Το edolio5 είχε αποκαλύψει την υπόθεση! Μετά από αναβολές των δικών επί 10 χρόνια (!) καταδικάστηκε ο Σοφοκλής Ξυνής σε 4 χρόνια φυλακή με αναστολή για σωρεία κακουργημάτων! Πλαστογραφούσε έγγραφα του δημοσίου για να μην πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές.


Του Άρη Σπίνου

Το edolio5 από την πρώτη στιγμή που ασκήθηκε ποινική δίωξη στην οικογένεια Ξυνή είχαμε ασχοληθεί με εκτενή ρεπορτάζ. Σε αντίθεση με όλα σχεδόν τα ΜΜΕ που "βολευόντουσαν" με μια διαφημιστική καταχώρηση του ομίλου και δεν έβγαζαν άχνα. Ένοχος κρίθηκε από το Ε’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Σοφοκλής Ξυνής για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία για πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητες και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή, με τον καταδικασθέντα να υποβάλλει έφεση.

Ύστερα από σχεδόν 10 χρόνια ποινικής διαδικασίας σε βάρος του Σοφοκλή Ξυνή, η Δικαιοσύνη έβγαλε την απόφασή της που προκαλεί αίσθηση. Συγκεκριμένα, η κατηγορία που τον βάρυνε ήταν ότι, κατά το χρονικό διάστημα από 22/12/2008 έως 30/12/2009, με την ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου ανωνύμου εταιρίας με τον διακριτικό τίτλο ΙΕΚ Ξυνή, κατάρτισε πλαστά έγγραφα με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του, και ειδικότερα στην άνω εταιρία του, και σε βάρος του Δημοσίου, περιουσιακό όφελος.

Με τις πλαστές βεβαιώσεις μη οφειλής – ασφαλιστικής ενημερότητας του τότε τμήματος εσόδων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ βεβαιωνόταν ότι η ανωτέρω ανώνυμη εταιρία δεν είχε καμία απολύτως οφειλή προς τον άνω ασφαλιστικό οργανισμό. Τις εν λόγω πλαστές βεβαιώσεις χρησιμοποίησε ο Σοφοκλής Ξυνής προκειμένου να εισπράξει χρηματικά ποσά από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, από τη συμμετοχή της άνω ανώνυμης εταιρίας του στα επιχορηγούμενα προγράμματα «e-εκπαιδευτείτε» και «e-γονείς».

Σχετικά ρεπορτάζ

Μια δικογραφία που σέρνεται 10 χρόνια!! 2/12 η δίκη της οικογένειας ΞΥΝΗ για πλαστογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.Βρήκαν στο γραφείο του πλαστές σφραγίδες εφορίας και ΙΚΑ.