Οι 4 εταιρείες που πήραν μια δουλίτσα με υπόσχεσεις που δεν θα τηρηθούν! 183 εκατ. ευρώ για την ψηφιοποιήση του κτηματολογίου μέχρι το 2025 που δεν θα γίνει ούτε σε 5 χρόνια. Η προκαταβολή που δόθηκε στην Profile - Netcompany Intrasof με απευθείας ανάθεση για να φτιάξει την «πλατφόρμα».


Του ειδικού συνεργάτη

Όταν υπόσχεσαι λαγούς με πετραχήλια για να πάρεις την δουλειά και αυτός που στην δίνει ξέρει πως δεν θα τηρήσεις τα υποσχόμενα. Πριν λίγες μέρες η Κτηματολόγιο Α.Ε., έστειλε τις συμβάσεις στις 4 κοινοπραξίες εταιρειών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών οι οποίες μαζί με την κοινοπραξία Profile - Netcompany Intrasoft (που ξεκίνησε το έργο), θα αναλάβουν  να ψηφιοποιήσουν το ΣΥΝΟΛΟ των αρχείων των Υποθηκοφυλακείων, μέχρι το τέλος του 2025. Το έργο έχει προϋπολογισμό 183 εκατ. ευρώ. Προβλέπει ότι η κάθε κοινοπραξία θα απασχολεί δεκάδες υπαλλήλους για το σάρωμα της χαρτούρας, δύο βάρδιες ημερησίως επί 6 μέρες την εβδομάδα. Αυτά είναι φυσικά στα χαρτιά και περιγράφονται στις συμβάσεις. Όσοι γνωρίζουν λένε πως δεν πρόκειται να εφαρμοστούν. 

Η πρώτη κοινοπραξία πήρε τα 40 εκατ. ευρώ για να ξεκινήσει το έργο και να δημιουργήσει τις σχετικές εφαρμογές και οι υπόλοιπες 4, δηλαδή η «Wind – Iron Mountain», η «Uni Systems – Αρχειοθήκη – Onex», ο ΟΤΕ και η «Vodafone – Cosmos Business Systems – η Geoanalysis – Q&R» θα μοιραστούν τα 143 εκατ. ευρώ για να παραδώσουν εντελώς ψηφιοποιημένο όλο το αρχείο Συμβολαίων, Συμβάσεων και παραστατικών μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια. 

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !