Νέο φιάσκο για την ΕΛ.ΑΣ.! Οι πολυδιαφημισμένες συλλήψεις για την "εγκληματική οργάνωση" που "έφαγε" από τον ΕΟΠΥΥ 5.000.000 ευρώ... ήταν μια τρύπα στο νερό. Αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι από ανακριτή και εισαγγελέα χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.


Του Άρη Σπίνου

Κάτι δεν πάει καλά με το "χτίσιμο" των δικογραφιών που αποστέλονται από την ΕΛ.ΑΣ στην δικαιοσύνη. Το ένα φιάσκο μετά το άλλο. Βαρύγδουπες υποθέσεις που διαφημίζονται ως μεγάλες επιτυχίες στις συλλήψεις που ακολουθούν καταλήγουν στην απελευθέρωση των συλληφθέντων και ακόμα χειρότερα στην αθώωση τους.  Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους και οι 13 κατηγορούμενοι που, σύμφωνα με την Οικονομική Αστυνομία, εμπλέκονται σε υπόθεση απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Μια υπόθεση που η ΕΛ.ΑΣ. "σήκωσε πολύ ψιλά" αλλά από ότι φάνηκε για την δικαιοσύνη η δικογραφία ήταν... μια κούφια υπόθεση. 

Συγκεκριμένα ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ότι, στους 3 από τους κατηγορουμένους που, σύμφωνα με την δικογραφία, είχαν κεντρικό ρόλο στην υπόθεση, πρέπει να επιβληθούν περιοριστικοί όροι. Οι υπόλοιποι 10 κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς την επιβολή όρων.

Οι βασικοί κατηγορούμενοι απολογούμενοι αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται υποστηρίζοντας, πως η υπόθεση σε βάρος τους εξυπηρετεί τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος τους οφείλει ποσό που φθάνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.