Η Intrakat και τα παιδικά πάρτι με κλόουν που παριστάνουν τους εργολάβους! Οι 4 μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό για την μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού.


edolio5 team

Κάποιοι φίλοι του edolio5 μπορεί να μας λένε ότι δεν έχουμε πάρει με «καλό μάτι« την Intrakat και την αδικούμε με δημοσιεύματα μας που έχουν αυστηρότητα στο ρεπορτάζ! «Οι άνθρωποι πετρέλαιο πούλαγαν και δεν ξέρουν από κασμάδες και μπουλντόζες» Προφανώς έχουν άδικο αφού κάθε φορά αποδεικνύεται ότι το δίδυμο Μπάκου και Καϋμενάκη που έβαλαν τον Εξάρχου να τρέξει το μαγαζί δεν την ξέρουν την δουλειά και εκτίθενται ανεπανόρθωτα! Τέσσερα επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον στον δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «Μετεγκατάσταση Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού με Σύμπραξη Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα. Προσφορά δεν κατέθεσε η Intrakat που προσπαθεί να πάρει μεροκάματο με την συμμετοχή της ΑΚΤΩΡ που σχεδιάζει φυσικά να αγοράσει! Εάν και εφόσον δεν μείνει μόνο στα σχέδια όπως έκανε κυρίως για αγορά ΜΜΕ μέχρι σήμερα. Όπως έλεγε στο edolio5 γνώστης της κατασκευαστικής αγοράς πλέον την Intrakat δεν την υπολογίζουν ως ανταγωνιστή τους για νέα έργα και σε λίγο δεν θα την υπολογίζουν ικανή ούτε για τα όσα έχει να παραδώσει. «Μοιάζει όλη η υπόθεση σαν πάρτι παιδικό με κλόουν και κάποιοι κάνουν τους μεγαλοκατασκευαστές. 

Ενδιαφέρον εκδήλωσαν τα εξής σχήματα.

• ΑΒΑΞ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
• ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
• ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
• ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Το έργο αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, προμήθεια εξοπλισμού, συντήρηση και τεχνική διαχείριση των υποδομών που θα στεγάσουν το νέο πρότυπο Δικαστικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Αθηνών (ΔΣΣΑ) και τη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής (ΔΜΔΑ), σε ακίνητο έκτασης περίπου 100 στρεμμάτων, στη θέση του παλαιού Στρατοπέδου «Αμερικάνικης Ευκολίας» στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Η συνολική διάρκεια της Σύμβασης Σύμπραξης εκτιμάται ότι θα ανέλθει κατά μέγιστο σε τριάντα (30) έτη από τη θέση αυτής σε ισχύ, ενώ η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει κατ’ αρχήν με ίδια ή και δανειακά κεφάλαια του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης (ΙΦΣ). Η Αναθέτουσα Αρχή εξετάζει την πιθανή συμμετοχή της στη χρηματοδότηση της κατασκευαστικής αξίας του Έργου, με την καταβολή ποσού, το όποιο δεν θα υπερβαίνει τα 50 εκατ. ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Κατά τη λειτουργία του έργου και μέχρι τη λήξη της διάρκειας της Σύμβασης Σύμπραξης, η Αναθέτουσα Αρχή θα καταβάλλει στον ΙΦΣ πληρωμές διαθεσιμότητας, που έχουν ενδεικτικά εκτιμηθεί σε παρούσα αξία, στο ποσό των 617.187.784 πλέον ΦΠΑ.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !