(N1) Τα είχε αποκαλύψει όλα το edolio5 για τις «προεκλογικές συλλήψεις σωτηρίας» από τις 17/4! Συνέλαβαν 2 τσιλιαδόρους που η ΕΛΑΣ ισχυρίζεται ότι έχουν σχέση με την δολοφονία Καραϊβάζ και τους «χρεώνουν» και την δολοφονία του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη που έγινε ως αντίποινα για την δολοφονία του μπράβου Μιχάλη Καπίρη.


Του Άρη Σπίνου

Το προφητικό ρεπορτάζ του edolio5 στις 17 Απριλίου είχε ενημερώσει τους αναγνώστες του για τις επικείμενες συλλήψεις με προεκλογικό χαρακτήρα που σχετίζονται με την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Έτσι και έγινε! Φυσικά δεν μιλάμε για τους δολοφόνους, ως φυσικούς αυτουργούς ούτε για τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή αλλά για κάποιους τσιλιαδόρους όπου σύμφωνα με την ΕΛΑΣ παρατηρούσαν τον χώρο την προηγούμενη μέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 τα άτομα που συνελήφθησαν είναι αδέρφια, σκληροί ποινικοί και δουλεύουν για την ομάδα ενός από τους ποιο σκληρούς Αλβανούς - νονούς της νύχτας. . Το ένα από τα δύο αδέρφια διαθέτει εταιρεία καθαρισμού που είναι στο όνομα της γυναίκας του. Τα αρχικά τους είναι Σ.Λ και Ι.Λ. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν σε Νέο Βουτζά και Νίκαια.

Οι συλληφθέντες είναι πρόσωπα που είχαν υποστηρικτικό ρόλο στη δολοφονία σύμφωνα με την ΕΛΑΣ και βοήθησαν τη διαφυγή των φυσικών αυτουργών του φόνου και είχαν πάρει μέρος στην κατόπτευση του τόπου του εγκλήματος την προηγούμενη μέρα της δολοφονίας. 

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα δυο άτομα, τα οποία δεν έχουν ακόμη συλληφθεί.

Πριν από τρεις ημέρες ο εισαγγελέας εξέδωσε εντάλματα που οδήγησαν στις σημερινές συλλήψεις αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 το αίτημα για τον εισαγγελέα ήταν έτοιμο πριν από 2 μήνες. Είναι προφανές ότι ο Θεωδορικάκος περίμενε να ξεκινήσει για τα καλά η προεκλογική περίοδος προκειμένου να έχει και τα αναμενόμενα οφέλη όπως είχε γράψει το edolio5.

Στη δικογραφία αναφέρονται τα ονόματα ακόμα δύο ατόμων, γνωστών για συμμετοχή σε ομάδα μπράβων της νύχτας. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έρευνας, ένας από τα δύο αδέρφια που συνελήφθησαν είχε συμμετοχή στη δολοφονία του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη στο Γαλάτσι, στις 6 Δεκεμβρίου 2021.

Εκτιμάται πως η δολοφονία Κοντογιώργη ήταν πράξη αντεκδίκησης ομάδας μπράβων για την εκτέλεση του πρώην πυγμάχου, Μιχάλη Καπίρη. Υπεύθυνος για τη δολοφονία, στις 15 Μαΐου 2021, θεωρείται ο Χ. Κοντογιώργης.

Ο ένας εκ των αδερφών που συνελήφθησαν σήμερα ήταν φίλος του Μ. Καπίρη και φέρεται να δολοφόνησε τον Χ. Κοντογιώργη ως πράξη αντεκδίκησης. Όλα αυτά βέβαια πρέπει να αποδειχθούν και όχι να παραμείνουν σε επίπεδο «δελτίο πληροφοριών» όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.