Η πρωτιά της ΝΔ και ο δρόμος προς την φυλακή για τον Μητσοτάκη! Η βεβαιότητα για δεύτερες κάλπες στις 25 Ιουνίου και η «στρατηγική συμφωνία» για κυβέρνηση ειδικού σκοπού για υποκλοπές, δυστύχημα στα Τέμπη και αναστολή πλειστηριασμών.


edolio5 team

Η διακυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν μια μετριότητα, στην άσκηση πολιτικής, αλλά πήρε άριστα στην μεθόδευση για την εκτροπή των θεσμών και του βιασμού της δημοκρατίας! Ο Μητσοτάκης με υποκλοπές, με συνταγματικά πραξικοπήματα, τον απόλυτο έλεγχο των ΜΜΕ, με την δικαιοσύνη μαριονέτα και τον αποκλεισμό κομμάτων από τις κάλπες θα έπρεπε χωρίς δεύτερη κουβέντα να εκλεγεί ως αυτοδύναμος από την 1η κάλπη.

Είναι δεδομένο, πως οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής (21/5/2023) δεν θα δώσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση στη χώρα.

Την επόμενη μέρα κιόλας θα αρχίσουν πυρετώδεις διεργασίες για τις νέες εκλογές έστω και εάν καθαρά για θεσμικούς λόγους τα τρία πρώτα κόμματα θα λάβουν τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που θα τους δώσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Θεωρείται απίθανο να εξαντλήσουν και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί το τριήμερο περιθώριο που τους παρέχει το άρθρο 37 του Συντάγματος.

Έτσι στον ορίζοντα φαίνεται η προκήρυξη εκλογών στις 25 Ιουνίου και όχι στις 2 Ιουλίου, προκειμένου να συντομευθεί ο χρόνος της ακυβερνησίας και να μην παραταθεί περαιτέρω η ήδη μακρά προεκλογική περίοδος.
Εξάλλου δεν έχει διαπιστωθεί πρόθεση συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων, αν και οι δεύτερες εκλογές εκτιμάται πως θα είναι επιζήμιες για την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αλλά ενδεχομένως και για τα άλλα μικρότερα κόμματα που θα συμπιεστούν αφόρητα από κύματα λάσπης που θα εκτοξευτούν από τα πρόθυμα ΜΜΕ εις βάρος τους θα τους οδηγήσει στην αναγκαιότητα συνεννόησης με κύριο σκοπό να μην ζήσει η χώρα ξανά με περίσσεια αλαζονεία έναν πρωθυπουργό που θα είναι πλέον επικίνδυνος για την ίδια την Πατρίδα. 

Το σενάριο των τελευταίων ημερών για κυβέρνηση ειδικού σκοπού προκειμένου να διερευνηθούν προτεραιότητες που έχουν συνθλίψει με κύρια ευθύνη της κυβέρνησης τον Ιστό της Δημοκρατίας αλλά και την εμπιστοσύνη των πολιτών, είναι υπαρκτό και θα τεθεί, αν δεν έχει τεθεί ήδη, στο τραπέζι των συζητήσεων, ανάμεσα στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Οι υποκλοπές, το δυστύχημα στα Τέμπη και οι πλειστηριασμοί που θα πρέπει να σταματήσουν είναι ίσως οι 3 φάκελοι που μπορούν να ενώσουν για μερικούς μήνες τα κόμματα που θα εισέλθουν στην βουλή, πλην Νέας Δημοκρατίας, με ημερομηνία λήξεως της συγκεκριμένης κοινοβουλευτικής περιόδου. 

Η δικαστική διερεύνηση των υποκλοπών είναι βέβαιο, ότι τουλάχιστον, θα θέσει πέρα πάσης αμφιβολίας τον ανιψιό του Μητσοτάκη προ πολύ σοβαρών ποινικών ευθυνών όπως φυσικά και αρκετά στελέχη της ΕΥΠ. Εάν ο Μητσοτάκης προσπαθήσει να βγει από το κάδρο αυτό είναι βέβαιο ότι θα εισέλθει στην οικογένεια του μια απίστευτη κατακρεούργηση αφού όλα θα δείχνουν ότι ο Γ. Δημητριάδης θα πεταχτεί στα σκυλιά για να τον κατασπαράξουν. Είναι ίσως η μοναδική ευκαιρία να απαλλαγεί η χώρα από την «Αγία Οικογένεια» αφού μόνη της θα φροντίσει ο ένας να απαλλάξει τον άλλον εκ των έσω.