Ο Γιώργος Νίκας και τα 10 εκατ. ευρώ που ψάχνει για νέες business! Οι δικαστικές περιπέτειες που έχει στις ΗΠΑ και ο φόβος να επιστρέψει για να μην βρεθεί στην φυλακή. Οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις και η φιλοδοξία να στήσει διαδικτυακό τζόγο με τον πατέρα της τενίστριας Μαρίας Σάκκαρη. Το πολυτελές διαμέρισμα στην Στησιχόρου στα ανάκτορα που βγήκε στο σφυρί για χρέη και ο γάμος με την Μιράντα Πατέρα που γκρεμίστηκε γρήγορα.


Του ειδικού συνεργάτη

Οι φιλοδοξίες του Γιώργου Νίκα να μπει στο διαδικτυακό τζόγο έφεραν το όνομα του στην επικαιρότητα και δυστυχώς για αυτόν βγήκα οι σκελετοί από τα ντουλάπια που μάλλον δεν ανήκουν μόνο στο παρελθόν.

Ένας νεαρός γόνος και ορισμένες από τις πιο επιτυχημένες κινήσεις που έφεραν στην Ελλάδα σημαντικά brand και απέφεραν στον ίδιο εκατομμύρια, ισχύ μια ζωή παραμυθένια.

Ένας γάμος που έκανε πάταγο με την Μιράντα Πατέρα της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας και τρία παιδιά μαζί της, προτού χωρίσουν.

Όμως, τίποτε δεν τον πτοεί, αν κρίνουμε από τη ζωή που κάνει εν Ελλάδι μόνο, αφού αλλού δεν μπορεί να ταξιδέψει εξαιτίας δικαστικών φόβων που έχει για υπερατλαντικά ταξίδια και κυρίως στις ΗΠΑ.

Μια τέτοια έξοδο έκανε, όπως μας εκμυστηρεύτηκαν αυτόπτες μάρτυρες, μόλις την περασμένη Παρασκευή, νωρίς το απόγευμα (στις 16:00) στο Ψυχικό.

Στο ατμοσφαιρικό ιταλικό εστιατόριο Lolita’s, o Γιώργος Νίκας παρέα με 3 φίλους του (μεταξύ αυτών και γνωστό manager νοσοκομείων)  και χωρίς πολλές έγνοιες στο μυαλό του, ίσως να συζητούσε ένα νέο επιχειρηματικό του βήμα.

Η βαθιά πληγή της δικαστικής περιπέτειας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού δε λέει να κλείσει με τίποτε.

Και όπως υποστηρίζουν πηγές με γνώσεις “έχει καταστήσει τον Γιώργο Νίκα «ελεύθερο πολιορκημένο» στην Ελλάδα αφού ναι μεν κυκλοφορεί ελεύθερος στα όρια της ελληνικής επικράτειας, όμως, μια παράτολμη απόφασή του να ταξιδέψει σε άλλη χώρα ίσως του κοστίσει την ελευθερία του αφού οι Αμερικανοί δεν αστειεύονται.”


Και κυρίως δεν ξεχνούν, μιας και μπορεί, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές “οι οικονομικές εκκρεμότητες με τις σκληρές φορολογικές αρχές στις ΗΠΑ να έχουν κλείσει με κάποιο παράξενο τρόπο, όμως, οι διωκτικές αρχές καραδοκούν και περιμένουν πότε θα μπορέσουν να τον συλλάβουν που τίναξε κάποτε την μπάνκα στον αέρα με την εσωτερική πληροφόρηση που είχε με το σκάνδαλο insider trading της Goldmam sachs. Το ποινικό σκέλος της υπόθεσης δεν έχει κλείσει και ούτε θα κλείσει ποτέ”.

Η τελευταία του δραστηριοποίηση, η οποία τον επανάφερε στην επικαιρότητα είναι στο χώρο των online παιχνιδιών, μαζί με τον Κώστα Σάκκαρη, σύζυγο της Αγγελικής Κανελλοπούλου και πατέρα της τενίστριας Μαρίας Σάκκαρη.

Νίκας και Σάκκαρης είναι κοντά στο να πάρουν άδεια για τα τυχερά παιχνίδια έχοντας συστήσει την εταιρεία Exoplay. Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι να βρουν τα 10 εκατ. που χρειάζεται για την άδεια.


Να θυμίσουμε ότι η οικογενειακή επιχείρηση, η αλλαντοβιομηχανία Νίκας έχει περάσει από το 2003 στην Global Finance του Αγγελου Πλακόπητα, έναντι 60 εκατ. ευρώ.

Φημολογείται ότι πατέρας και γιος έρχονται σε κόντρα καθώς ο δεύτερος είχε φέρει πρόταση λίγα χρόνια πριν από αμερικανική εταιρεία για αγορά με ποσό της τάξης των 150 εκατ. ευρώ.

Το 2009 έστησε την GRK Fresh Greek, μια εταιρεία με έδρα το Μανχάταν που είχε ως βασικό concept το λανσάρισμα της ελληνικής κουζίνας με επίκεντρο τον γύρο που έφτασε να διαθέτει εννέα καταστήματα, σε Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, Ντόχα και Ντουμπάι. Προηγουμένως έχει πουλήσει την βίλα του στη Σαρωνίδα και μετακομίζει οριστικά στις ΗΠΑ.

Για περίπου μια δεκαετία ο Νίκας δεν απασχολεί ιδιαίτερα την κοινή γνώμη ώσπου το 2019 σκάει μια από τις πλέον πολύκροτες οικονομικές υποθέσεις. Το Bloomberg αποκαλύπτει την εμπλοκή του Νίκα σε ένα ευρύτερο κύκλωμα το οποίο έβγαζε πολλά εκατομμύρια κάνοντας… insider trading, έχοντας δηλαδή εσωτερική πληροφόρηση για μετοχές και εταιρείες στις ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές ελεγκτικές και δικαστικές αρχές αναλαμβάνουν δράση και ξεψαχνίζουν χιλιάδες «κινήσεις» που έχουν γίνει από το 2012 έως το 2017 με τον Γιώργο Νίκα να κατηγορείται ότι ήταν trader με εσωτερική πληροφόρηση.

Ο Νίκας καταφέρνει να γλιτώσει τη φυλακή απλά και μόνο γιατί πρόλαβε να επιστρέψει στην Ελλάδα αφού πλέον τίποτε δεν τον κρατούσε στις ΗΠΑ, άλλωστε κινδύνευε από τις αμερικανικές αρχές οι οποίες είχαν δημεύσει την περιουσία του.

Όπως είχε ακουστεί από έγκυρες πηγές, ο Νίκας έκανε διαπραγματεύσεις με την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) για το πολυτελές διαμέρισμά του στο Μανχάταν, αξίας 6 εκατ. δολαρίων.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μείνει ανενεργός και χωρίς κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο Γιώργος Νίκας στρέφεται στην ενέργεια και στις Ανανεώσιμες Πηγές και ιδρύει πριν από τρία χρόνια την Icon Energy ΙΚΕ.

Συνέταιροί του ο Βασίλης Λαζαρίδης και ο Θεόφιλος Τζιώτης, αδερφός του επικοινωνιολόγου Δημήτρη Τζιώτη.

Στις 30 Ιουνίου του 2021 η Icon Energy εξασφάλισε από τη ΡΑΕ δύο βεβαιώσεις παραγωγού για δύο μεγάλα φωτοβολταϊκά projects συνολικής ισχύος 220 MW, τα οποία πρόκειται να αναπτυχθούν στην περιοχή της Βοιωτίας, και ειδικότερα στη θέση Σούλα της κτηματικής περιφέρειας Αγίων Θεοδώρων Θηβών.

Και τώρα ο Γιώργος Νίκας κάνει ένα ακόμη επιχειρηματικό βήμα, στο πλάι του Κώστα Σάκκαρη, στα τυχερά παιχνίδια μέσω διαδικτύου. Μπορεί με τον τζόγο να μην είχε μέχρι σήμερα σχέση, αλλά, όπως λένε όσοι τον ξέρουν, ήταν πάντα «τζογαδόρος της ζωής».

Πολλά περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Νίκα, και προσωπικά του Γιώργου Νίκα, βγήκαν στο σφυρί κατά καιρούς και για διάφορες οφειλές.

Για παράδειγμα, τον Ιανουάριο του 2022 βγήκε σε πλειστηριασμό η πινακοθήκη της οικογένειας. Ηταν περίπου 325 πίνακες γνωστών και λιγότερο γνωστών καλλιτεχνών, με τον Γ. Νίκα να εμπλέκεται ως κληρονόμος, μαζί με τη μητέρα του Μαρία Δουκάκη.

Αλλοι πλειστηριασμοί που έγιναν αφορούσαν σε πολύ ακριβά ακίνητα, όπως το πολυτελές διαμέρισμα στην οδό Στησιχόρου στα Ανάκτορα, το οποίο είχε βγει στο σφυρί για χρέος 150.000 ευρώ.

Ο Γιώργος Νίκας γνωρίστηκε με την Μιράντα Πατέρα, μέλος της γνωστής οικογένειας των εφοπλιστών, στα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Έκαναν τρία παιδιά, την Αλεξάνδρα, τον Παναγιώτη και την Νταίζη, αλλά μετά από αρκετά χρόνια γάμου χώρισαν.

Η Αλεξάνδρα Νίκα πριν από μερικούς μήνες είδε το όνομά στα ρεπορτάζ λόγω της φημολογούμενης σχέσης της με τον γνωστό τραγουδιστή Κωνσταντίνο Αργυρό.



ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !