Στα χέρια του εισαγγελέα εφετών Πειραιά Τσορμπατζόγλου το πόρισμα του ανακριτή Πετρόπουλου! Τυπική διαδικασία πλέον η αρχειοθέτηση της έρευνας για την δήθεν εμπλοκή του εφοπλιστή Μαρινάκη και των συνεργατών του στην υπόθεση Noor1!


Του Άρη Σπίνου

Αποτελεί πλέον τυπική διαδικασία.Στα χέρια του Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου είναι η πολύκροτη δικογραφία που αφορά την τυχόν εμπλοκή του εφοπλιστή, ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης και του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1».

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εισαγγελικό λειτουργό, μετά την απόφαση του Ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά Ιωάννη Πετρόπουλου να την κλείσει με τη διαδικασία των τυπικών κλήσεων, καθώς, κατά την άποψή του, δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του επιχειρηματία και τριών ακόμα συγκατηγορουμένων του, μεταξύ των οποίων ο πρώην νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας συμφερόντων του Capital, δικηγόρος και φίλος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής Ι. Πετρόπουλος δεν εντόπισε σύνδεση των επίδικων εμβασμάτων με τη χρηματοδότηση της μεταφοράς του φορτίου της ηρωίνης με το «Noor 1».

Για τον λόγο αυτό τάσσεται ουσιαστικά υπέρ της αρχειοθέτησης της υπόθεσης, με τη διαδικασία των τυπικών κλήσεων, χωρίς να καλέσει τους κατηγορούμενους να απολογηθούν.

Αντίθετα θα συνεχίσει την έρευνα ως προς τους αποστολείς και παραλήπτες των ναρκωτικών, Τούρκους Σερίφ Ζιντάστι, Φαρντίν Ριγκαμπάντι και Ουνγκάν Ορχάν.

Ο Ριγκαμπάντι, που πρόσφατα εκδόθηκε από την αγγλική Δικαιοσύνη μετά από ένταλμα σύλληψης, έχει ήδη προφυλακιστεί στις φυλακές Κορίνθου.

Μετά την κρίση του ανακριτή πως δεν τίθεται ζήτημα αξιόποινων πράξεων από τους τέσσερις κατηγορούμενους, η δικογραφία διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου για περαιτέρω αξιολόγηση.

Ο Εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου υπηρετεί στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά τα τελευταία εννέα χρόνια.

Γνωρίζει πέντε γλώσσες και είχε υπηρετήσει επί τέσσερα χρόνια στη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στο Βέλγιο, στο πλαίσιο της ποινικο-δικονομικής συνεργασίας με τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι αριστούχος απόφοιτος και με μεταπτυχιακό στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, αριστούχος απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, υποψήφιος διδάκτορας, ενώ είχε εισαχθεί και στη Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, την οποία διέκοψε για λόγους υγείας.

Κατά τη διάρκεια της εννεαετούς θητείας του στον Πειραιά, τον έχουν απασχολήσει ακόμα δύο υποθέσεις πλοίων που μετέφεραν άνω των 10 τόνων ναρκωτικών ουσιών.

Μάλιστα στη μία από τις δίκες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε προτείνει και καταδικάστηκε δικηγόρος της πόλης.

Επίσης είχε ασχοληθεί και με υποθέσεις τρομοκρατίας, απορρίπτοντας το αίτημα αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε πέντε δολοφονίες, εκρήξεις και ληστείες.

Ο κ. Τσορμπατζόγλου έχει βαθιά γνώση των ναυτιλιακών θεμάτων, καθώς, πριν την καριέρα του στη Δικαιοσύνη, είχε υπηρετήσει ως πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού με χιλιάδες ώρες θαλάσσια υπηρεσία στη γέφυρα ποντοπόρων πλοίων…

Επίσης γνωρίζει σε βάθος τα ναυτιλιακά θέματα, έχοντας αποφοιτήσει με master από το London’s Global University (UCL) σε θέματα ναυτιλιακών ασφαλίσεων, μεταφοράς φορτίων στη θάλασσα, Ναυτικού Δικαίου και θεωρητικής εγκληματολογίας.

Ο Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου είχε σώσει έναν 17χρονο επιληπτικό ο οποίος, κάνοντας βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης, έπεσε στη θάλασσα.

Ο εισαγγελικός λειτουργός βούτηξε στα νερά του Θερμαϊκού και έσωσε τον νέο.
Σχετικά ρεπορτάζ

Ο Μαρινάκης και το Noor1! Κατάθεση μαρτύρων στον ανακριτή Πετρόπουλο για την ενδεχόμενη εμπλοκή του εφοπλιστή. " Δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση" είπαν όλοι. Την επόμενη εβδομάδα η εξέταση του "εγκεφάλου" της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης, Ριγκαμπάντι που κρατείται σε Αγγλικές φυλακές.

Ο Μαρινάκης και το Noor1! Κατάθεση μαρτύρων στον ανακριτή Πετρόπουλο για την ενδεχόμενη εμπλοκή του εφοπλιστή. " Δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση" είπαν όλοι. Την επόμενη εβδομάδα η εξέταση του "εγκεφάλου" της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης, Ριγκαμπάντι που κρατείται σε Αγγλικές φυλακές.

Υπόθεση Noor1! Μάπα το καρπούζι... που είχε επενδύσει ο Θωμαΐδης, βγήκε ο μάρτυρας από το Ντουμπάι Βασίλης Γεωργιάδης - Ένας φίλος μου είπε ότι του είπε ένας άλλος ότι ξέρει κάποιον που τα ξέρει όλα - Η κατάθεση του στον ανακριτή Πετρόπουλο για Μαρινάκη και Κοτσώνη.

Υπόθεση noor1.Μια συνέντευξη φωτιά!!Μετά τις καταθέσεις του για τον εκβιασμό σε βάρος του προκειμένου να ενοχοποιήσει με αμοιβή 10.000.000 ευρώ τον Μαρινάκη ως "εγκέφαλο" o Γιαννουσάκης μιλάει στο edolio5 μέσα από την φυλακή για όλους και για όλα