Η φτώχια, η μιζέρια και η εμπάθεια ήταν οι 3 «πρωταγωνίστριες» στο τελευταίο «ταξίδι» για τον Στηβ Κακέτση! Η Μπαλανίκα και ο γιός της απαγόρευσαν στην σύντροφο που είχε τα τελευταία 15 χρόνια να παραστεί στην κηδεία. Μετρημένοι στα δάχτυλα όσοι βρέθηκαν στο κοιμητήριο που έφυγαν χωρίς να πιούν ούτε ένα ποτήρι νερό.

Του Άρη Σπίνου

Ακόμη προσπαθούμε να εξηγήσουμε όλα αυτά που συνέβησαν στο τελευταίο ταξίδι του «άρχοντα» της Αθηναϊκής νύχτας Στηβ Κακέτση που μας «αποχαιρέτησε» πριν λίγες μέρες.

 Όσοι ήταν παρόντες στο κοιμητήριο Παπάγου θα θυμούνται για πολλά χρόνια τις αισθητές απουσίες των δεκάδων καλλιτεχνών, πλην ελαχίστων, που είχαν «περάσει» από τα μαγαζιά του. Τους εκατοντάδες επιχειρηματίες, με εξαίρεση τον κ. Δημήτρη Μελισανίδη, που μιλούσαν καθημερινά με τον γνωστό επιχειρηματία αλλά δεν τον «συνόδεψαν» με την παρουσία τους στο τελευταίο του ταξίδι. Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού ήταν όσοι βρέθηκαν εκεί. Το γεγονός αυτό μας δημιούργησε απορία και είπαμε να το ψάξουμε λίγο περισσότερο. Είναι αυτονόητο ότι η οικογένεια του θανόντος έχει απόλυτο δικαίωμα να επιλέξει τον τρόπο που θα πραγματοποιήσει την τελετή του αγαπημένου της προσώπου. Το σεβόμαστε απόλυτα. Οι απορίες μας όμως δημιουργούν ερωτήματα που προσπαθούμε να διερευνήσουμε. Μάθαμε λοιπόν ότι η οικογένεια του Στηβ Κακέτση (Κατιάνα Μπαλανίκα και ο γιός της) είχαν «απαγορεύσει» με τον τρόπο τους στο να βρεθούν στο κοιμητήριο όσοι το επιθυμούσαν. 

Με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο την ίδια απαγόρευση είχαν επιβάλει και στην επί 15 έτη σύντροφο του Στηβ Κακέτση, που τον «συνόδευε» τα τελευταία χρόνια της ζωής του και του είχε σταθεί με κάθε της δύναμη να είναι παρούσα! Αναφερόμαστε στην γνωστή σε όλους «κυρία Αννίτα» όπως την φώναζαν φίλοι και γνωστοί. Ιδιαίτερα άσχημη εντύπωση όμως δημιούργησε και το γεγονός της ιδιαίτερα λητής κηδείας που δεν είχε ούτε ένα ποτήρι νερό (!) για όσους αποφάσισαν να βρεθούν εκεί. Προφανώς κανείς δεν μιλά για πολυδάπανο Catering αλλά για ένα καφέ Ελληνικό που στοιχίζει 2 ευρώ! Δεν υπήρχε ούτε αυτό! Γιατί;  Μας είπαν πως όσοι τηλεφωνούσαν σε γνωστούς του Στηβ Κακέτση για να μάθουν το μέρος και την ώρα της κηδείας είχε δοθεί εντολή από τους οικείους του να μην ανακοινώνουν τον παραμικρό! Όπως γνωρίζουμε, τουλάχιστον έτσι λέει ο ίδιος, ο γιος του είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που ασχολείται με τα οικονομικά και ζει στο εξωτερικό. Κατά συνέπεια θα είχε την δυνατότητα να δαπανήσει 2.000 ευρώ για τον πατέρα του. 

Το τελευταίο ταξίδι για την κηδεία του «βασιλιά» των νυχτερινών μαγαζιών που μεσουράνησε επί 20 χρόνια ανοίγοντας τον δρόμο στην νυχτερινή διασκέδαση για τις επόμενες γενιές επιχειρηματιών δεν ήταν αυτό που θα ήθελε ο ίδιος.