Η ώρα του εισαγγελέα για τους κληρονόμους του Γιώργου Τράγκα και τα βαριά κακουργήματα που ερευνώνται! Η Μαρία Καρρά και τα παιδιά του θα πρέπει να αποδείξουν ότι δεν γνώριζαν για τα "τσουβάλια με το μαύρο χρήμα" που είχε ο γνωστός δημοσιογράφος.


edolio5 team

Οι δικαστικοί λειτουργοί, σύμφωνα με τις  πληροφορίες του edolio5 καλούν όλους όσους θεωρούν ότι εμπλέκονται, προκειμένου να καταθέσουν τι γνωρίζουν για την κληρονομιά Τράγκα.

Συνεργάτες του εκδότη-δημοσιογράφου, επιχειρηματίες, στελέχη του τραπεζικού χώρου και πρώην μέλη στα διοικητικά συμβούλια κάποιων από τις δεκάδες εταιρείες που είχε συστήσει καταθέτουν το τελευταίο διάστημα.

Τελευταίοι θα παρουσιαστούν ο Γιάννης Τράγκας και η τελευταία σύζυγος του ανθρώπου που έστησε μια real estate αυτοκρατορία εντός και κυρίως εκτός συνόρων, Μαρία Καρρά, αφού οσονούπω έρχεται η σειρά της οικογένειας.

Εάν κριθεί αναγκαίο, κατάθεση θα δώσει και ο Φρέντυ Τράγκας, που αποποιήθηκε την κληρονομιά του πατέρα του, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το περιβάλλον της Μαρίας Καρρά, η πρόθεσή της είναι να εμφανιστεί ενώπιον των δικαστικών λειτουργών και να δώσει τη δική της εκδοχή.

Θέλει να το κάνει η ίδια ώστε να δείξει ότι δεν έχει να φοβηθεί κάτι, παρότι διαμένει μόνιμα στο εξωτερικό και ήρθε στην Ελλάδα μόλις για ένα 24ωρο πριν από λίγους μήνες.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο προσωρινής της κράτησης, αυτό δεν είναι ορατό αφού δεν υπάρχει η αίσθηση ότι θα επαναλάβει το ίδιο αδίκημα για το οποίο ελέγχεται.

Γι’ αυτό φέρεται να επέλεξε να μην καταθέσει υπόμνημα ο δικηγόρος της, αλλά να ταξιδέψει η ίδια και να δώσει τις δικές της απαντήσεις στους εισαγγελείς όταν κληθεί.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, υπάρχει περίπτωση να κληθεί και ο Φρέντυ Τράγκας να καταθέσει, σε περίπτωση που αυτό είναι αναγκαίο.

Αν προσπαθήσει κάποιος να σκιαγραφήσει τις σχέσεις που είχαν οι τρεις κληρονόμοι με τον εκλιπόντα θα αντιληφθεί μιλώντας με ανθρώπους από το στενό επαγγελματικό περιβάλλον του Γιώργου Τράγκα ότι η Μαρία Καρρά είχε την πρωτοκαθεδρία.

Στο πόρισμα που έλαβαν οι οικονομικοί εισαγγελέας είναι ξεκάθαρο ότι εμπλέκονται εκτός της Μαρίας Καρρά και άλλοι δύο στενοί συνεργάτες του αποβιώσαντος.

Αμφότεροι δεν διαδραμάτιζαν κάποιον σημαίνοντα ρόλο, πέραν της υπογραφής τους σε διάφορα έγγραφα και φέρεται σύμφωνα με τα όσα λένε κατ’ ιδίαν πρώην συνάδελφοι τους να είχαν τον ρόλο των αχυράνθρωπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικονομικοί εισαγγελείς ερευνούν ήδη τις μυστικές διαδρομές και τις άδηλες πηγές της περιουσίας του, κάτι ιδιαίτερα δύσκολο, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τις εξωχώριες εταιρείες.

Εταιρείες που υπάγονται και λειτουργούν σε φορολογικούς παραδείσους ή ενίοτε σε χώρες όπως η Λιβερία, όπου οι υπεράκτιες εταιρείες ιδρύονται μέσα σε λίγες ώρες.