Δεν έπεφτε φτυαριά σε Μύκονο, Ίο, Σέριφο και Πάρο αν δεν υπέγραφε ο Παναγιώτης Στάθης! Τα αίτια της δολοφονίας σε 26 πολεοδομικούς φακέλους αναζητάει η ΕΥΠ που μπήκε στο παιχνίδι. Η συνεργασία του με τον εισαγγελέα Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου που «τίναξε» το νησί των ανέμων στον αέρα. Η ανώνυμη επιστολή με τα 8 «συμβόλαια θανάτου» που έχουν οι αρχές στα χέρια τους και στάλθηκε στο Μαξίμου. Η δολοφονία αλλοδαπού στις φυλακές από συγκρατούμενο του που «καθάριζε» για εργολάβους.


edolio5 team

Το γεγονός του εύκολου στόχου που ήταν για αυτούς που μεθόδευσαν την εν ψυχρό εκτέλεση του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη, ενδεχομένως να έχουν δημιουργηθεί μοιραία λάθη από τον εκτελεστή που όπως πλέον έχει αποδειχθεί από καταγεγραμμένα βίντεο έδρασε μόνος του.

Στη Μύκονο, αλλά και στην Ίο - Σέριφο και Πάρο επικεντρώνονται οι έρευνες για τα κίνητρα της δολοφονίας του 54χρονου Παναγιώτη Στάθη, στο Ψυχικό, έξω από το γραφείο της τεχνικής εταιρείας που διατηρούσε. Η επαγγελματική δραστηριότητα του τοπογράφου στις Κυκλάδες και ειδικότερα, στο «νησί των ανέμων» έχουν μπει στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών που σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ώρες στο παιχνίδι μπήκε και η ΕΥΠ εξαιτίας κυρίως μιας επιστολής που είχε φτάσει στο Μαξίμου πριν αρκετό καιρό με ονόματα που αναγράφονται σε «συμβόλαια θανάτου» για το νησί της Μυκόνου και σε ότι αφορά την εποπτεία της πολεοδομίας Σύρου.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην επιστολή αυτή σχετίζεται και το όνομα ενός Αλβανού κακοποιού που δολοφονήθηκε σε σωφρονιστικό κατάστημα από συγκρατούμενο του και είχε ρόλο μπράβου σε γνωστό εργολάβο του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 στην επιστολή αυτή δεν αναφέρεται το όνομα του Παναγιώτη Στάθη αλλά ενός άλλου μηχανικού.

Ήδη, έφτασαν στη Μύκονο, αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών για να πάρουν καταθέσεις από ανθρώπους με τους οποίους έκανε «μεγάλες δουλειές» με σύνταξη τοπογραφικών και τεχνικών μελετών για αγοραπωλησίες ακινήτων εκατομμυρίων ευρώ.

Οι φάκελοι με αυτές τις δουλειές είναι, όπως λένε, τουλάχιστον 26 και αφορούν υποθέσεις, που όπως όλα δείχνουν, όπλισαν το χέρι του δολοφόνου και οδήγησαν τον 54χρονο, πατέρα δύο παιδιών, στον θάνατο. Το edolio5 αποκάλυψε από χθες, Τρίτη 2 Ιουλίου, τις στενές επαγγελματικές και φιλικές σχέσεις που είχαν γίνει και κουμπαριά με τον μεγαλοεπιχειρηματία και εργολάβο  που είχε ο δολοφονηθείς τοπογράφος Νίκουλα Σαντοριναίο.

Υπήρχε μάλιστα και περίοδος που ο Παναγιώτης Στάθης κυκλοφορούσε με συνοδεία εύσομων φίλων του όταν βρισκόταν στην Μύκονο.

Παράγοντες από το «νησί των ανέμων», με τους οποίους συνομίλησε το edolio5 προσπαθούν να εξηγήσουν τι ήταν αυτό που τα τελευταία τέσσερα χρόνια άλλαξε στην προσωπική και επαγγελματική ζωή του 54χρονου Παναγιώτη Στάθη, που κυριολεκτικά «τον έκανε άλλο άνθρωπο». Άλλοι ισχυρίζονται ότι κέρδισε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό σε τυχερά παιχνίδια - 2 εκατ. ευρώ στο Λόττο -, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι το «τυχερό παιχνίδι» ήταν οι χρυσοφόρες μεσιτείες και ανεγέρσεις μεγάλων και πανάκριβων κατοικιών στη Μύκονο, την Ίο και λιγότερο στην Πάρο.

«Ο Παναγιώτης Στάθης είχε αποκτήσει κυρίαρχο ρόλο σε οποιαδήποτε μεγάλη οικοδομή γινόταν υπό την εποπτεία της πολεοδομίας Σύρου. Χωρίς την υπογραφή του δεν έπεφτε φτυαριά» λένε στο edolio5.

Το μεγάλο μυστικό όμως φαίνεται ότι ήταν ο καθορισμός της Ζ.Ο.Ε.. Με άλλα λόγια, οι Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου του νησιού, που ως τοπογράφος γνώριζε άριστα, φαίνεται ότι άλλαξαν πολλά πράγματα στη ζωή του. Οι λεγόμενες «καφέ ζώνες» που γίνονταν «μπλε» ή το αντίθετο, ή η χάραξη αιγιαλού, τον οποίο εκμεταλλεύονται τα πολυτελή beach bar της Μυκόνου έναντι πολλών εκατομμυρίων ευρώ, μάλλον αρχίζουν και «μιλάνε» στις διωκτικές αρχές και πιθανόν θα ανοίξουν τα στόματα για να πέσει φως στη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου.

Παράγοντες του νησιού μας είπαν ότι συνεργάστηκε στενά και με τον εισαγγελέα Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου όταν ο δεύτερος στην κυριολεξία τίναξε στον αέρα τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες του νησιού.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !