Δεσμεύτηκε από την δικαιοσύνη η περιουσία του λογιστή που «άπλωνε το χέρι» στο ταμείο της ναυτιλιακής εταιρείας! Ο εφοπλιστής Μπουδούρογλου έχει μηνύσει το δεξί του χέρι για υπεξαίρεση κατά εξακολούθηση άνω των 4.000.000 ευρώ. Στις 3 Μαΐου η δίκη.


edolio5 team

Οι εξελίξεις στο θέμα είναι ραγδαίες σχετικά με το ρεπορτάζ που έχει παρουσιάσει το edolio5. Ήταν λογιστής, έγινε αρχιλογιστής και στη συνέχεια αφεντικό σε μια από τις εταιρείες του εφοπλιστή Μιχάλη Μποδούρογλου, της Allseas Marine SA.


Χειριζόταν μια από τις εταιρείες θυγατρικές του εφοπλιστή που έχει σαν αντικείμενο την ενοικίαση ναυτικών πληρωμάτων.


Η εταιρεία έχει έδρα την Άπω Ανατολή.

Όπως αναφέρει το υπ’ αριθμόν 2155/2022 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που έχει παραπεμφθεί για να δικαστεί “Κατά την διάρκεια της θητείας του ο λογιστής άρχισε, να υπεξαιρεί χρήματα από την εταιρεία της Ασίας. Το συνολικό ποσό φτάνει στα 4,127 εκατ. ευρώ”.


Σύμφωνα με το βούλευμα, ο λογιστής (και σημερινός μικροεφοπλιστής) παραπέμφθηκε να δικαστεί για υπεξαίρεση ποσού άνω των 120.000 ευρώ.

Η δίκη ξεκινάει τον Μάιο.

Ο ίδιος σύμφωνα πάντα με το βούλευμα «πρέπει να εμφανίζεται εντός του α’ πενθήμερου εκάστου μηνός στο αστυνομικό τμήμα της περιοχή του.

Όμως ο ίδιος αντιμετωπίζει επιπλέον προβλήματα με την δικαιοσύνη.

Για την ακρίβεια το μονομελές πρωτοδικείο Πειραιά σύμφωνα με την 614/23 απόφαση του της 3 Απρίλιου του 2023, επιβάλει συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής (συμπεριλαμβάνονται όλες οι τραπεζικές καταθέσεις) και ακίνητης περιουσίας μέχρι του ποσού των 4.200.000 ευρώ.

Γιατί όμως έγινε η συντηρητική κατάσχεση;

Σύμφωνα με την απόφαση ο Λογιστής και η σύζυγός του, μετά την έκδοση του βουλεύματος 2155/2022 το καλοκαίρι του 2022, σύμφωνα με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη, μεταβίβασαν λόγω γονικής παροχής στα παιδιά τους την πλήρη κυριότητα της κατοικίας τους επιφάνειας μεγαλύτερης από 360 τ.μ. στα Νότια Προάστια της Αττικής.