Το Μαξίμου στέλνει ισόβια τον Μαρινάκη! Φέρνουν στην Ελλάδα τον εγκέφαλο του "κόλπου" με την ηρωίνη στο Noor1 Sharifi Zindashti για να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας σε βάρος του.


 Του Άρη Σπίνου 


Οι εξελίξεις γύρω από την πολύκροτη υπόθεση του ναρκωπλοίου Noor1 είναι καταιγιστικές.Σε λίγες μέρες το 5μελές εφετείο Πειραιά θα ανακοινώσει την απόφαση του για τους κατηγορουμένους,που μέχρι σήμερα είναι εμπλεκόμενοι σε αυτήν την υπόθεση.
Είναι γνωστό ότι για την υπόθεση αυτή εκκρεμεί μια ακόμα δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σύμφωνα με αυτή ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης μαζί με συνεργάτες του, για τους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, είχαν ηγετικό ρόλο. 

Ως ένας εκ των εγκεφάλων που αγόρασαν τα ναρκωτικά ήταν και ο Τούρκος harifi Zindashti, πέρα πάσης αμφιβολίας.Την αγορά την είχε πραγματοποιήσει μαζί και με άλλους αλλοδαπούς συνεργάτες του.Όταν όμως η "δουλεία πιάστηκε" από τις αρχές οι συναίτεροι-χρηματοδότες θεώρησαν ότι ο Zindashti ήταν το "καρφί". Παλιά του τέχνη κόσκινο.Μια λεπτομέρεια που έχει αξία. Ο Ιρανός Κούρδος, που χρησιμοποιούσε μερικές φορές το όνομα Mohammed Diesel, που είχε έρθει στην Ελλάδα ως απεσταλμένος του Zindashti κατάφερε να "ξεφύγει" από τις συλλήψεις του λιμενικού.Είναι αυτονόητο ότι η φυγή του έγινε σε συνεννόηση με τις αρχές αφού πρώτα είχε δώσει τις πληροφορίες που έπρεπε. Ο Diesel διέφυγε στην Κωνσταντινούπολη και αργότερα με την βοήθεια του Zindashti πήγε στο Dubai όπου όμως δεν κατάφερε να κρυφτεί καλά από τους "ριγμένους" και βρέθηκε δολοφονημένος όπως πολλοί άλλοι που είχαν σχέση με την υπόθεση αυτή.Οι λεπτομέρειες όλων των δολοφονιών όπως και τα ονόματα θυμάτων και εκτελεστών αναφέρονται στο βιβλίο "Noor1 ο Εγκέφαλος" που θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβρη από τον υπογράφοντα. 


Ας σταθούμε όμως σε αυτό το ρεπορτάζ στο Zindashti και την άμεση εμπλοκή του όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το edolio5 στην δικογραφία που αφορά τον Βαγγέλη Μαρινάκη.Με την πάροδο του χρόνου, ο Zindashti και το πέρασμα του από τα διεθνή κυκλώματα μεταφορά τόνων ηρωίνης έφτασε να κατέχει ένα σημαίνον πόστο στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας. Πιστεύεται ευρέως ότι στα μέσα της δεκαετίας του 2000 ανέπτυξε δεσμούς με μια πολιτική κίνηση που λέγεται Ergenekon (η περίφημη υπόθεση συνωμοσίας από Κεμαλικούς Στρατηγούς που αποκάλυψε ο Ερντογάν). Μέλη της κίνησης -μεταξύ των οποίων αστυνομικοί και στρατιωτικοί- σχεδίαζαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση του τότε πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να εγκαθιδρύσουν μια σκληρή εθνικιστική ομάδα στην εξουσία.

Ο Zindashti φυλακίστηκε ξανά για διακίνηση ηρωίνης το 2007, αλλά αφέθηκε γρήγορα ελεύθερος, διότι έδωσε πληροφορίες για τα μέλη της κίνησης Ergenekon. Ήταν πλέον από τους ποιο σοβαρούς συνεργάτες της κυβέρνησης Ερντογάν. Ο φάκελός του στις τουρκικές αρχές αναφέρει ότι ο Zindashti, με το που αφέθηκε ελεύθερος, επέστρεψε στον υπόκοσμο, αυτή τη φορά ασχολούμενος με χρήματα του κινήματος του Γκιουλέν -του ιδρυτή και συντονιστή του πολυεθνικού ισλαμικού οργανισμού που είναι αντίπαλος του Ερντογάν- πιθανότατα ως αντάλλαγμα που του παρασχέθηκε για τις υπηρεσίες που συνδέονται με αυτό το κίνημα. Όλες οι δουλείες του ήταν σε συνενόηση με το παρακράτος της Τουκρικής κυβέρνησης.


Όπως γράψαμε παραπάνω άλλα άτομα που είχαν μερίδιο στο φορτίο του Noor1 ήταν ο Diesel και τουλάχιστον 4 Κούρδοι γκάνγκστερ – άνθρωποι με έδρα το Ντουμπάι, το Άμστερνταμ και τις Βρυξέλλες. Ο χρόνος της αναχώρησης του «Noor1» από την Ελλάδα, τον Απρίλιο του 2014, σήμαινε ότι η ηρωίνη σχεδόν σίγουρα είχε παρασκευαστεί και αγοραστεί από το προηγούμενο φθινόπωρο. Τουλάχιστον 20 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά είχαν δοθεί ως αμοιβή σε Ιρανούς και Αφγανούς παραγωγούς, που έδωσαν το προϊόν σε έναν Έλληνα broker πετρελαίου, του οποίου το κίνητρο για αυτή τη δουλειά ήταν ίσως η υψηλή αμοιβή ή ένα μέρος του φορτίου. Σύμφωνα με την δικογραφία πρόκειται για τον Ευθύμιο Γιαννουσάκη. Αυτή η λεπτομέρεια παραμένει μυστήριο.

Σήμερα κανένας από τους συνεταίρους-χρηματοδότες του Zindashti δεν είναι ζωντανός, παρά μόνο ο ίδιος και μάλιστα εκτός φυλακής.

Η αστυνομία τον επισκεπτόταν συχνά στη βίλα του στην Κωνσταντινούπολη όσο σημειώνονταν οι δολοφονίες.

Ο Zindashti μόνο ως ύποπτος για την δολοφονία ενός δικηγόρου, που είχε σχέση με την υπόθεση Noor1, φυλακίστηκε για 6 μήνες. Σήμερα είναι ελεύθερος .Μαζί με τον Φαρντίν Ριγκαμπάτι, εμπλεκόμενο στην υπόθεση, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το edolio5 έχουν έρθει σε επαφή με τις Ελληνικές αρχές προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση που εκκρεμεί για το Βαγγέλη Μαρινάκη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Φαρντίν Ριγκαμπάτι αρνήθηκε αλλά ο Zindashti ήταν ιδιαίτερα πρόθυμος. Το τι θα πει μόνο αυτός το ξέρει και προφανώς αυτή που του ζήτησαν να καταθέσει. Επίσης η ίδια πηγή ανέφερε στο edolio5 ότι η κατάθεση Zindashti μπορεί να γίνει στην Τουρκία χωρίς να χρειαστεί καν να έρθει στην Ελλάδα.Για όλες αυτές τις "κινήσεις" είναι ενημερωμένες οι αρμόδιες υπηρεσίες της εισαγγελίας εφετών για τις απαραίτητες δικαστικές συνδρομές και φυσικά το μέγαρο Μαξίμου.   Οι εξελίξεις αναμένονται συγκλονιστικές.

Σχετικά ρεπορτάζ

Μόνο στο edolio5!Τα "φίδια" που έχουν τυλίξει τα πόδια του Μαρινάκη.-Η δικαστική εξόντωση που του ετοιμάζουν οι "φίλοι" του με την υπόθεση του Noor1-Οι αχάριστοι του Μαξίμου και ο "αντιΜαρινακισμός"

Ξύπνα Βαγγέλη! Τον εκβιάζουν με ισόβια,τον εξευτέλισαν με τον ΠΑΟΚ ,του πέταξαν φραγκοδίφραγκα και αυτός τους στηρίζει ακόμα!