Το πρωί τράπερ (Don Leon) και το βράδυ ληστής τραπεζών! Συνελήφθη ξανά μετά την αποφυλάκιση του για τα ίδια αδικήματα ο Μπούκλης Νικηφόρος που είχε ανατινάξει 10 ATM σε όλη την Ελλάδα με λεία 710.000 ευρώ. Το τελευταίο χτύπημα σε τράπεζα στο καματερό από την εγκληματική οργάνωση το Σάββατο και οι συλλήψεις που έγιναν.


edolio5 team

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε διαρρήξεις και ανατίναζε ΑΤΜ τραπεζών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας εκρηκτικά και τροχό κοπής, στην οποία συμμετείχε και o δημοφιλής Έλληνας τράπερ, Μπούκλης Νικηφόρος γνωστός και ως Don Leon.

Μάλιστα όταν είδε μπροστά του τους αστυνομικούς για να τον συλλάβουν, τα έχασε και έμεινε «άγαλμα» και αμίλητος. Την ίδια συμπεριφορά είχε και όταν οδηγήθηκε στην Ασφάλεια.

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί δέκα περιπτώσεις εκρήξεων ΑΤΜ σε Εύβοια, Βοιωτία, Μεσσηνία, Ηλεία, Αχαΐα, Πρέβεζα και Αιτωλοακαρνανία, καθώς και επτά κλοπές οχημάτων, ενώ το παράνομο οικονομικό όφελος της οργάνωσης υπολογίζεται στο ποσό των 710.000 ευρώ. Τα μέλη της σπείρας συνελήφθησαν το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στο Καματερό καθώς είχε προηγηθεί διάρρηξη ΑΤΜ στην περιοχή της Ερμιόνης όπου είχαν αφαιρέσει 198.515 χιλιάδες.

Στην κατοχή των μελών βρέθηκαν, πολεμικό τυφέκιο, πιστόλια, φυσίγγια, ποσότητες εκρηκτικής ύλης, εξοπλισμός αφαίρεσης οχημάτων, τρία αυτοκίνητα και δύο μοτοσυκλέτες. Οι Αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση 206.570 ευρώ, 1, 5 κιλών εκρηκτικών και τεσσάρων πυροκροτητών.

Όλα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν προκλητικά πολυτελή βίο, τον οποίο επιδείκνυαν με κάθε ευκαιρία τόσο στις καθημερινές τους συναναστροφές όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ «ξέπλεναν» τα παράνομα κέρδη τους δαπανώντας υπέρογκα ποσά μέσω της μουσικής βιομηχανίας ή μέσω στοιχηματισμού σε καζίνο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Τετάρτη στον ανακριτή για να απολογηθούν.

Μπορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γνωστός τράπερ να είχε το προφίλ του «σκληρού» αλλά κατά τη διάρκεια της σύλληψης του έκατσε ακίνητος όταν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαρρηκτών του πέρασαν χειροπέδες και τον ξάπλωσαν στο πάτωμα. Αλλά και όταν ο 28χρονος ανέβηκε στον 11ο όροφο της Ασφάλειας Αττικής δεν ήταν τόσο… ομιλητικός όσο στα τραγούδια του ή την πρώτη φορά που είχε συλληφθεί και πάλι για εκρήξεις σε βάρος ΑΤΜ. Είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Ιανουάριο, και σύμφωνα με τις υποθέσεις που έχουν εξιχνιαστεί από την Ασφάλεια Αττικής, το πρώτο του χτύπημα το έκανε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Μαζί με τους άλλους δύο συνεργούς του πήγαιναν σε μια επαρχιακή πόλη, έκλεβαν ένα αυτοκίνητο, έκαναν το χτύπημα στο «χρυσό» κουτί και στη συνέχεια το εγκατέλειπαν στην περιοχή. Για την επιστροφή τους στο ορμητήριο τους ,που ήταν στην περιοχή του Καματερού, χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο που δεν είχε συμμετοχή στην επίθεση.

Αυτό πάντως που τράβηξε την προσοχή των αστυνομικών ήταν το πολεμικό τυφέκιο τύπου M16 που κατασχέθηκε.

«Είναι ένα όπλο που δεν το συναντάμε συχνά, όπως π.χ. το καλάσνικοφ, και από την έρευνα που κάναμε σε Ελλάδα και εξωτερικό δεν φαίνεται να έχει κλαπεί από πουθενά. Είναι σημαντικό κομμάτι της έρευνας μας να βρούμε την προέλευση του. Κάτι αντίστοιχο θα κάνουμε και με τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων» λέει αξιωματικός που συμμετείχε στην επιχείρηση.

Για τις αρχές Ασφαλείας η έρευνα θα συνεχιστεί και για τυχόν και άλλες εκρήξεις σε ΑΤΜ για τις οποίες ευθύνεται η σπείρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα χτυπήματα τους «τα μέλη της οργάνωσης λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, χρησιμοποιώντας λευκές φόρμες εργασίας με κουκούλες κατά την τέλεση των πράξεων, ενώ στη συνέχεια πυρπολούσαν τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν ή τους τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες».
Η επιχείρηση για τον τερματισμό της εγκληματικής δραστηριότητας των μελών της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023, στην περιοχή του Καματερού, και αφού είχαν προβεί σε ακόμη μία διάρρηξη Α.Τ.Μ. στην περιοχή της Ερμιόνης Αργολίδας, αφαιρώντας το ποσό των 198.515 ευρώ.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !