(Ν2) Εγκληματική οργάνωση με διεθνή αφεντικά που «νοίκιαζε» εκτελεστές στην Ελλάδα! 7 άτομα έχουν ταυτοποιηθεί και εξετάζεται η εμπλοκή άλλων 10! Τα 5 χτυπήματα (δολοφονίες - απόπειρες - εμπρησμοί) που έχουν «δεθεί».


edolio5 team

Οι επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ έγιναν όπως ήταν αναμενόμενο την Πέμπτη το μεσημέρι. Σε επίσημες ανακοινώσεις πριν οδηγηθούν στον εισαγγελέα για τις συλλήψεις ατόμων που κατηγορούνται ότι είχαν συμμετοχή στη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου το Πάσχα του 2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας, στον εμπρησμό των πρατηρίων καυσίμων των γιων του, και στη δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη έξω από το σπίτι του στον Κορυδαλλό, τον Ιούνιο του 2023, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. Επίσης, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, εμπλέκονται και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός 47χρονου από την πρώην Σοβιετική Ένωση, στις αρχές του περασμένου Ιουλίου, σε περιοχή της Πιερίας.

Ως μέλη της οργάνωσης έχουν ταυτοποιηθεί επτά άτομα και εξετάζεται η εμπλοκή τουλάχιστον ακόμη 10 ατόμων, ενώ η λίστα των υποθέσεων στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται τα μέλη της οργάνωσης είναι μακρά και αποκαλυπτική.



Όπως προέκυψε εμπλέκονται σε υποθέσεις ανθρωποκτονίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας και σε περιπτώσεις εκρήξεων – εμπρησμών και συγκεκριμένα:
  • στην ανθρωποκτονία ημεδαπού και τον τραυματισμό από τους πυροβολισμούς δύο συγγενικών του προσώπων, την 25-04-2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας,
  • στην ανθρωποκτονία δύο ημεδαπών, την 07-06-2023 στον Κορυδαλλό,
  • στην απόπειρα ανθρωποκτονίας ημεδαπού, την 03-07-2023 σε αγροτική περιοχή στο Πλατανόδασος Σβορώνου Πιερίας,
  • στον εμπρησμό οχημάτων σε χώρο στάθμευσης πρατηρίου υγρών καυσίμων την 10-06-2023 στον Ασπρόπυργο, χώροι οι οποίοι ανήκουν σε εταιρείες της οικογένειας του πρώτου ημεδαπού θύματος, και
  • στον εμπρησμό σε βιομηχανική αποθήκη την 16-06-2023, όπου καταστράφηκαν μηχανήματα που σχετίζονται με την παρασκευή καπνικών προϊόντων.
ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !