Τα μεροκάματα και οι μίζες θα πέσουν βροχή!Μέχρι και ο...Βασίλης Λεβέντης προωθεί τα μεταχειρισμένα "σαπάκια" Rafal του Χούμπαυλη!Τα Lobbies των δημοσιογράφων που εκπροσωπούν Γάλλους-Γερμανούς και Αμερικάνους!


Του Άρη Σπίνου

Επειδή τίποτα δεν γίνεται τυχαία,όπως σας είχαμε ενημερώσει προ ημερών, η γαλλική στήριξη απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα μόνο με το αζημίωτο δεν γίνεται. Πλέον έχει ανοίξει για τα καλά η συζήτηση για την προμήθεια των γαλλικών φρεγατών «Μπελχάρα», καθώς και των μαχητικών «Ραφάλ» της γνωστής εταιρείας «Ντασό».Μέχρι και ο Λεβέντης από μία περιθωριακή εκπομπή μίλησε για την "αναγκαιότητα" να πάρει η χώρα μας τα αεροπλάνα Rafal.

Ουσιαστικά η ιστορία επαναλαμβάνεται, καθώς από την «αμαρτωλή» Ντασό ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε εγκρίνει την αγορά 40 «Μιράζ» έναντι εξωφρενικού οικονομικού ανταλλάγματος που έφθασε τα 200 δισ. δραχμές μαζί με τα 40 «F-16» που αγοράστηκαν ταυτόχρονα, ίσως για να μην μάθουμε ποτέ το αποκλειστικό κόστος με τη γαλλική εταιρεία.


Όλα τα ΜΜΕ με μια φωνή,που έχει στοιχίσει κάτι φυσικά,μιλάνε για την αναγκαιότητα της αγοράς. Ποια είναι η αλήθεια όμως ;

Οι πληροφορίες που προκύπτουν δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές για τις μελλοντικές ισορροπίες στο Αιγαίο. Οι Τούρκοι προσανατολίζονται στην αγορά 40 μαχητικών από τη Ρωσία τύπου Sukhoi SU-35, σε συνδυασμό με την προμήθεια του αμυντικού πυραυλικού συστήματος S-400. Πρόκειται για μαχητικό αεροσκάφος 4ης γενιάς το οποίο όμως προσεγγίζει σε μεγάλο βαθμό τα αεροσκάφη 5ης γενιάς και αποτελεί ουσιαστικά τη βάση εξέλιξή τους.

Στον αντίποδα η κατασκευάστρια «Ντασό», έκανε πρόταση στην Πολεμική Αεροπορία για να προμηθευτεί μεταχειρισμένα μαχητικά «Ραφάλ» που υπηρετούν ήδη στη Γαλλική Αεροπορία, μέσω μια συνολικής συμφωνίας η οποία περιλαμβάνει και τα παλαιότερα Mirage-2000EGM/ BGM (επαναγοράς τους), με το κόστος της προμήθειας να ανέρχεται στο 1 δισ.ευρώ και να αφορά 8 μαχητικά τύπου Rafale F.1 (τα οποία θα είναι δωρεά), και 10 Rafale F.2/F.3R.

Σύμφωνα με πληροφορίες και εκτιμήσεις απόστρατων αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας,που μίλησαν στο edolio5 τα γαλλικά «Ραφάλ» δεν μπορούν να σταθούν απέναντι στα ρωσικά SU-35 και σε παλαιότερες μεταξύ τους αντιπαραθέσεις έχουν ηττηθεί κατά κράτος. Ωστόσο, οι εξελίξεις τρέχουν και γίνεται λόγος για ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους Γάλλους περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Όπως όλα δείχνουν θα πρόκειται για μια λύση που ανατρέπει δραματικά το ισοζύγιο στον αέρα του Αιγαίου και θα πρέπει να «μετρήσουν» πολύ καλά στο ΚΥΣΕΑ και στο Μαξίμου τις μελλοντικές συνέπειες. Διότι μπορεί την «αγορά του αιώνα» του 1984 να την πλήρωσε πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός, ωστόσο δημιουργούσε το κατάλληλο αντίβαρο απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα.

Τώρα και θα πληρώσουμε πολύ ακριβά για αμφιλεγόμενης αποτελεσματικότητας μαχητικά αεροσκάφη, αλλά και δεν θα θωρακίσουμε αποτελεσματικά τους ελληνικούς αιθέρες. Με λίγα λόγια, οδηγούμαστε σε ακόμα μία προδοτική συμφωνία, από την ελεγχόμενη από ξένα συμφέροντα κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο μόνος κερδισμένος θα είναι ο έμπορος όπλων Χρήστος Χούμπαυλης που βρίσκει πάντα τρόπο να πλουτίζει με όλες τις κυβερνήσεις.

Εν τω μεταξύ Όλο και περισσότερο ακούγεται τις τελευταίες ημέρες (σε καφενεία του Κολωνακίου και της πλατείας Συντάγματος), ότι δημοσιογράφοι έχουν αναλάβει εκπρόσωποι εθνικών εταιριών που πωλούν όπλα στην Ελλάδα. Περιγράφονται τρεις ομάδες δημοσιογράφων που εργάζονται αντιστοίχως για τα συμφέροντα Γαλλικών, Γερμανικών και Αμερικανικών εταιριών με όπλα.

Ακούγεται ένοχο, αλλά είναι όσο είναι και η δραστηριότητα αυτών των επιχειρήσεων… που προβλέπουν budget για τα ΜΜΕ στα business plan τους.

Αναπόφευκτο λοιπόν να κυκλοφορεί ένα πλήθος κοστουμαρισμένων στελεχών της συγκεκριμένης βιομηχανίας στο κέντρο της πόλης. Τα meeting και τα ραντεβού γίνονται στα λόμπι και στις σουίτες των κεντρικών ξενοδοχείων του Συντάγματος και της Βασιλίσσης Σοφίας.Μια συνάντηση όμως (εξαιτίας της σύνθεσης της) πραγματοποιήθηκε στο Καβούρι με ήχο και εικόνα.Λεπτομέρειες προσεχώς!