Η «πολεοδομική μαφία» της Μυκόνου και η εν ψυχρό εκτέλεση του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό! Ο διπλός ξυλοδαρμός που είχε δεχθεί πριν 3 χρόνια και δεν κατήγγειλε στην αστυνομία, η κουμπαριά - συνεταιρισμός με τον μεγαλοεργολάβο - επιχειρηματία της Μυκόνου Νίκουλα Σαντοριναίο και οι δουλειές που είχε αναλάβει στην Ίο και στο νησί των ανέμων με βίλες για VIP.


edolio5 team

Η εκτέλεση του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη σήμερα το πρωί στο Ψυχικό έξω από το γραφείο του σύμφωνα με ερευνητές της ασφάλειας έγινε με «χαμηλό συμβόλαιο» τιμής από εκτελεστή.
Το θύμα, 54 ετών, δολοφονήθηκε έξω από επιχείρηση, που διατηρούσε συνεργατικά με άλλο ένα άτομο, με την ονομασία «SKS SURVEY O.E. – Θ. ΚΕΧΡΟΛΟΓΟΣ – Π. ΣΤΑΘΗΣ Ο.Ε.», η οποία ειδικεύεται σε «δραστηριότητες μηχανικών και συναφείς δραστηριότητες παροχής τεχνικών συμβουλών».

Ουσιαστικά η εργασίες τους ήταν τοπογραφικές και πολιτικών μηχανικών!

Ο Παναγιώτης Ξ. Στάθης είχε έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα στη Μύκονο. Το όνομά του συνδέεται με τις μεγαλύτερες δουλειές πολεοδομικής φύσεως στο νησί και διατηρούσε άριστες σχέσεις με την πολεοδομία της Σύρου και τον δήμο Μυκόνου.

Στην ουσία όσοι τον ήξεραν μιλούσαν για τον άνθρωπο που συνέδεε την επιχειρηματική - πολεοδομική δραστηριότητα των νησιών Ίου και Μυκόνου με την πολεοδομία.

Πηγές του edolio5 αναφέρουν πως ο 54χρονος είχε έρθει σε σύγκρουση με διάφορους επιχειρηματίες, ενώ ήταν στενός συνεργάτης του Χρήστου Βερώνη, σημερινού δημάρχου της Μυκόνου.

Πριν από λίγο καιρό φαίνεται να είχε αγοράσει ένα τεράστιο οικόπεδο στην περιοχή Άγιος Στέφανος, όπου έχτισε ένα μεγάλο ακίνητο.

Με δεδομένο το γεγονός ότι το θύμα διέθετε λευκό ποινικό μητρώο και δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές, οι ερευνητές της ΕΛΑΣ αναζητούν απαντήσεις στο παρελθόν του και συγκεκριμένα στις επαγγελματικές δραστηριότητές του στα νησιά των Κυκλάδων, και κυρίως στη Μύκονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος είχε κάνει τοπογραφικά για μεγάλα έργα στο νησί των ανέμων καθώς δραστηριοποιείτο εκεί από το 2000 και ήταν κουμπάρος με γνωστό εργολάβο του νησιού.

Επιπλέον, στην Ίο φέρεται να είχε αγοράσει εκτάσεις, όπως και στη Μύκονο και να είχε φτιάξει βίλες σε συνεργασία με άλλους εργολάβους. Παράλληλα είχε αναλάβει και ένα πρότζεκτ γνωστού επιχειρηματία του real estate.

Στη Μύκονο πήγαινε μόνο για δουλειά, ενώ με τον συνέταιρό του στο γραφείο του Ψυχικού είχαν μοιράσει τις δουλειές. Ο Παναγιώτης Στάθης έκανε τα τοπογραφικά έξω και ο συνεταίρος του τη δουλειά γραφείου.

Ίσως λοιπόν κάποιοι ενοχλήθηκαν με τις δραστηριότητές του και θέλησαν να τον βγάλουν από τη μέση. Πάντως οι αστυνομικοί εκτιμούν πως είναι πιθανό να δοθούν κάποιες απαντήσεις από την ανάλυση του κινητού του θύματος.

Επίσης έχουν θέσει στο μικροσκόπιό τους ένα περίεργο περιστατικό που ίσως να συνδέεται με την υπόθεση και αφορά στην καταγγελία του θύματος το 2021 ότι άγνωστοι τον είχαν χτυπήσει με γροθιές και κλοτσιές. H επίθεση εναντίον του είχε γίνει έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι, στις 23:00 το βράδυ της 21ης Σεπτεμβρίου 2021.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο edolio5 ότι στο παρελθόν το θύμα της δολοφονικής επίθεσης είχε δεχθεί επίθεση και στη Μύκονο από ανθρώπους που είχε διένεξη, χωρίς όμως να δοθεί συνέχεια στο περιστατικό, αφού όλως περιέργως, δεν το είχε καταγγείλει στην Αστυνομία ούτε αυτό το περιστατικό ούτε το ξυλοδαρμό έξω από το σπίτι του. Όμως, όλοι γνώριζαν πως ο Παναγιώτης Ξ. Στάθης είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού.

Αντίθετα υπέβαλε μήνυση κατ' αγνώστων. 

Στο χλιδάτο νησί των Κυκλάδων, ο Παναγιώτης Στάθης ήταν πολύ γνωστός και μάλιστα, είχε αναπτύξει φιλικές, αλλά και επαγγελματικές σχέσεις με τον νυν δήμαρχο της Μυκόνου, Χρήστο Βερώνη, επίσης μηχανικό.

