Δικαστική ανατροπή! Η ELFE κέρδισε στον Α.Π. την διαμάχη με την ΔΕΠΑ. Το υπέρογκο πλασματικό χρέος, η δίκη που θα γίνει από την αρχή στο Εφετείο και το «φρένο» της παρέας των Ολιγαρχών που ήθελαν να αγοράσουν κοψοχρονιά την δημόσια επιχείρηση αερίου.


edolio5 team 

Η γνωστή εδώ και χρόνια οικονομική διαμάχη της ΔΕΠΑ (σήμερα ΔΕΠΑ Εμπορίας) με την ELFE  θα συνεχιστεί για χρόνια ακόμη αφού θα ξαναγίνει η δίκη στο Εφετείο.
Στην αντιπαράθεση ΔΕΠΑ-ELFE, θυμίζουμε ότι το Εφετείο - γεγονός που είχε δημιουργήσει δικαστικό παράδοξο - είχε δικαιώσει τη ΔΕΠΑ Εμπορίας στις απαιτήσεις που είχε έναντι των ELFE. 

Η ELFE ισχυριζόταν και ισχυρίζεται ότι τα πόσα αυτά που έχουν χρεωθεί σε βάρος της είναι παράνομα και προσέφυγε στον Άρειο Πάγο καθώς ήταν λογικό. Ο Άρειος Πάγος δικαίωσε την ELFE και στέλνει ξανά την υπόθεση στο εφετείο. 

Συνεπώς η υπόθεση σε Εφετειακό επίπεδο θα εκδικαστεί πάλι από την αρχή 

Αυτό σημαίνει καθυστέρηση τουλάχιστον τριών χρόνων αφού οποιαδήποτε απόφαση και να βγάλει το Εφετείο θα υπάρξει σίγουρα νέα προσφυγή στον Άρειο Πάγο. Σύμφωνα με όσους γνωρίζουν την υπόθεση και μίλησαν στο edolio5 θεωρούν δεδομένη την δικαστική νίκη της ELFE αφού οι παρατηρήσεις των αεροπαγιτών είναι καταπέλτης για τα «λάθη» του Εφετείου που εξαιτίας τους δικαιώθηκε στο εφετείο η ΔΕΠΑ. Να θυμίσουμε ότι η εν λόγο εταιρεία έχει βγει στο σφυρί προς πώληση αλλά όποιος την πάρει θα πρέπει να καταβάλει και αποζημιώσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ πλέον στην δικαιωμένη ELFE.

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 ο μόνος που έχει εκδηλώσει δημόσια ενδιαφέρον για να αγοράσει ολόκληρη την ΔΕΠΑ Εμπορίας είναι ο Ανδρέας Σιάμισης με την Helleniq Energy που ήδη κατέχει το 35% της εταιρίας. Αλλά και αυτός σύμφωνα με πληροφορίες  ότι το είπε περισσότερο διερευνητικά και επειδή πλέον είναι ανταγωνιστής της εταιρίας ενώ ουσιαστικά θα προτιμούσε να πουλήσει το ποσοστό του και να αποχωρήσει.

Από τους άλλους παίκτες της αγοράς έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ο Γιώργος Περιστέρης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο Βαγγέλης Μυτιληναίος της Mytilineos, ο Χρήστος Κοπελούζος του φερώνυμου ομίλου, ο Γιώργος Στάσης της ΔΕΗ και ο Γιάννης Β. Βαρδινογιάννης της Motor Oil.

Τώρα μάλλον όλοι θα ξεχάσουν τα σχέδια τους αφού κανένας δεν θα θέλει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να δώσει μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ - μαζί με τους τόκους ακουμπούν τα 200.000.000 - στην ELFE.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !