Καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλακή ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος! Η μήνυση του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και τα κλαψουρίσματα του 69χρονου ότι τον αδίκησαν οι δικαστές. Το Noor1 και τα «παιχνίδια» με τον λιμενικό Πάνο Χριστοφορίδη που δεν τους βγήκαν.


edolio5 team

Μια ακόμη καταδίκη ήρθε να προστεθεί στο πλούσιο ποινικό μητρώο του «μεγάλου ερευνητή» Τριανταφυλλόπουλου.

Καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 3 χρόνια φυλακή ύστερα από μήνυση του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, αναφορικά με δημοσιεύματα που τον ενέπλεκαν με την υπόθεση του Noor1. Την είδηση την αναφέρουμε επειδή ο ίδιος έκανε σχετική ανάρτηση στο ιστολόγιο του και την δημοσιοποίησε προκειμένου να κλαψουρευτεί.

Το κείμενο της «Ζούγκλας» για το οποίο καταδικάστηκε έδινε οδηγίες (!) στην δικαιοσύνη πως θα έπρεπε άμεσα να προχωρήσει στις διαδικασίες και να απαγγείλει κατηγορίες στον γνωστό εφοπλιστή για την υπόθεση του Noor1.

 Ο ρόλος του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου μαζί με τον λιμενικό Χριστοφορίδη είναι πλέον γνωστός για την υπόθεση του Noor1 και τα παιχνίδια που έπαιξαν προκειμένου να καταστεί στην κοινή γνώμη ότι ο εγκέφαλος της μεταφοράς των 2,1 τόνων ναρκωτικών είναι ο Μαρινάκης.

Η υπόθεση αυτή έχει κλείσει αμετάκλητα με δικαστικές αποφάσεις και βρίσκονται ήδη στην φυλακή με ισόβιες καθείρξεις οι εγκέφαλοι της μεταφοράς Γιαννουσάκης και Μπουρδούβαλης. Απέναντι στα δεκάδες εμμονικά ρεπορτάζ που έχει κάνει ένα με λίγες αράδες που να ζητάει συγνώμη ακόμη δεν έχει υπάρξει.

Παρά το γεγονός αυτό, της οριστικής και αμετάκλητης δικογραφίας που έχει κλείσει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του «κλαψουρίζει» για την καταδίκη και παρουσιάζει τον εαυτό του ως το θύμα δήθεν του Noor1. Αφήνει μάλιστα υπονοούμενα και για τον πρόεδρο της έδρας που τον δίκασε. Την ίδια ώρα ο ίδιος παρουσιάζει εκτενή ρεπορτάζ για καταδίκες άλλων με φίλους του εφοπλιστές αλλά για  «κακή δικαιοσύνη» όταν αφορούν αυτές τις δίκες ούτε κουβέντα. Πριν λίγες εβδομάδες έπεσε και η οριστική αυλαία στην τελευταία «ουρά» της υπόθεσης αυτής με την ανάμειξη του Ιρανού Ζιντάστι.

Όσοι έχουν παρακολουθήσει τις λεπτομέρειες αυτής της πολύκροτης υπόθεσης γνώριζαν εκ των προτέρων πως όσα είχε ισχυριστεί ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης για τον Ιρανό Σερίφη Ζιντάστι δεν ήταν αληθινά αφού πολλές φορές έχει αλλάξει τις καταθέσεις του ισχυριζόμενος διαφορετικά πράγματα.

Ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης παραμένει στην φυλακή , καταδικασμένος σε ισόβια ύστερα από την αναίρεση της εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επί της αποφάσεως που είχε κριθεί ελεύθερος όπως είχε γράψει σε σχετικό ρεπορτάζ το edolio5.

Στις 16/5 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά έγινε η δίκη του Ιρανού Σερίφι Ζιντάστι, ο οποίος κατηγορούνταν για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο “Noor 1” τον Ιούνιο του 2014 στην Ελευσίνα, ύστερα από υπόδειξη για την συμμετοχή του από τον Γιαννουσάκη.

Ο Zindashti Naci Serifi ή Zeydami Kamal Serifi που δεν ήταν παρών στη δίκη αλλά εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο Αντώνη Βουλγαράκη.

Η δικογραφία είχε σχηματιστεί μετά από καταθέσεις του καταδικασθέντα σε ισόβια για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το “Noor 1”, Ευθύμιου Γιαννουσάκη για τη συνάντηση που είχε στην Κωνσταντινούπολη τον Μάρτιο του 2014, τρεις μήνες πριν τη μεταφορά των ναρκωτικών με το “Noor 1” στην Ελευσίνα, με τον Ζιντάστι, έναν ακόμα Ιρανό και τον Αχμέντ Σαχίντ (ΣΣ που φέρεται να “έδωσε” το ναρκόπλοιο στις διωκτικές αρχές και στη συνέχεια δολοφονήθηκε στην Τουρκία), προσκομίζοντας βίντεο 16 δευτερολέπτων από το κινητό του τηλέφωνο από την επίδικη συνάντηση.

Η δίκη πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου Αντώνη Βουλγαράκη, ο οποίος ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας θα παρουσιαστούν έγγραφα που δεν πρέπει να δημοσιοποιηθούν και αποδύκνιαν ότι ο κατηγορούμενος ήταν πράκτορας της DEA και είχε συμβάλει στην αποκάλυψη της υπόθεσης.

Στην αγόρευση της η Εισαγγελέας της Έδρας Αρετή Σκαφίδα ανέφερε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 330 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, υποστηρίζοντας πως “υπάρχει ανάγκη προστασίας του ιδιωτικού βίου” και προτείνοντας να γίνει δεκτό το αίτημα να διεξαχθεί η δίκη κεκλεισμένων των θυρών.

Αιτιολογώντας την απόφαση ο πρόεδρος του δικαστηρίου Νικηφόρος Πρίντζης ανέφερε ότι “κατά την κρίση των δικαστών συντρέχει η περίπτωση, καθώς η κόρη του κατηγορουμένου έχει δολοφονηθεί”.

Μοναδικός μάρτυρας στη δίκη κεκλεισμένων των θυρών, ήταν ο επικεφαλής στην έρευνα για το “Noor 1” αρχιπλοίαρχος Γιώργος Κατσούλης, ο οποίος είχε καταθέσει σε προηγούμενη δίκη ότι παραλήπτης του φορτίου της ηρωίνης ήταν ο Τούρκος ιρανικής καταγωγής Οργκάν Ορχάν.

Ο λιμενικός είχε αναφερθεί στην κατάθεση του καταδικασθέντα στην υπόθεση Ευθύμιου Γιαννουσάκη για συνάντηση που είχε στην Κωνσταντινούπολη τον Μάρτιο του 2014, λίγους μήνες πριν τη μεταφορά των ναρκωτικών, στην οποία ήταν παρόντες ο ίδιος, ο Ζιντάστι, άλλος Ιρανός που έχει αθωωθεί σε προηγούμενη δίκη και ο Αχμέντ Σαχίντ που φέρεται να ήταν αυτός που “έδωσε” στις αρχές την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σαχίντ που συμμετείχε στη μεταφορά της ηρωίνης, είχε καταφέρει να διαφύγει τη σύλληψη στην Ελλάδα και λίγους μήνες αργότερα είχε δολοφονηθεί στην Τουρκία, όπως και η κόρη του Ζιντάστι.

Στην αγόρευση της η Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε την απαλλαγή του κατηγορούμενου από τις κατηγορίες, καθώς δεν αποδείχθηκε η συμμετοχή του στη μεταφορά του φορτίου της ηρωίνης με βάση τα λεγόμενα του καταδικασθέντα Ευθύμιου Γιαννουσάκη και το βίντεο που είχε προσκομίσει για την συνάντηση του με τον Ζιντάστι.

Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο “λόγω ευλόγων αμφιβολιών”, όπως τόνισε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Πρίντζης, δεν αποδείχθηκε η εμπλοκή του κατηγορουμένου στη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το “Noor 1”, με μόνο στοιχείο ότι δολοφονήθηκε η κόρη του. Ας δούμε όμως και την «εμπλοκή» του Βαγγέλη Μαρινάκη όπως την είχε σκιαγραφήσει η εισαγγελέας Πειραιά Τζίβα.

To edolio5 έχει αφιερώσει δεκάδες ρεπορτάζ στην πολύκροτη υπόθεση που εργαλειοποιήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και χρησιμοποιήθηκε και από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να παραμείνει όμηρος εκβιασμών «κύκλων» του Μεγάρου Μαξίμου ο εφοπλιστής και κανάλαρχης Βαγγέλης Μαρινάκης, επισημαίνοντας τις λεπτομέρειες της μεθόδευσης εκβιασμού που συντόνιζε πρώην συνεργάτης του Πρωθυπουργού.

Η ανάκριση έχει πλέον ολοκληρωθεί για την πολύκροτη υπόθεση της μεταφοράς ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» από τον Ανακριτή Διαφθοράς Ελευθέριο Καλτάκη, για την τυχόν εμπλοκή του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και συνεργατών του στην χρηματοδότηση του φορτίου του «λευκού θανάτου».

Η δικογραφία περατώθηκε σχεδόν έξι χρόνια μετά (!) την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του γνωστού εφοπλιστή και συνεργατών του τον Μάρτιο του 2018.

Η ανάκριση καθυστέρησε όλα αυτά τα χρόνια, καθώς η πρώτη ανακρίτρια που είχε αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης είχε μετατεθεί από τον Πειραιά στην Αθήνα, η δεύτερη είχε παραιτηθεί από το δικαστικό σώμα και μετανάστευσε στις ΗΠΑ, ενώ ο τρίτος είχε ζητήσει να μπει η δικογραφία στο αρχείο.

Όμως ο Εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου που χειρίστηκε στη συνέχεια τη δικογραφία, ζήτησε να διενεργηθεί συμπληρωματική ανάκριση με δικαστική συνδρομή των αμερικανικών αρχών.

Ο τέταρτος κατά σειρά Ανακριτής κατά της Διαφθοράς Ελευθέριος Καλτάκης που ανέλαβε την συμπληρωματική ανάκριση το Νοέμβριο του 2021 με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, ολοκλήρωσε την έρευνα και πλέον η δικογραφία θα διαβιβαστεί μέσα στις επόμενες ημέρες στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά προκειμένου να τη μελετήσει εισαγγελικός λειτουργός για την περεταίρω πορεία της .

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 η δικογραφία είναι «γυμνή» από στοιχεία και μαρτυρίες που οδηγούν έστω και σε ενδείξεις για εμπλοκή του γνωστού εφοπλιστή στην υπόθεση αυτή αλλά και συνεργατών του.

Να σημειώσουμε ότι η δίκη για το Noor1 έχει ολοκληρωθεί με αμετάκλητη απόφαση για την εμπλοκή των εγκεφάλων στην υπόθεση αυτή όπως έχει γράψει το edolio5 χωρίς να αναφερθεί ούτε από τους καταδικασθέντες έστω και μια φορά το όνομα του γνωστού εφοπλιστή.

Υ.Γ. προς πάσα ενδιαφερόμενο

Το edolio5 μπορεί να γράφει την αλήθεια χωρίς εμπάθεια αφού εμείς δεν ζητήσαμε, αφού δεν τον ξέρουμε ούτε τον έχουμε δει ποτέ από κοντά, 4 εκατ. ευρώ από τον εφοπλιστή Μαρινάκη ή οποιονδήποτε άλλο για να φτιάξουμε τηλεοπτικό σταθμό ή εφημερίδα. Ούτε σπίτι μας έχει έρθει ο γνωστός εφοπλιστής για φαγητό και για περίεργο λόγο αργότερα να γράφουμε σε βάρος του, «ρεπορτάζ» προκειμένου η εμμονή μας να τον οδηγήσει στην φυλακή με την κατηγορία του εμπόρου ναρκωτικών.


ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !