Καθαρίζει την «Κόπρο του Αυγείου» ο Χρυσοχοΐδης από την ΕΛΑΣ! Οι επίορκοι αξιωματικοί που έχουν γίνει καθεστώς και νιώθουν το τέλος τους και οι πληροφορίες στην διεύθυνση οργανωμένου εγκλήματος της ΕΥΠ για «αντιγραφή της υπόθεσης» του Ταξίαρχου Γιώργου Βασιλάκη.


Του ειδικού συνεργάτη

Όταν πριν λίγες μέρες ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναλάμβανε για πέμπτη φορά το χαρτοφυλάκιο της δημόσιας τάξης, πολλοί αστυνομικοί με αστέρια και κορώνες στους ώμους δεν κοιμήθηκαν όπως τα προηγούμενα βράδια.

Η ομπρέλα που είχε φτιάξει ο Γ. Δημητριάδης μαζί με τον εκλεκτό του Λευτέρη Οικονόμου και Καραμαλάκη για να εξυπηρετείτε το δικό τους αποκλειστικό σύστημα ήταν άρρωστο και έμπαζε τοξικότητα από παντού.

Ο διάδοχός του Τάκης Θεοδωρικάκος αντιμετώπισε και αυτός στην αρχή τα ίδια προβλήματα από το λεγόμενο «σύστημα Οικονόμου», αλλά δυστυχώς γρήγορα συμβιβάστηκε και έπαψε να ασχολείται με την ΕΛΑΣ αλλά γυρνούσε από δήμο σε δήμο στα Νότια Προάστια για να μαζεύει ψήφους.

Για τους επόμενους διαδόχους, Νότη Μηταράκη, Γιάννη Οικονόμου και Κατσαφάδο δεν θα υπάρχει καν ιστορική μνεία αφού ήταν ανύπαρκτη και σχεδόν αόρατη στην Κατεχάκη.

Ο Μιχάλη Χρυσοχοΐδης τα γνωρίζει πολύ καλά αυτά τα «συστήματα». Γνωρίζει ακριβώς πως λειτούργησαν, πως μετάλλαξαν την Ελληνική Αστυνομία και για ποιους λόγους.

Οι επιλογές του σε πρόσωπα δείχνουν πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στις δομικές αλλαγές που χρειάζεται το σώμα και στο επίπεδο του Αρχηγείου αλλά και σε αυτό των υπηρεσιών Ασφάλειας που δυστυχώς έχουν ακόμα στις τάξεις τους επίορκους που προς το παρόν έχουν λουφάξει μέχρι να ξεχαστούν.

Ο νέος Αρχηγός, Δημήτρης Μάλλιος, μέχρι τώρα κλαδάρχης αλλοδαπών και προστασίας συνόρων, είναι ένας αξιωματικός που έχει συνεργαστεί στενά για δεκαετίες με ευρωπαϊκές και άλλες αστυνομίες, και παράλληλα έχει μακρά θητεία σε ευρωπαϊκούς οργανισμούς. 

Ξηλώθηκαν σε μια νύχτα οι αμαρτωλές υπηρεσίες της οικονομικής αστυνομίας και του Εσωτερικών υποθέσεων ενώ η δίωξη εκβιαστών ανέλαβε πάλι τα ηνία με ομάδα έμπειρων αξιωματικών που γνωρίζει την χαρτογράφηση του οργανωμένου εγκλήματος απέξω και ανακατωτά.

Την ώρα που οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ έχουν καταγράψει χιλιάδες συνακροάσεις υπόπτων αλλά και οι αυτόνομες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ έχουν κάνει εκατοντάδες επισυνδέσεις, νέο κύμα τρομοκρατίας έκανε την εμφάνιση του γεγονός που δείχνει την έλλειψη ανικανότητας και ολοκληρωτικής προχειρότητας στην συγκέντρωση πληροφοριών προς αυτή την κατεύθυνση. 

Είναι σαν να παρακολουθείς έναν ύποπτο που έχει μπει σε ένα κτήριο με 100 αστυνομικούς και αυτός να ξεφεύγει σκάβοντας επί μήνες μια στοά χωρίς να πάρει χαμπάρι κανένας. 

Είναι βέβαιο ότι ο Χρυσοχοΐδης θα «χτυπηθεί» εκ των έσω με παρακρατικές μεθόδους για να μην φανεί η επιχειρησιακή του ικανότητα και η σύγκριση με τους προκάτοχους του.

 Είναι στο χέρι του να μην αποτύχει και κυρίως να αποβάλει του στίγμα που έχει γίνει μελανό αποτύπωμα σε μια από τις θητείες του όταν πέρασε από την πόρτα του γραφείου του, σαν να ήταν καλάθι με φρούτα, η βόμβα που κομμάτιασε τον υπασπιστή του Γιώργο Βασιλάκη στις 26/10/2010. Μια ενέργεια που μέχρι σήμερα έχει μείνει ανεξιχνίαστη και ίσως κάποιοι να επιθυμήσουν να την επαναλάβουν. 

Το ρεπορτάζ του edolio5 προς το παρόν παρά το γεγονός ότι γνωρίζει συγκεκριμένες πληροφορίες που έχουν μεταφερθεί στην διεύθυνση οργανωμένου εγκλήματος της ΕΥΠ δεν θα αναφέρει περισσότερα στοιχεία.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !