Δίκη Noor1! Με την αγόρευση Ηρειώτη συνεχίστηκε σήμερα η ακροαματική διαδικασία. "Μάχη" από τον Γιαννουσάκη να πάρει ελαφρυντικά για να σπάσει τα ισόβια. Φέρνουν τους "εγκέφαλους" στην Ελλάδα από Τουρκία και Λονδίνο.


Του Άρη Σπίνου 

Με την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου π. ιδιοκτήτη εταιρείας εμπορίας πολυτελών αυτοκινήτων, Αιμίλιου Κοτσώνη, συνεχίστηκε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τους 2,1 τόνους ηρωίνης που μετέφερε το πλοίο “Noor 1”.
Στη σημερινή διαδικασία αγόρευσε ο Γιάννης Ηρειώτης, υποστηρίζοντας την αθωότητα του πελάτη του Αιμ. Κοτσώνη.

Ο κατηγορούμενος είχε αθωωθεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο για συγκρότηση-ένταξη εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση της εγκληματικής οργανώσεως, διακίνηση ναρκωτικών,

εισαγωγή, μεταφορά, αποθήκευση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Αντίθετα είχε καταδικαστεί σε απλή συνέργεια στην διαμετακόμιση, ενώ τώρα η Εισαγγελέας της Έδρας Βασιλική Βλάχου έχει προτείνει την καταδίκη του για συναυτουργία μαζί με τους συγκατηγορούμενους του Ευθύμιο Γιαννουσάκη, Γεώργιο Μπουρδούβαλη και Βασίλειο Κουρούβανη, κάνοντας δεκτή την έφεση της Εισαγγελέως της Έδρας του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου Μαρίας Τρουπή προκειμένου να καταδικαστεί για βαρύτερες πράξεις.

Ο Κοτσώνης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για απλή συνέργεια σε 10 έτη κάθειρξη και τώρα αντιμετωπίζει μέχρι και ισόβια για την κατηγορία της αυτουργίας στη διαμετακόμιση των ναρκωτικών.

Στο δικαστήριο τα εντάλματα σύλληψης δύο Τούρκων ναρκέμπορων

Τα εντάλματα σύλληψης που έχει εκδώσει η Εισαγγελία Εφετών Πειραιά σε βάρος των Τούρκων εμπόρων ναρκωτικών Ζιντάστι και Ριγκαμπάντι, προσκομίστηκαν σήμερα στο δικαστήριο από τον Φίλιππο Φίλια, συνήγορο υπεράσπισης του βασικού κατηγορούμενου Ευθύμιου Γιαννουσάκη, στη βίλα της πρώην συζύγου του οποίου στη Φιλοθέη και σε αποθήκη στο Κορωπί, βρέθηκε μεγάλο μέρος του φορτίου του “λευκού θανάτου”.

Σύμφωνα με τα εντάλματα αυτά που εκδόθηκαν στο πλαίσιο έρευνας από την Γ Τακτική Ανακρίτρια Πειραιά, ο Ζιντάστι (Σ.Σ. ο οποίος κρατείται στην Τουρκία για την ανθρωποκτονία του δολοφόνου της κόρης του) μαζί με το Ριγκαμπάντι (Σ.Σ. κάτοικος Αγγλίας) αλλά και τον Ουνγκάν Ορχάν κατηγορούνται για την κατ’ εξακολούθηση από κοινού παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, σε διακεκριμένη περίπτωση, στο Πακιστάν, στο Αφγανιστάν, στο Ομάν, στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και σε άλλες άγνωστες μέχρι τώρα στην ανάκριση περιοχές αλλά σε κάθε περίπτωση εντός του χρονικού διαστήματος έξι μηνών από την 27-4-2014 από κοινού, προέβησαν στην αγορά ναρκωτικών.

Ο Ζιντάστι κρατείται στην Τουρκία, ενώ πρόσφατα απορρίφθηκε η προσφυγή του Ριγκαμπάντι στα δικαστήρια του Λονδίνου και θα εκδοθεί στην Ελλάδα.

Οι συνήγοροι του Γιαννουσάκη προσκόμισαν τα εντάλματα στο δικαστήριο για να αποδείξουν ότι ο πελάτης τους βοήθησε τις αρχές για τον εντοπισμό και σύλληψη των αγοραστών και αποδεκτών του φορτίου των 2,1 τόνων ηρωίνης.

Για τον ίδιο λόγο έχουν ζητήσει να προσκομιστεί στο δικαστήριο μυστική του κατάθεση στον λιμενικό Παναγιώτη Χριστοφορίδη που οδήγησε στην έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης των δύο Τούρκων φερόμενων ως αγοραστών και παραληπτών των ναρκωτικών.

Στόχος των συνηγόρων υπεράσπισης του Γιαννουσάκη είναι να λάβει ελαφρυντικό και να “σπάσει” τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί στον πρώτο βαθμό.

Υπενθυμίζεται πως στην αγόρευση της η Εισαγγελέας της Έδρας Β. Βλάχου έχει προτείνει την καταδίκη του όπως πρωτόδικα για τις ίδιες πράξεις.

Η δίκη συνεχίζεται την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου με αγορεύσεις συνηγόρων υπεράσπισης κατηγορουμένων.

Σχετικό ρεπορτάζ:

"Βόμβα" στην δίκη Noor1!Ο Γιαννουσάκης έχει δώσει μυστικές καταθέσεις που "καίει" κόσμο αλλά οι δικαστές της έδρας δεν τις γνωρίζουν! Πως "ξεγλίστρησε" από τις συλλήψεις του λιμενικού ο Σαχίντ υπαρχηγός του εγκεφάλου Zindahsti.

Το Μαξίμου στέλνει ισόβια τον Μαρινάκη! Φέρνουν στην Ελλάδα τον εγκέφαλο του "κόλπου" με την ηρωίνη στο Noor1 Sharifi Zindashti για να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας σε βάρος του.