Οι 2 δικογραφίες που μπήκαν στο αρχείο! Ο πρωθυπουργικός σύμβουλος με το 1.500.000 ευρώ που "ήρθε" από την Κύπρο και η σύζυγος του υπουργού που πούλησε "παλατάκι" σε νησί του Αιγαίου 1.200.000 ευρώ σε συγγενή ευρωπαίου πασίγνωστου πολιτικού.


Του Άρη Σπίνου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, του edolio5 όλα τέθηκαν πριν λίγες μέρες  στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, επισημαίνοντας ένας εκ των παρευρισκομένων πως πρέπει να κληθεί ο αρμόδιος που έθεσε την υπόθεση στο αρχείο για να ξεκαθαρίσει τις αιτίες της αρχειοθέτησης και να φέρει στο φως τα ονόματα του υπουργού και του πρωθυπουργικού συμβούλου.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρωθυπουργικός σύμβουλος «έφερε στην Ελλάδα μέσω Κύπρου και λοιπών περίεργων διαδρομών» 5 εκατ. ευρώ, με την Αρχή για το ξέπλυμα του Μαύρου Χρήματος που ζήτησε εξηγήσεις να πείθεται πως πρόκειται για απολαβές που έλαβε νόμιμα μέσω της εργασίας του σε επιχειρηματικούς κολοσσούς, αλλά και της δικής του επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Σε σχέση με τον υπουργό, η υπόθεση αφορά την αγοραπωλησία ακινήτου, η οποία ανήλθε σε 1,2 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο βρίσκεται σε νησί του Αιγαίου και αγοραστής ήταν ο αδερφός του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί. Την υπόθεση των είχε αποκαλύψει το edolio5.

Κατά τις πληροφορίες μας από την πλευρά της Αρχής, ο έλεγχος έγινε με πρωτοβουλία της ίδιας της Αρχής και όχι μετά από αίτημα αντίστοιχης Αρχής του εξωτερικού, ενώ τα στοιχεία που στάλθηκαν από την Αρχή στις αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ αφορούν τον έλεγχο της προέλευσης των χρημάτων, γεγονός που δεν αφορά τον πωλητή.

Από την πλευρά του, ο υπουργός φέρεται να υποστηρίζει πως πρόκειται για νόμιμη συναλλαγή μέσω τραπέζης, η οποία έγινε πριν 1,5 χρόνο.