Η «κότα με τα χρυσά αυγά» που γεννάει 1,5 δις τζίρο τον χρόνο! Η Λάτση επενδύει σε καθαρισμούς πολυκατοικιών και φύλαξη κτηρίων. Ο Καραμούζης και ο Μυτιλιναίος που «άνοιξαν» τον χορό όπως παλιά ο Θανάσης Βέγγος που ήταν θυρωρός και ανεβοκατέβαινε τις σκάλες.


edolio5 team

Αν ακούτε τη φράση «εταιρεία καθαρισμού κτιρίων» και σας έρχεται στο μυαλό ο Θανάσης Βέγγος ως θυρωρός στις πολυκατοικίες να καθαρίζει σκάλες και να κάνει όλες τις δουλειές, γελιέστε πλάνην οικτράν.

Πλέον, ο κλάδος της διαχείρισης κτιρίων, από κατοικίες μέχρι μεγάλους επαγγελματικούς χώρους, έχει ένα ετήσιο τζίρο που φτάσει το 1,5 δισ. ευρώ.

Οπότε δεν προξενεί καμιά εντύπωση η νέα κίνηση του Νίκου Καραμούζη, ο οποίος εξαγόρασε την εταιρεία καθαρισμού Imagin μέσω της εταιρείας Cordia η οποία ελέγχεται μετοχικά από το επενδυτικό ταμείο SMERC.

Για το οποίο, μην ξεχνάμε, τη συμμετοχή του family office της Μαριάννας Λάτση που ουσιαστικά κάνει και κουμάντο.

Πλέον, ο όμιλος Cordia έχει την εξαγορασθείσα εταιρεία, την Cordia, την ESA και την Skymar και ο συνολικός τζίρος ξεπέρασε πέρυσι τα 100 εκατ. ευρώ.

Και σίγουρα πρόκειται για μια ξεκάθαρη στρατηγική τοποθέτηση στον κλάδο αφού η αρχή έγινε το 2021 όταν ο Καραμούζης εξαγόρασε την πρώην Engie Hellas την οποία μετονόμασε σε Cordia.

Στη συνέχεια, στις αρχές του 2022, το επενδυτικό ταμείο απέκτησε πλειοψηφικό μετοχικό έλεγχο στην ESA Security Solutions, συν-επενδύοντας με τη LATSCO, το family office της Μαριάννας Λάτση, στην κορυφαία εταιρεία στον κλάδο παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας στην Ελλάδα, τόσο στις επανδρωμένες φυλάξεις όσο και στα προηγμένα ηλεκτρονικά «έξυπνα» συστήματα ασφαλείας.

Αλλά δεν είναι μόνο οι Καραμούζης – Λάτση που επενδύσουν στον κλάδο.

Εδώ και πολύ καιρό η Mytilineos έχει επεκταθεί στην αγορά του Facility Management, δηλαδή της διαχείρισης κτιρίων

Η Mytilineos έχει εξαγοράσει την Unison, έναντι 26 εκατ. ευρώ, που είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείας στον τομέα διαχείρισης εγκαταστάσεων.

Η εταιρεία το 2022 κατέγραψε κύκλο εργασιών 76,8 εκατ. ευρώ.

Στο πελατολόγιό της έχει μερικούς από τους μεγαλύτερους ομίλους στην Ελλάδα, όπως Viohalco, Σκλαβενίτης, ΟΤΕ, ΔΕΛΤΑ, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, όμιλος Υγεία, Metropolitan, Eurobank, PwC, Astir Palace, Μεγάλη Βρετανία κ.ά.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !