντίον τριών τουλάχιστον ατόμων. Οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους φέρεται να είναι ζευγάρι και όλοι τους δούλευαν στο ίδιο μπαρ όπου εργαζόταν περιστασιακά ο άτυχος Γιώργος για να συμπληρώνει το εισόδημά του. Η εξέλιξη της υπόθεσης όμως δικαίωσε όπως φαίνεται τον ποινικολόγο Γιάννη Γλύκα που ανέλαβε την υπεράσπιση των κατηγορουμένων.

Ο διπλός εφιάλτης αποκαλύφθηκε στις 24 Ιουλίου 2011 στη Σαλαμίνα δίπλα στη θάλασσα. , στην περιοχή του μοναστηριού της Παναγίας της Φανερωμένης. Ο υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού Γιώργος Μπάκας βρέθηκε δολοφονημένος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του.

Η φίλη του που τον συνόδευε η Νατάσα Απέργη, μητέρα ενός δίχρονου τότε κοριτσιού, άφαντη. Τα προσωπικά της αντικείμενα ήταν μέσα στο αυτοκίνητο.

Οι κάτοικοι της Σαλαμίνας έβλεπαν για μεγάλο χρονικό διάστημα έναν ξένο να τριγυρνά στο νησί τους. 

Ήταν ένας Καναδός συνταξιούχος αστυνομικός ο οποίος ερευνούσε τη δολοφονία.

Ο Καναδός πρώην αστυνομικός, ο οποίος έκανε έρευνες κατόπιν εντολής της οικογένειας του δολοφονημένου υπαξιωματικού, στα στοιχεία που προκάλεσαν την ποινική δίωξη του ζευγαριού

Ο συνήγορος υπεράσπισης του ζευγαριού, ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στο edolio5 μετά την απολογία των δύο κατηγορουμένων υποστήριξε ότι «η καχύποπτη, ατεκμηρίωτη, καθ’ όλα λανθασμένη ερευνητική επιμονή δεν ήταν αρκετή για να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους κατηγορούμενους οι οποίοι εκλήθησαν, εμφανίστηκαν, τους αποδόθηκε η κατηγορία της ‘‘κατά συρροή ανθρωποκτονίας από πρόθεση’’. Απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι με έναν περιοριστικό όρο. Μια ορθή απόφαση βασισμένη στο αποδεικτικό υλικό». Σαλαμίνας