Το Predator, η συνάντηση με τον Μπρατάκο, τα υπονοούμενα της πιάτσας και το αντάλλαγμα! Το παρασκήνιο της υπόσχεσης από το Μαξίμου για την 4η θέση στο ψηφοδέλτιο στις εκλογές του Ιουνίου. Η αφορμή με το ζεϊμπέκικο και η αιτία του 1 δις. Ανίκανος για περιφερειάρχης ο Πατούλης αλλά ικανός (!) για ευρωβουλευτής ο Γιώργος.


edolio5 team

Σήμερα πληροφορηθήκαμε από πηγή πέρα πάσης αμφισβητήσεως το αντάλλαγμα της απόσυρσης Πατούλη από την περιφέρεια με ολίγον Predator!Το παρασκήνιο δηλώνει απερίφραστα ότι μόνο προσχηματική ήταν η απόφαση Μητσοτάκη να μην είναι υποψήφιος δήθεν λόγο του ζεϊμπέκικου επιβεβαιώνοντας απόλυτα το ρεπορτάζ του edolio5 για τον πόλεμο των ολιγαρχών με φόντο το 1 δις που αφορά τα εργοστάσια ανακύκλωσης σκουπιδιών στην Αττική.

Ειδικότερα, προκειμένου να πεισθεί ο Πατούλης να αποσυρθεί και να μην είναι «αντάρτης» υποψήφιος, κάτι που θα δημιουργούσε προβλήματα στην υποψηφιότητα Χαρδαλιά, φαίνεται πως υπήρχαν εκτεταμένες συζητήσεις μεταξύ του επιτελείου του Πρωθυπουργού και του Πατούλη. Τις συζητήσεις εκ μέρους του Μαξίμου τις έκανε ο Μπρατάκος.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το edolio5 το αίτημα Πατούλη για να αποσυρθεί από την κούρσα της περιφέρειας Αττικής ήταν να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής. Οι ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2024 θα διενεργηθούν με το σύστημα της λίστας και όχι με σταυρό. Ως εκ τούτου, ο Περιφερειάρχης ζήτησε -και φαίνεται να κέρδισε- την τοποθέτησή του στην 4η εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Φυσικά η κουβέντα είχε και ολίγον υπονοούμενα για όσα ακούγονται στην πιάτσα και αφορούν τον Γιώργο Πατούλη αναφορικά με τις απευθείας αναθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ όπως έχει γράψει το edolio5.

Γίνεται κατανοητό πως εάν είναι ανίκανος λόγο της πολιτικής του συμπεριφοράς για περιφερειάρχης πως είναι ικανός για ευρωβουλευτής ;