Νέα αναβολή στην δίκη - παρωδία για το «ναρκοπλοίο» Noor 1! Η «αλλαγή» του δικαστή Κουτρούμπα, η «εξαφάνιση» των διερμηνέων, ο ασθενής συνήγορος του Γιαννουσάκη, ο Τούρκος που την κοπάνησε στο Βέλγιο και ο Ιρανός που απελάθηκε. Τα ελαφρυντικά που οδηγήσαν εκτός φυλακής τους εγκεφάλους και το 5μελες εφετείο Πειραιά που θα τα κρίνει όλα από την αρχή. 24 Νοεμβρίου το δικαστήριο.

edolio5 team

Στο εδώλιο του 5μελους εφετείου κακουργημάτων Πειραιά κάθισαν εχθές οι 7 καταδικασθέντες για την μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωϊνης με το πλοίο Noor1 !

Η αναίρεση του Αρείου Πάγου ως προς τα ελαφρυντικά που τους αναγνωρίστηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα την πρόωρη αποφυλάκιση τους θα κριθεί εκ νέου από τους δικαστές. Κατηγορούμενοι είναι ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης, ο ναυλωτής του πλοίου Γιώργος Μπουρδούβαλης, ο Κωσταντίνος Καρτσώνης και 2 Τούρκοι. Επίσης κατηγορούμενος είναι ένας ακόμα Τούρκος που όμως σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαφύγει στο εξωτερικό όταν είχε πάρει πενθήμερη άδεια. Το περίεργο της υπόθεσης, μεταξύ άλλων, είναι πως κατηγορούμενος είναι ακόμα ένας Ιρανός αλλά η ΕΛΑΣ τον απέλασε από την χώρα μας γιατί δεν είχε χαρτιά! Η δίκη επρόκειτο για να αρχίσει εχθές με πρόεδρο της έδρας του 5 μελούς εφετείου την Ευγενία Κωσταντινίδου και δικαστές τους Νικόλαο Κουτρούμπα, Ηλία Σταυρόπουλο, Κωνσταντίνα Λέκου και Νικολέτα Λαμπρίδου. Πριν την έναρξη  της δίκης όμως διαπιστώθηκε ότι ο δικαστής Κουτρούμπας έπρεπε να αντικατασταθεί καθώς ήταν μέλος του δικαστηρίου που είχε χορηγήσει ελαφρυντικά στους καταδικασθέντες. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι έλειπαν και οι διερμηνείς προκειμένου να μεταφράζουν την δίκη στους Τούρκους. Ακόμα ένα πρόβλημα υπήρξε με την υγεία του συνηγόρου υπεράσπισης του Ευθύμιου Γιαννουσάκη.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !