Η Μαίρη της δίωξης ναρκωτικών που "ψωνίστηκε" (;) από την δημοσιότητα! Από το τμήμα της Ομόνοιας στην Ασφάλεια Λάρισας δίνει συνεντεύξεις και καμαρώνει ότι είναι "Undercover".


edolio5 team 

Πριν λίγες μέρες σε κυριακάτικη εφημερίδα διαβάσαμε την συνέντευξη της Μαίρης που υπηρετεί ως αρχιφύλακας στο τμήμα της δίωξης ναρκωτικών στην ασφάλεια της Λάρισας. Μόνο την διεύθυνση του σπιτιού της δεν μας είπε. Η συνέντευξη αυτή δημιούργησε δυσμενής εντυπώσεις στην ηγεσία της ΕΛΑΣ αλλά κυρίως σε συναδέλφους της που προσπαθούν να κρατήσουν μακριά από την δημοσιότητα έστω και την σκιά τους. Εκείνη δίνοντας φωτογραφίες, που δεν φαίνεται το πρόσωπο, αλλά φαίνεται η σωματοδομή της και το σκιαγράφημα του προσώπου μίλησε για τον ρόλο που έχει να συναντάει εμπόρους ναρκωτικών! 

"Η Μαίρη πηγαίνει κάθε πρωί τον γιο της στο Δημοτικό Σχολείο. Όπως κάθε μητέρα τον φιλά, του δίνει συμβουλές, χαιρετά γνωστούς και γείτονες γονείς, και παίρνει το δρόμο για την δουλειά της. Η διαφορά της με τις υπόλοιπες μητέρες είναι πως η 42χρονη γυναίκα έχει στο πίσω μέρος της ζώνης της, κάτω από το πουκάμισο, ένα εννιάρι πιστόλι και το γραφείο της είναι στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Λάρισας.

Από εκεί θα πάρει την αποστολή της, μια περιπολία, μια παρακολούθηση, ή ακόμη και μια undercover συνάντηση με κάποιον έμπορο ναρκωτικών, ραντεβού παγίδα για την σύλληψή του", γράφει η εφημερίδα και συνεχίζει:

"Η Μαίρη είναι η μοναδική επιχειρησιακή γυναίκα αστυνομικός στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Λάρισας. Μοναδική γυναίκα ήταν και στην πρόσφατη επιχείρηση σε απάτητη πλαγιά του Ολύμπου, όπου μετά από έρευνες δύο μηνών, οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να εντοπίσουν την μεγαλύτερη φυτεία χασίς που έχει βρεθεί ποτέ στην Ελλάδα, μια έκταση 40 στρεμμάτων σε πέντε επίπεδα, και με περισσότερα από 5.000 δέντρα κάνναβης ύψους μέχρι και τριών μέτρων! Σε όλο αυτό το διάστημα η 42χρονη Αρχιφύλακας δεν μπορούσε να πηγαίνει τον δεκάχρονο γιό της στο Σχολείο. Ούτε στα Αγγλικά ούτε στο στάδιο για αθλητισμό. «Ευτυχώς έχω την οικογένεια μου που με στηρίζει στην απαιτητική δουλειά που έχω και στις ανάγκες της Δίωξης Ναρκωτικών που δεν έχουν ούτε πενθήμερο, ούτε ωράριο". Άρα λοιπόν έχουμε και την ηλικία της, την οικογενειακή της κατάσταση και πολλά ακόμα. Τελικά έχουν δίκιο οι συνάδελφοι της που επικοινώνησαν με το edolio5 και μας είπαν για τις βαρύτατες ευθύνες εκείνων που επέτρεψαν να δοθεί αυτή η συνέντευξη;  


Ο Γενικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Υποστράτηγος Αστέριος Μαντζιώκας τι λέει για όλα αυτά ;  

«Τέλειωσα το Λύκειο στην Λάρισα και στην συνέχεια σπούδασα στα ΤΕΦΑΑ Σερρών. Ήθελα όμως να ζώ μέσα στην κοινωνία. Να είναι σε επαφή με τον κόσμο, όχι σε κάποιο γραφείο. Έτσι ακολούθησα την ειδικότητα του ναυαγοσώστη και στην συνέχεια έγινα εκπαιδεύτρια. Εκεί ήλθε όμως η επιθυμία του πατέρα, απόστρατου της Πολεμικής Αεροπορίας να με δεί ένστολη», λέει η ίδια.

«Τοποθετήθηκα στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας για περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας. Γερανίου, Αναξαγόρα, Μενάνδρου, Ζήνωνος. Στην καρδία της διακίνησης των ναρκωτικών στους άρρωστους χρήστες. Έπαθα σοκ. Εγώ προερχόμουν από τον αθλητισμό, από την ζωή, και ξαφνικά είδα τον θάνατο σαν εμπόρευμα. Αυτό με έκανε να ζητήσω να υπηρετήσω στην Δίωξη Ναρκωτικών, όταν μετά από οκτώ χρόνια, και μητέρα πλέον, μετατέθηκα στην Λάρισα.»

Αυτά για όσους θέλουν να ξέρουν περισσότερα (πιο πολλά δεν γίνεται) για την Μαίρη.