Ολοκληρώθηκε η δίκη Φουρθιώτη για τους "στημένους" πυροβολισμούς στο σπίτι του! 11 Οκτωβρίου η πρόταση του εισαγγελέα για τα βαριά κακουργήματα που έχει στην πλάτη του. "Μου απαγόρευσαν να βγαίνω στην τηλεόραση για να μην μιλήσω για τον Βρυώνη και τον Φλαμπουράρη."


Του Άρη Σπίνου

Στην τελική ευθεία για την έκδοση απόφασης εισήλθε η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την υπόθεση των στημένων επιθέσεων έξω από το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη που στην επόμενη δικάσιμο, στις 11 Οκτωβρίου, θα προχωρήσει με την πρόταση του εισαγγελέα.

 Ο Φουρθιώτης απολογούμενος έβαλε κατά πάντων, αρνούμενος τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Ισχυρίστηκε μάλιστα πως ήθελαν να του κλείσουν το στόμα υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων: "Ο Βρυώνης μεταβίβασε το σταθμό για να τον χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά ήταν για να μη μιλήσω για τον υπουργό Επικρατείας και να μην μπλέξει ο Βρυώνης και ο Φλαμπουράρης."

Τη γραμμή της άρνησης ακολούθησαν κι οι υπόλοιποι τρεις συγκατηγορούμενοί του. «Δεν έχω καταλάβει το λόγο που βρίσκομαι εδώ. Εργάζομαι 11 χρόνια για τον Βρυώνη. Εκεί γνώρισα τον Φουρθιώτη. Δεν ξέρω ούτε για πυροβολισμούς, ούτε για βόμβες, ούτε έχω τέτοια ειδικότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ένας εκ των συγκατηγορουμένων του παρουσιαστή που δικάζεται μεταξύ άλλων και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών.

Στις 11 Οκτωβρίου θα διατυπώσει ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την ενοχή ή μη των κατηγορουμένων. Το γεγονός πάντως ότι η έδρα δεν τους υπέβαλε καμία ερώτηση σημαίνει ότι έχουν εδραιωμένη γνώμη για το τι συνέβη και ήδη έχουν βγάλει την ετυμηγορία τους.