Ο Παναγιώτης Στάθης συμμετείχε και στην ομάδα μηχανικών και τοπογράφων, οι οποίοι είχαν αναλάβει την εκπόνηση και υλοποίηση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Μυκόνου. Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός για το πολεοδομικό σχέδιο του νησιού είχε προκηρυχθεί το 2022, επί δημαρχίας Κωνσταντίνου Κουκά και όπως αποκαλύπτει το edolio5 επρόκειτο να παρουσιαστεί μεθαύριο, Παρασκευή 5 Ιουλίου, στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στο δημαρχείο του νησιού.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των εισηγητών στην παρουσίαση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου θα ήταν και ο Παναγιώτης Στάθης. Όμως, μετά από τη δολοφονία του, ο δήμαρχος Μυκόνου, Χρήστος Βερώνης, έστειλε επείγουσα ειδοποίηση σήμερα ότι η παρουσίαση αναβάλλεται «λόγω αδυναμίας του κλιμακίου μελετητών του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου Μυκόνου να παραστεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Δήμου Μυκόνου την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024».

Σημειώνεται πως μαζί με τον συνεταίρο του είχαν ακίνητα στη Μύκονο και στην Ίο. Στην Ίο μάλιστα είχαν οικόπεδο το οποίο ήταν δίπλα σε ρέμα τον αποχαρακτηρισμό του οποίου ανέλαβε ο ίδιος.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο Παναγιώτης Στάθης είχε ασχοληθεί και με το προηγούμενο χωροταξικό της Μυκόνου, το 2005, όταν δήμαρχος και πάλι ήταν ο Χρήστος Βερώνης. Με την πάροδο των χρόνων το θύμα ανέπτυξε και άλλους δεσμούς με ισχυρούς παράγοντες του νησιού.

Με τον συνέταιρό του μάλιστα είχαν αγοράσει μια μεγάλη έκταση στον Άγιο Στέφανο της Μυκόνου, πάνω από την ταβέρνα Παπαϊωάννου, στην οποία έχτισαν ακίνητο μεγάλης αξίας με υπόσκαφες πισίνες και άλλες πολυτέλειες, το οποίο και πούλησαν σε πολύ υψηλή τιμή. Όμως, δεν ήταν μόνο η Μύκονος, αφού οι δύο άνδρες είχαν δραστηριοποιηθεί και στην Ίο.

Ο κουμπάρος του 54χρονου Παναγιώτη Στάθη, ο Νίκουλας Σαντοριναίος, είναι ο άνθρωπος που έχει χτίσει και συνεχίζει να χτίζει τη Μύκονο. Για περίπου τέσσερις δεκαετίες, ασχολείται με δημόσια και ιδιωτικά έργα κάθε είδους και είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της «Οικοδομικής Μυκόνου Α.Ε.». Στην ιστοσελίδα της εταιρείας του αναφέρεται: «Συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση με πολυετή πλέον εμπειρία και σε συνδυασμό με νέες κατασκευαστικές τακτικές, η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΕ, είναι στην διάθεση όλων για να καθοδηγήσει με ασφάλεια σε όλα τα κατασκευαστικά στάδια ενός Έργου, αναλαμβάνοντας όλες τις Κατασκευαστικές και Χωματουργικές Εργασίες σε Συνεργασία με τον εκάστοτε Εργολάβο / Μηχανικό».

Επίσης, η «ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ» ασχολείται με μεγάλα και σύνθετα έργα Υποδομής καθώς και σημαντικά κτιριακά έργα στο νησί της Μυκόνου ενώ οι Δραστηριότητες της επεκτείνονται πέρα από τον κλάδο της Κατασκευής και σε άλλους Τομείς, όπως η Ανακύκλωση, η Εμπορική Εκμετάλλευση Ακινήτων, ο Τουρισμός, οι Μεταφορές, το Εμπόριο Νερού και Ζωοτροφών καθώς και την μοναδική Μονάδα ΙΚΤΕΟ στην Μύκονο.

Ακόμη, η εταιρεία δραστηριοποιείται επιπλέον στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, διαθέτοντας τρία Φωτοβολταϊκά Πάρκα. Παράλληλα, ο ίδιος λειτουργεί το μοναδικό ΚΤΕΟ στο νησί, καθώς και ξενοδοχείο και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Μάλιστα, το 2021, έπεσε σαν βόμβα στο νησί η πώληση ενός οικοπέδου σε επιχειρηματία ξένης καταγωγής και όπως επισημαίνουν στο edolio5, η αξία του «άγγιζε» τα 50 εκ. ευρώ.
Πώς έγινε η δολοφονία στο Ψυχικό

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης είναι δεξιόχειρας, ενώ το γεγονός ότι - αν αληθεύουν οι πληροφορίες - ότι δεν είχε ομάδα υποστήριξης μαζί του δείχνει ότι δεν ήταν υψηλού ρίσκου η εκτέλεση και θεωρήθηκε μια εύκολη δουλειά αφού ο στόχος δεν έπαιρνε κανένα μέτρο προφύλαξης. 

Σε κάθε περίπτωση όμως αυτό δηλώνει ότι ο εκτελεστής δεν είναι επαγγελματίας του είδους! 

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !