Η ανατίναξη της Κάβας στην Καλλιθέα που είχε στόχο την ΕΛΑΣ και το ανώνυμο παραπλανητικό μήνυμα για έκρηξη το προηγούμενο βράδυ στο «Alcatraz»! Ο αποκριάτικος χορός των παιδιών των αστυνομικών υπαλλήλων της Αττικής στο FEVER την Κυριακή το βράδυ και το μηχανάκι με τους 2 επιβάτες που άφησε τον κουβά με τους δυναμίτες. Το «καρφωτό» τηλεφώνημα στην ΕΥΠ που ρίχνει φως και δείχνει τους ενόχους.


Του ειδικού συνεργάτη

Το edoli5 αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο και τις πληροφορίες που έχουν φτάσει με «ανώνυμα» τηλεφωνήματα στην ΕΥΠ για την μεγάλη έκρηξη που συγκλόνισε την οδό Λαγουμιτζή στην Καλλιθέα. Μια εξέλιξη - βόμβα που δεν έχει φωτιστεί μέχρι σήμερα και παρουσιάζουμε σε αποκλειστικό ρεπορτάζ. 


Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας για το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την ισχυρότατη έκρηξη τα ξημερώματα της Δευτέρας σε κάβα στην οδό Λαγουμιτζή στην Καλλιθέα που προκάλεσε μεγάλη έκρηξη και πολλές ζημιές σε αυτοκίνητα και σε οικίες, λίγα λεπτά μετά τις 3 το πρωί της Δευτέρας.

Οι Αρχές συλλέγουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής προκειμένου να ταυτοποιήσουν και να φτάσουν στα ίχνη των δραστών της βομβιστικής επίθεσης.

Ένα από τα βίντεο από κάμερα ασφαλείας στην περιοχή καταγράφει τον δρόμο ένα λεπτό πριν την έκρηξη στην κάβα στην Καλλιθέα. Σε αυτό διακρίνεται ένα μηχανάκι με δύο επιβαίνοντες να περνά ακριβώς μπροστά από την επιχείρηση που έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης.

Η κάβα που έβαλαν στο στόχαστρό τους τα ξημερώματα στην οδό Λαγουμιτζή στην περιοχή της Καλλιθέας επικίνδυνοι βομβιστές, είναι δίπλα στο γνωστό νυχτερινό κέντρο Fever.

Από την έρευνα των πυροτεχνουργών που πήγαν στο σημείο, προκύπτει ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν πιθανότατα πάνω από δέκα κιλά εκρηκτικής ύλης, βραδύκαυστο φυτίλι και κοινό πυροκροτητή για τη βόμβα που κατασκεύασαν. Στο σημείο όπου την άφησαν δημιουργήθηκε κρατήρας 40 επί 40 εκατοστών καταδεικνύοντας πόσο ισχυρός ήταν ο μηχανισμός. Ας έρθουμε στις πληροφορίες που έχουν φτάσει στην διεύθυνση οργανωμένου εγκλήματος της ΕΥΠ από πηγές που θεωρούνται ιδιαιτέρως αξιόπιστες. 

Λίγες ώρες πριν την έκρηξη, στο παραπλήσιο μαγαζί FEVER είχε τον αποκριάτικο χορό της για τα παιδιά των αστυνομικών η Ένωση της Αθήνας. Στο ίδιο μαγαζί είχε προγραμματιστεί και ο χορός της Ένωσης αστυνομικών Αθήνας αλλά ακυρώθηκε για λόγους τεχνικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 η έκρηξη ήταν προγραμματισμένη να εκραγεί με στόχο το νυχτερινό μαγαζί αλλά ο φύλακας που βρίσκεται σε ειδικό χώρο 24 ώρες το 24ωρο έξω από το κέντρο αποθάρρυνε την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού που ήταν μασούρια δυναμίτιδας μέσα σε κουβά και το μηχανάκι με τους 2 επιβάτες έστριψε στο πρώτο στενό δεξιά και άφησε λίγα μέτρα μετά το «πακέτο» έξω από την πολυκατοικία που στο ισόγειο της στεγάζεται η ΚΑΒΑ.

Να σημειώσουμε ότι την προηγούμενη βραδιά άγνωστος είχε τηλεφωνήσει για τοποθέτηση βόμβας στο κέντρο Alcatraz στην Λεωφόρο Συγγρού που όπως αποδείχθηκε όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ο άγνωστος πληροφοριοδότης που τηλεφώνησε ανέφερε ότι η ειδοποίηση αυτή ήταν «αποπροσανατολιστική» και είχε σκοπό να μην δοθεί σημασία από τις αρχές σε ενδεχόμενο τηλεφώνημα της επόμενης ημέρας αφού οι δράστες φοβόντουσαν «διαρροή» της ενέργειας τους όπου και πραγματοποιήσαν. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες η πράξη αυτή αποτελεί εκδίκηση απέναντι στην ΕΛΑΣ και την υλοποίηση της μόνιμης στοχοποίησης που βρίσκονται οι αστυνομικοί.


ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !